Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

«Τα Λόγια της Πλώρης» του Α. Καρκαβίτσα ταξίδεψαν τους Πατρινούς θεατές στην Ιχθυόσκαλα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Τα Λόγια της Πλώρης» του Α. Καρκαβίτσα ...

Την όμορφη εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης 31/5/2023 όπου συμμετείχαν η ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη & το φωνητικό σύνολο Timbres, είχε σκηνοθετήσει ο Διονύσης Βούλτσος που ήταν & ο αφηγητής

Μία εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023 στο προαύλιο του Πολυχώρου Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα», την ενότητα των «Λογοτεχνικών αφιερωμάτων» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Οι σπουδαίες ερμηνείες ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ξεδίπλωσαν στο κοινό μέσα από τη συμπόρευση αφήγησης, παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών, την αριστοτεχνική εικονοπλασία από τα «Λόγια της πλώρης» του συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Μέσα από την παράσταση παρουσιάστηκαν τρία (3) διηγήματα: «Το βασιλόπουλο», «Η γοργόνα» και «Τα τελώνια», από «Τα λόγια της πλώρης», φέρνοντας στο προσκήνιο τη ζωή των ναυτικών, αποτυπώνοντας παράλληλα τους καημούς και τις προσδοκίες ενός λαού.

Η εξαιρετική αφήγηση του συμπολίτη ηθοποιού με καταγωγή από την Ηλεία, Διονύση Βούλτσου που είχε και την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης, οι ερμηνείες της Δώρας Πετρίδη στο τραγούδι και του φωνητικού συνόλου Timbres, καθήλωσαν τους θεατές.

Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία απηύθυνε σύντομο καλωσόρισμα και η εγγονή του Ανδρέα Καρκαβίτσα, Ευγενία Αδαμοπούλου.

Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας (1865-1922) είχε ως γνωστόν γεννηθεί στα Λεχαινά της Ηλείας.

Έπαιξαν οι μουσικοί Γιώργος Παπαγεωργίου(λαούτο),  Χρήστος Τσαντούλης (πιάνο), Ελευθερία Δαουλτζή (κανονάκι) και Νικολία Κούκιου (κρουστά).

Το φωνητικό σύνολο Timbres την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου είχε η ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη απαρτίζουν οι: Αγγελοπούλου Μαρίνα, Αθανασοπούλου Αφροδίτη, Αραμπατζή Ιωάννα, Ασπρογέρακα Διονυσία, Γαλανοπούλου Κατερίνα, Γκέλλη Ιωάννα, Γκώτση Έφη, Δημητρακοπούλου Λυδία, Κορδέλλα Σταυρούλα, Κοντογεωργοπούλου Ευτυχία-Μαρία, Καραπαναγιώτη Χρυσή, Λιώλη Ευαγγελία, Μπατσαούρα Χρυσαφένια, Παπανικόλα Χριστίνα, Παπανικολάου Μαριανή, Σεμιτέκολο Ιωάννα, Σπηλιωτοπούλου Παρασκευή, Τασιάνη Φλωρεντία, Τόλια Ήλια, Φωτίου Μαρία και Χρυσανθοπούλου Γωγώ.

Φωτισμός - Νίκος Σωτηρόπουλος, ήχος - Σάκης Μπάστας, επιμέλεια σκηνής - Νίκος Βγενόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture