Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η παράσταση "Για την Τιμή και το Χρήμα" στο Επίκεντρο+, από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η παράσταση "Για την Τιμή και το Χρ...

Οι επόμενες βραδινές παραστάσεις είναι στις 3 και 4/11 στις 21.00 και την Κυριακή 5/11/2023 στις 20.00 - Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Νίκα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Για την Τιμή και το Χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη την περασμένη Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 στο Θέατρο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου. Πρόκειται για παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία του Μίλτου Νίκα.

Είναι ένα εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που αρχικά παρουσιάστηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων τον Ιούνιο του 2023, στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας "Λογοτεχνικά Αφιερώματα" και εν συνεχεία το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμπεριέλαβε την παράσταση στο ρεπερτόριό του.

Η «Τιμή και το Χρήμα» γράφτηκε το 1914 και είναι η πρώτη κοινωνική νουβέλα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης μέσα από της σπάνιας ομορφιάς γραφή του άλλαξε την οπτική και την θεματολογία στα σύγχρονα ελληνικά γράμματα και έθεσε πρωτόγνωρα για την εποχή του κοινωνικά θέματα που ακόμα και σήμερα απασχολούν  την κοινωνία μας.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μίλτος Νίκας, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Νίκος Σωτηρόπουλος τα σκηνικά η Πηνελόπη Χατζή και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κουκιάς, Κώστας Κουτρουμπής και Νικόλας Τσίχλας.

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση συνεχίζεται στο θέατρο Επίκεντρο+  στην Νόρμαν 16 και Αγ. Διονυσίου, στην Πάτρα με πρωινές παραστάσεις για σχολεία:

1η Νοεμβρίου στις 9:00, 2 Νοεμβρίου στις 9:00 και στις 11:00 το πρωί, 3 Νοεμβρίου στις 9:00.

Επίσης θα υπάρξουν και βραδινές παραστάσεις για το κοινό:

3 Νοεμβρίου  στις 21:00,  4 Νοεμβρίου στις 21:00 και 5 Νοεμβρίου στις 20:00.

*Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων τηλ.2610273613  και στο θέατρο Επίκεντρο+ πριν την παράσταση.

Ηλεκτρονική προπώληση στο: https://www.ticketservices.gr/event/i-timi-kai-to-xrima-dipethe-patras-epikentro-syn/?lang=el

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ

Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι και ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.

Ατέλεια για τους φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture