Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ανεβαίνει η παράσταση «Η Τιμή και το Χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη από το ΔΗΠΕΘΕ στο Επίκεντρο+

Πάτρα: Ανεβαίνει η παράσταση «Η Τιμή και...

Σε θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία & μουσική επιμέλεια του Πατρινού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μίλτου Νίκα - Στις 27/10 στις 21.00 η 1η παράσταση

Μπορεί το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων να είναι κλειστό λόγω αναγκαίων εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης κατ΄εντολή του Υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, καινούριες παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας θα φιλοξενηθούν σε άλλους θεατρικούς χώρους της πόλης.

Όπως είδαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου, ανεβαίνει στο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν 16 και Αγ. Διονυσίου, τηλ. 2610 461050, η παράσταση «Η Τιμή και το Χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη σε θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία & μουσική επιμέλεια του γνωστού Πατρινού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μίλτου Νίκα.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που θα παρουσιαστεί  στο θέατρο Επίκεντρο+ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, μετά το ανέβασμα του από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων τον Ιούνιο του 2023 στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, «Λογοτεχνικά Αφιερώματα».

«Η Τιμή και το Χρήμα» γράφτηκε το 1914 και είναι η πρώτη κοινωνική νουβέλα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ο Κερκυραίος συγγραφέας Κωνσταντίνος Θεοτόκης (1872-1923), γνωστός και αγαπημένος του κοινού και από έργα όπως το «Σκλάβοι στα δεσμά τους», μέσα από της σπάνιας ομορφιάς γραφή του, άλλαξε την οπτική και την θεματολογία στα σύγχρονα ελληνικά γράμματα και έθεσε πρωτόγνωρα για την εποχή του κοινωνικά θέματα, που ακόμα και σήμερα απασχολούν  την κοινωνία μας. Μέσα από την ιστορία ενός έρωτα που καταστρέφεται για την προίκα, καταφέρνει με τη μοναδική διεισδυτική ματιά του να μιλήσει για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, το δικαίωμα της στην εργασία και την ελεύθερη επιλογή που θα πρέπει να έχει στον τρόπο που επιθυμεί να ζήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως προγραμματίζονται να δοθούν στο θέατρο Επίκεντρο+ και πρωινές παραστάσεις για σχολεία με είσοδο 5 ευρώ.

Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 9:00

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 9:00 και στις 11:00 και

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 9:00.

Βραδινές παραστάσεις:

27 Οκτωβρίου 2023 στις 21:00

28 Οκτωβρίου στις 21:00

29 Οκτωβρίου στις 20:00

3 Νοεμβρίου στις 21:00

4 Νοεμβρίου στις 21:00

5 Νοεμβρίου στις 20:00.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων τηλ.2610273613  και στο θέατρο Επίκεντρο πριν την παράσταση.

Ηλεκτρονική προπώληση στο: www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ

Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι και ΑΜΕΑ: 5 ευρώ

Ατέλεια για τους φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

*Στους συντελεστές της παράστασης είναι και ο Νίκος Σωτηρόπουλος: σχεδιασμός Φωτισμών και η Πηνελόπη Χατζή: επιμέλεια σκηνικού - Βοηθός Σκηνοθέτη.

Ερμηνευτές:

Αλέξανδρος Κουκιάς,

Κώστας Κουτρουμπής,

Νικόλας Τσίχλας.

*Οι εργασίες στο ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων κρίθηκαν επιβεβλημένες και σκοπός είναι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν με ταχύ ρυθμό ώστε το συντομότερο δυνατόν να παραδοθεί ένα ανακαινισμένο και σύγχρονο θέατρο, που ήταν αναγκαίο μετά από 150 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture