Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: "Τα Λόγια της Πλώρης" του Α. Καρκαβίτσα από το ΔΗΠΕΘΕ στη σκηνή του Royal

Πάτρα: "Τα Λόγια της Πλώρης" τ...

Στις 15 και 16/11/2023 - Το εξαιρετικό αυτό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας έχει ανέβει σε σκηνοθεσία του Διονύση Βούλτσου που είναι & ο αφηγητής

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, «Τα Λόγια της πλώρης» του Ανδρέα Καρκαβίτσα στη σκηνή του θεάτρου ROYAL (παλαιό Πτωχοκομείο) στην Ακτή Δυμαίων, τη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στις 21:00 σε σκηνοθεσία του συμπολίτη ηθοποιού Διονύση Βούλτσου.

Τα Λόγια της πλώρης πρωτοδημοσιεύτηκαν το 1899 και είναι από τα πιο ενδιαφέροντα διηγήματα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, του κατ' εξοχήν εκπροσώπου του νατουραλισμού στην ελληνική λογοτεχνία.

Για την παράσταση επιλέχτηκαν τρία διηγήματα: Το βασιλόπουλο, Η γοργόνα και Τα τελώνια, η αφήγηση των οποίων συνταξιδεύει με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, απ’ όλη την Ελλάδα.

Μέσα από τη καλλιτεχνική συνοδοιπορία λόγου και μέλους, αφουγκραζόμαστε τους καημούς και τις προσδοκίες του λαού μας εξαιρετικά συνυφασμένες με την αριστοτεχνική εικονοπλασία των διηγημάτων του Καρκαβίτσα.

Το έργο ανέβηκε για 1η φορά στη σκηνή, σε πρωτότυπη θεατρική διασκευή του Διονύση Βούλτσου, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων τον Ιούνιο του 2023,  στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Λογοτεχνικά Αφιερώματα».

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στις 21:00.

Πέμπτη 16  Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 για σχολεία, με είσοδο 5 ευρώ

Βραδινή παράσταση στις 21.00.

Συντελεστές:

Διονύσης Βούλτσος: Σκηνοθεσία-Αφήγηση-Επιμέλεια σκηνής.

Νίκος Σωτηρόπουλος: Σχεδιασμός φωτισμών

Τάκης Σμυρίλιος: στον ήχο.

Μουσικοί:

Γιώργος Παπαγεωργίου-λαούτο

Χρήστος Τσαντούλης-πιάνο

Ελευθερία Δαουλτζή-κανονάκι

και Νικολία Κούκιου-κρουστά.

Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο TIMBRES,

Δώρα Πετρίδη: Καλλιτεχνική διεύθυνση

Μέλη: Αθανασοπούλου Αφροδίτη, Αθανασοπούλου Ελένη, Ασπρογέρακα Διονυσία, Γαλανοπούλου Κατερίνα, Γκέλλη Ιωάννα, Γκώτση Έφη, Δημητρακοπούλου Λυδία, Κορδέλλα Σταυρούλα, Κοντογεωργοπούλου Ευτυχία-Μαρία, Καραπαναγιώτη Χρυσή, Λιώλη Ευαγγελία, Μπατσαούρα Χρυσαφένια.

*Στο μεταξύ για τις 22 Νοεμβρίου 2023 σύμφωνα με διαφημιστικό banner που είδαμε στο κέντρο της Πάτρας, προγραμματίζεται η πρεμιέρα της νέας παιδικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τίτλο "Άτακτοι Ήρωες" που θα ανέβει στο Μηχανουργείον στην οδό Ρυμήλου, πίσω από το ναό του Αγ. Ανδρέου.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture