Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε από 16 έως και 22 Νοεμβρίου 2023

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinema...

Στις νέες ταινίες που ξεκινούν να παίζονται είναι και το "The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών" σε σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς, σε διανομή από τη Spentzos Film

Το πρόγραμμα προβολών στις αίθουσες των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων τη νέα κινηματογρφαική εβδομάδα από την Πέμπτη 16 έως και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 είναι το ακόλουθο:

Αίθουσα 5 στις 16.00 μόνο το σαββατοκύριακο, και στις 19.10 και 22.30 καθημερινά

Αίθουσα 4 στις 18.00 και στις 21.30 καθημερινά

Αίθουσα 6 στις 20.20 καθημερινά, και στις 23.40 μόνο την Τετάρτη 22/11

Αίθουσα 8 στις 22.00 καθημερινά πλην Παρασκευής,

Αίθουσα 7 στις 23.00 μόνο την Τετάρτη 22/11

"The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes - Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών"

Πρίκουελ του επιτυχημένου δυστοπικού περιπετειώδους θρίλερ «The Hunger Games» όπου είχε παίξει η Τζένιφερ Λώρενς.

Tα φιλμ The Hunger Games βασίζονται στα βιβλία της Suzanne Collins. Το σενάριο έχει ως επίκεντρο τη ζωή της Katniss Everdeen, μιας νεαρής κοπέλας που ζει σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι υποβάλλονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, ο οποίος διοργανώνεται από την κυβέρνηση των πλουσίων, γνωστή και ως “Capitol”. Στο «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes» σε σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς ο νεαρός Σνόου (Tom Blyth) είναι η τελευταία ελπίδα για την κάποτε περήφανη και τώρα ξεπεσμένη οικογένεια Σνόου σε μία μεταπολεμική Κάπιτολ. Με τα προς το ζην του οριακά επαρκή, ο Σνόου δέχεται απρόθυμα τον ρόλο του μέντορα της Λούσι Γκρέι Μπέιρντ (η Rachel Zegler του «West side story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) από την φτωχή Περιοχή 12 στους 10ους Αγώνες Πείνας.

Με την γοητεία της Λούσι Γκρέι να αιχμαλωτίζει το κοινό της Πάνεμ, ο Σνόου βλέπει την ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα και των δύο. Ενώνεται με εκείνη προκειμένου να ανατρέψει τις πιθανότητες υπέρ τους. Πολεμώντας με το ένστικτό του τόσο για το καλό όσο και για το κακό, ο Σνόου ξεκινά έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να επιβιώσει και να αποκαλύψει αν τελικά θα γίνει αηδόνι… ή φίδι.

Το φιλμ η επίσημη πρεμιέρα του οποίου έγινε στο Βερολίνο, φιλοδοξεί να προσφέρει μια νέα πρωτότυπη οπτική του επιτυχημένου franchise σε άλλα επίπεδα, ενώ παραμένει θεματικά συνδεδεμένο με τις προηγούμενες ταινίες. Το prequel εξετάζει το παρελθόν της Πάνεμ και αποκαλύπτει όλη την πλούσια ιστορία που αναφέρεται στην τετραλογία, μέσα από τα μάτια του νεαρού Κοριολανού Σνόου, του οποίου η προσωπικότητα  υπήρξε καθοριστική σε όλες τις ταινίες Hunger Games.

Όλοι θυμόμαστε στο πρώτο μέρος της σειράς την Katniss και τον Peeta Mellark, δύο νεαρούς αγαπημένους που καλούνταν να συμμετάσχουν στα “The Hunger Games”, έναν αγώνα επιβίωσης, στο πλαίσιο του οποίου μια ομάδα νέων αναγκάζεται να πολεμήσει για τη ζωή της σε μία ειδικά φτιαγμένη “arena”. Η Katniss και ο Peeta καταφέρνουν να επιζήσουν, αλλά η κατάσταση στο district τους επιδεινώνεται.

Η διάρκεια της καινούριας ταινίας είναι 157 λεπτά.

Παίζουν εκτός των Τομ Μπλάιθ και Ρέιτσελ Ζέγκλερ, και οι Πίτερ Ντίνκλατζ, Χάντερ Σάφερ, Βαϊόλα Ντέιβις, Kjell Brutscheidt, Τζέισον Σουόρτσμαν, κ.α.

Σενάριο: Μάικλ Λέσλι, Μάικλ Αρντ.

Aίθουσα 7 στις 20.30 καθημερινά και στις 23.00 καθημερινά εκτός Τετάρτης

"May December"

Δράμα Αμερικανικής παραγωγής 2023 σε σκηνοθεσία του Τοντ Χέινς των εξαιρετικών φιλμ «Carol» και «Ο Παράδεισος είναι Μακριά».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάταλι Πόρτμαν, Τζούλιαν Μουρ, Τσαρλς Μέλτον, D.W. Moffett, Piper Curda.

Σενάριο: Σάμι Μπερτς

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Παραγωγή: Τζέσικα Ελμπάουμ, Γουίλ Φέρελ, Κριστίν Βασόν, Πάμελα Κόφλερ, Νάταλι Πόρτμαν, Σοφία Μας Γκραντ Σ, Τζένσον Τάιλερ Γ. Κόνεϊ.

Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι και του 13χρονου Τζόι, το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ, μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι.

Όσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

Στο «May December», o Αμερικανός σκηνοθέτης Τοντ Χέινς εξερευνάει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ανθρώπινου είδους: την κολοσσιαία άρνηση να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Διανομή από την The Film Group.

Αίθουσα 1 στις 21.15 καθημερινά εκτός Δευτέρας

"Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού - Killers of the Flower Moon"

Δραματική ταινία εποχής Αμερικανικής παραγωγής 2023 σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Μάρτιν Σκορσέζε.

Στη δεκαετία του 1920, ο νεαρός Έρνεστ Μπέρκχαρτ επιστρέφει από τον Μεγάλο Πόλεμο στην Οκλαχόμα, μπαίνει υπό την προστασία του θείου του Γουίλιαμ Χέιλ και εμπλέκεται σε μια σειρά δολοφονιών Ινδιάνων.

Παίζουν η Λίλι Γκλάντστοουν, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Τζέσι Πλέμονς, ο Μπρένταν Φρέιζερ, κ.α.

Το εξαιρετικό αυτό φιλμ έχει διάρκεια 206 λεπτά.

Σε 4 εβδομάδες προβολής στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ έχει κόψει πάνω από 103.000 εισιτήρια.

Παγκοσμίως οι έως τώρα εισπράξεις είναι στα 137,5 εκατ. δολάρια.

 

Αίθουσα 3 στις 17.40 μόνο το σαββατοκύριακο, και στις 20.00 καθημερινά πλην Δευτέρας,

Αίθουσα 1 στις 20.00 μόνο τη Δευτέρα

"The Marvels"

H νέα ταινία της Μάρβελ που απευθύνεται στους λάτρεις των υπερηρώων, είναι καλογυρισμένη, έχει χιούμορ, έχει γυναικεία ματιά, έως και το "Memory" με τη φωνή της Μπ. Στρέιζαντ σε μία από τις καλύτερες σκηνές της. Ωστόσο δεν μπόρεσε τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα προβολής της να κάνει τον εισπρακτικό θόρυβο και επιτυχία που σχεδόν κάθε ταινία της Μάρβελ κατορθώνει. Πολύς λόγος γίνεται μήπως κούρασαν το κοινό οι συνεχείς ταινίες με υπερήρωες.

Οι περιπέτειες της Κάρολ Ντάνβερς, δηλαδή της Captain Marvel (στο ρόλο & πάλι η τιμημένη με Όσκαρ Μπρι Λάρσον), που την είδαμε στην 1η ταινία του 2019, συνεχίζονται λοιπόν στο φιλόδοξο αυτό σίκουελ του "Captain Marvel" όπου ενώνονται τα σύμπαντα των σειρών "WandaVision" και "Ms. Marvel", καθώς οι υπερηρωίδες που εμφανίζονται στα τρία έργα συμπρωταγωνιστούν εδώ. Πιο συγκεκριμένα, η Captain Marvel θα πρέπει να συμμαχήσει με την Captain Monica Rambeau (Τεϊνόα Πάρις) αλλά και τη Ms. Marvel (Ιμάν Βελάνι), όταν εντελώς ανεξήγητα αρχίζουν να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους και να τηλεμεταφέρονται σε διαφορετικούς κόσμους.

Από τα αξιοσημείωτα της νέας ταινίας που έχει σκηνοθετήσει η Αφροαμερικανίδα Νia DaCosta είναι πως επιστρέφει στον χαρακτηριστικό ρόλο του Νικ Φιούρι, ο αγαπητός Αφροαμερικανός ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Παραγωγή: Κέβιν Φέιγκ

Διανομή από την Feelgood.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Στη χώρα μας το πρώτο 4ήμερο προβολής της, η ταινία έκοψε σε 111 αίθουσες πανελλαδικά, 16.311 εισιτήρια και κατέλαβε τη 2η θέση του πίνακα του box office.

Παγκοσμίως οι έως τώρα εισπράξεις είναι στα 111,5 εκατ. δολάρια.

Aίθουσα 2 στις 21.00 και στις 23.10 καθημερινά

"Μίλα μου - Talk to Me"

Φιλμ τρόμου που έχουν σκηνοθετήσει τα δίδυμα αδέλφια Danny Philippou και Michael Philippou από την Αυστραλία, και έχει ήδη αποτελέσει μεγάλη επιτυχία στο box office έχοντας ξεπεράσει τα 91,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως ενώ έχει στοιχίσει μόλις 4,5 εκατ.

Μάλιστα ήδη είναι στα σκαριά το sequel. Η ταινία διανομής από τη Neo Films, είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Sundance Film Festival 2023 στη Γιούτα. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα σοκαριστικό φιλμ & ως η «πιο τρομακτική ταινία της δεκαετίας».

Πρόκειται για το ντεμπούτο των Ελληνοαυστραλών δίδυμων Φιλίππου, με καταγωγή & από Κύπρο, γνωστών από το κανάλι RackaRacka στο YouTube.

Όταν μια ομάδα φίλων ανακαλύπτει πώς να καλεί πνεύματα μέσω ενός ταριχευμένου χεριού, εθίζεται στη νέα περιπέτεια, μέχρι που ένας εξ αυτών ξεπερνά τα όρια και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Παίζουν οι: Miranda Otto, Ari McCarthy, Sarah Brokensha, Kit Erhart-Bruce, Hamish Phillips, Sunny Johnson, Sophie Wilde, Marcus Johnson, James Oliver, Jett Gazley, Alexandra Jensen.

Σε 2 εβδομάδες προβολής στις Ελληνικές αίθουσες, το φιλμ έχει κόψει κοντά 27.200 εισιτήρια.

Αίθουσα 1 στις 18.50 καθημερινά πλην Δευτέρας

"Πέντε Νύχτες στου Φρέντι - Five Nights at Freddy's"

Ταινία τρόμου Αμερικανικής παραγωγής 2023 σε σκηνοθεσία: Emma Tammi και σενάριο: Scott Cawthon, Seth Cuddeback & Emma Tammi με τους Matthew Lillard, Josh Hutcherson, Mary Stuart Masterson, Elizabeth Lail, Kevin Foster, Kat Conner Sterling, Jess Weiss, Jessica Blackmore.

Διάρκεια: 110 λεπτά

Διανομή από την Tanweer.

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μπορείς να επιβιώσεις πέντε νύχτες;

Το επιτυχημένο και ανατριχιαστικό παιχνίδι τρόμου μετατρέπεται σε μια κινηματογραφική ταινία που θα σας παγώσει το αίμα αφού η Blumhouse – παραγωγός εταιρεία των "M3GAN", "Νεκρό Τηλέφωνο" και "Ο Αόρατος Άνθρωπος"- μεταφέρει το “Πέντε Νύχτες στου Φρέντι” στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός ταλαιπωρημένου νυχτοφύλακα, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του μέρας στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.

Η ταινία γνώρισε ανέλπιστη εμπορική επιτυχία. Οι εισπράξεις στο εξωτερικό σε 3 εβδομάδες προβολής έχουν ξεπεράσει τα 253 εκατ. δολάρια ενώ στη χώρα μας η ταινία αυτή τρόμου ήδη έφτασε τα 77.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 8 στις 22.00 μόνο την Παρασκευή 17/11

«Arte Povera»

Ντοκιμαντέρ γύρω από τη δημιουργία του ομώνυμου άλμπουμ του Beats Pliz. Η σύλληψη και ηχογράφηση του άλμπουμ Arte Povera από τον Φώτη Γεωργιάδη, aka Beats Pliz, το οποίο προσπαθεί να συνδυάσει κλασική μουσική και ραπ. Όπως διαβάσαμε, ο Beats Pliz είναι ο ιθύνων νους πίσω από το πρώτο ελληνικό συμφωνικό ραπ άλμπουμ, το «Arte Povera». Ο παραγωγός αυτός από τη Θεσσαλονίκη ανέβασε επί σκηνής στο θέατρο του Λυκαβηττού, έγχορδα, πνευστά, χορωδία και την αφρόκρεμα του ελληνικού ραπ, για να παίξει ζωντανά το πολυσυζητημένο άλμπουμ Αrte Povera, και 6.000 άνθρωποι ήταν εκεί και τον αποθέωσαν.

Μία ταινία για τους μουσικόφιλους και όχι μόνο.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Η ταινία είχε μία ικανοποιητική προσέλευση θεατών, κόβοντας το 4ήμερο της πρεμιέρας της σε 30 αίθουσες πανελλαδικά, 3.582 εισιτήρια.

Αίθουσα 3 στις 22.15 καθημερινά εκτός Δευτέρας

"Μία Μητέρα Εκδικείται - The Good Mother"

Δράμα μυστηρίου σε σκηνοθεσία Miles Joris-Peyrafitte & σενάριο: Madison Harrison & Miles Joris-Peyrafitte.

Πρωταγωνιστούν η βραβευμένη με 2 Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου Χίλαρι Σουόνκ - Hilary Swank και οι Olivia Cooke, Jack Reynor, Larry Fessenden.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Διανομή από την Τanweer.

Ο μυστηριώδης θάνατος του γιου της με τον οποίο είχαν αποξενωθεί, οδηγεί μια δημοσιογράφο να συνεργαστεί με την έγκυο σύντροφό του ώστε να ανακαλύψουν την πραγματική αιτία της απώλειάς του. Η έρευνα τις οδηγεί σε ένα κύκλωμα ναρκωτικών που τις φέρνει αντιμέτωπες με ένα σκοτεινό μυστικό.

Η ταινία στο ξεκίνημα της σύμφωνα με τα στοιχεία του εγχώριου boxoffice στο flix.gr, έκοψε 1.744 εισιτήρια σε 25 αίθουσες πανελλαδικά.

Αίθουσα 8 στις 19.30 καθημερινά

"Άκου Ποιος Μιλάει"

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 2023 σε σενάριο και σκηνοθεσία Θοδωρή Νιάρχου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μακαλιάς, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Ξανθή Γεωργίου, Χρύσα Κατσαρίνη, Λάμπρος Φισφής, Ηλίας Βαλάσης, Λευτέρης Μητσόπουλος, Παρθένα Χοροζίδου, Νίκος Απέργης, Σάκης Νταντούλας, Στέργιος Αντούλας, καθώς και ο Τρύφωνας Σαμαράς & η τραγουδίστρια Αποστολία Ζώη.

Διάρκεια: 88 λεπτά.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Φώτης (Μελέτης Ηλίας) είναι σε αδιέξοδο τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ένας life coach, αυτό είναι το επάγγελμά του, που έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Οι συνεδρίες, που κάποτε επαγγελματικά τον γέμιζαν, δεν του προσφέρουν πλέον την ίδια εσωτερική ικανοποίηση ενώ και στην προσωπική του ζωή έχει απομονωθεί πλήρως. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον εαυτό του και την καριέρα του, θα αναλάβει δράση μία γνώριμη σε αυτόν φωνή που ακούγεται μόνο μέσα στο μυαλό του. Είναι η φωνή της συνείδησής του που προσπαθεί να τον κάνει να ζήσει τη ζωή του. Θα καταφέρει ο Φώτης να βρει ξανά τον… Φώτη και τον έρωτα πριν χαθούν όλα;

Αίθουσα 6 στις 16.10 και στις 18.10 μόνο το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο),

Αίθουσα 2 στις 17.00 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.00 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Trolls Band Together - Οι Ευχούληδες 3: Μαζί για Μπάντα"

Μετά από δύο ταινίες πραγματικής φιλίας και ατελείωτου φλερτ (& μεγάλης εμπορικής επιτυχίας), η Πόπη και ο Κλωνάρης είναι πλέον επίσημα ζευγάρι! Όσο έρχονται πιο κοντά, η Πόπη ανακαλύπτει ότι ο Κλωνάρης έχει ένα μυστικό παρελθόν. Ήταν κάποτε μέλος της αγαπημένης της boyband, των BroZone, μαζί με τους τέσσερις αδελφούς του: τον Φλόιντ, τον Τζον Ντόρι, τον Σπρους και τον Κλέι. Οι BroZone διαλύθηκαν όταν ο Κλωνάρης ήταν ακόμα μωρό, ενώ ακολούθησε και η διάλυση της οικογένειας. Από τότε ο Κλωνάρης δεν έχει δει τους αδελφούς του ποτέ ξανά. Αλλά όταν ο Βέλβετ και ο Βενίρ, δύο μοχθηροί ποπ σταρ, απαγάγουν τον αδελφό του Κλωνάρη, τον Φλόιντ, για το μουσικό του ταλέντο, ο Κλωνάρης και η Πόπη ξεκινούν ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι για να φέρουν κοντά τα υπόλοιπα αδέλφια και να σώσουν τον Φλόιντ από την αφάνεια και όχι μόνο.

Σε σκηνοθεσία των Γουολτ Ντορν, Τιμ Χάιτς από την DreamWorks Animation.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Διανομή από την Tanweer.

Η ταινία ήρθε 1η στο εγχώριο box office για 2η συνεχή εβδομάδα έχοντας πλέον φτάσει κοντά στα 50.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 7 στις 16.20 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 18.20 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

«Paw Patrol The Mighty Movie – Η Σούπερ Ταινία»

Αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2023 σε σκηνοθεσία Cal Brunker.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Όταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην Πόλη της Περιπέτειας, τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις, μεταμορφώνοντάς τα σε Υπερκουτάβια! Για τη Σκάι, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν όνειρο ζωής. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Χάμντινγκερ, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με μία τρελή επιστήμονα για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και για τους δύο κακούς. Με τη μοίρα της Πόλης της Περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Υπερκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Σκάι θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

Οι διεθνείς εισπράξεις της ταινίας έχουν φτάσει τα 188,8 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το boxofficemojo. Στη χώρα μας η ταινία σε 5 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 65.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 1 στις 16.40 μόνο το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

"Big Trip 2: Special Delivery - Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι"

Ξεκαρδιστική περιπέτεια ανιμέισον από τη Ρωσία και την Ουγγαρία, παραγωγής 2022.

Σκηνοθεσία: Natalya Nilova & σενάριο: Vasiliy Rovenskiy & Pavel Vinogradov.

Στην μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά ακούγονται οι: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης, Τάκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λαγκούσης, Τάσος Νταπαντάς, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Μυρτώ Ναούμ.

Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Όσκαρ. Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού - ενός γλυκύτατου νεογέννητου αρκουδομωρού- ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους - άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς!

Σύντομα οι δύο τους, με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, θα βάλουν μπρος για να παραδώσουν το μωρό στους γονείς του στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουν ότι δε θέλουν όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους…

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Αίθουσα 8 στις 17.20 μόνο το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

"Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; - Le Petit Nicolas: Qu’est-ce qu’on Attend Pour Etre Heureux?"

Η ταινία κινουμένων σχεδίων των Αμαντίν Φρεντόν, Μπενζαμάν Μασούμπρ παρουσιάζει το πώς γεννήθηκε ο αγαπημένος παιδικός ήρωας Μικρός Νικόλας σε παραδοσιακό, πανέμορφο, δισδιάστατο κινούμενο σχέδιο. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Με φόντο το Παρίσι, κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτη και το Σεν Ζερμέν, οι Ζαν-Ζακ Σανπέ ή Σεμπέ και Ρενέ Γκοσινί σκαρφίζονται το μικρό Νικόλα, ένα γεμάτο ενέργεια αγόρι που περνάει το χρόνο του κάνοντας σκανταλιές, παίζοντας με τους φίλους του και παίρνοντας πολύτιμα μαθήματα ζωής. Καθώς οι ιστορίες του παίρνουν σάρκα και οστά, ο ήρωας τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει τα πάντα για εκείνους, για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.

Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί, ο Ζαν-Ζακ Σανπέ (1932-2022) και ο Ρενέ Γκοσινί (1926-1977), οι υπέροχοι αυτοί σκιτσογράφοι δίνουν πνοή σε ένα μικρό σκανταλιάρικο αγόρι, τον χαριτωμένο μικρό Νικόλα. Μια επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα.

Παραγωγή: Κριστέλ Χένον, Αντριάν Πολιτόφσκι, Ατόν Σουμάχ

Σκηνοθεσία: Αμαντίν Φρεντόν, Μπενζαμάν Μασούμπρ

Σενάριο: Αν Γκοσινί, Μισέλ Φεσιέρ, Μπενζαμάν Μασούμπρ

Μουσική: Λουντοβίκ Μπουρς

Διάρκεια: 82 λεπτά

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Όπως διαβάσαμε, οι δημιουργοί της ταινίας πρόλαβαν και παρουσίασαν το τελειωμένο φιλμ στον Ζαν-Ζακ Σανπέ - Jean-Jacques Sempé λίγο πριν φύγει από τη ζωή και εκείνος έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

Στην πρωτότυπη στη γαλλική γλώσσα ταινία, δανείζουν τις φωνές τους οι Σιμόν Φάλιου, Λοράν Λαφίτ, Αλέν Σαμπά και Κουέντιν Φορ.

Στην μεταγλώττιση στα ελληνικά δανείζουν τις φωνές τους οι: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Εύρος Βασιλείου, Μάριαν Κυπριανού, Γιώργος Ευαγόρου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Θανάσης Δρακόπουλος, Μαρία Κάνθερ, Ζωή Κυπριανού, Άρης Κυπριανού, Νάτια Χαραλάμπους, Χρήστος Γρηγοριάδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil