Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το "The Marvels" χωρίς να είναι κακή ταινία, δεν τα πολυκατάφερε στο box office - Ξεκίνησε με 47 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ

Το "The Marvels" χωρίς να είνα...

Θεωρείται σύμφωνα με το έγκυρο variety, το χαμηλότερο ποσό για ξεκίνημα προβολής ταινίας της Μάρβελ στην 15χρονη ιστορία του στούντιο - Η ταινία παίζεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas

Τι έγινε άραγε, κουράστηκε το κοινό από τις ταινίες υπερηρώων της Μάρβελ; Αυτό το ερώτημα πλανάται στον απόηχο της μέτριας υποδοχής της νέας ταινίας της Marvel, με τίτλο «The Marvels» σε σκηνοθεσία της Νία ΝταΚόστα που έκανε το ντεμπούτο της την περασμένη Παρασκευή 10/11 στις Αμερικάνικες αίθουσες και σε πολλές χώρες του κόσμου. Στη χώρα μας η ταινία παίζεται από την Πέμπτη 9/11, και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Το φιλμ που είναι σίκουελ του αρκετά επιτυχημένου «Captain Marvel» του 2019 σε σκηνοθεσία τότε των Anna Boden, Ryan Fleck Larson, έχει ξανά ως πρωταγωνίστρια την Μπρι Λάρσον και μαζί της, τις Teyonah Parris και Iman Vellani σ’ έναν ανέλπιστο συνδυασμό όπου οι τρεις τους μπορούν να τηλεμεταφέρονται αστραπιαία και μάλιστα να παίρνουν η μία τη θέση της άλλης, κάτι που αρχικά θα προξενήσει προβλήματα ωστόσο στην πορεία θα συντονιστούν. Ειδικά ο ρόλος της Ιμάν Βελάνι που υποδύεται μία νεαρή θαυμάστρια της Captain Marvel και που ξαφνικά και προς έκπληξη της οικογένειας της, βρίσκεται δίπλα στο είδωλο της, θα λέγαμε πως κλέβει και την παράσταση στην ταινία που έχει αρκετά θετικά και μία πιο γυναικεία ματιά (ο σημαντικότερος άνδρας ήρωας είναι μόνο ο Νικ Φιούρι – Σάμιουελ Τζάκσον αλλά σε πιο δευτερεύουσα παρουσία).

Η ταινία που συγκεντρώνει 62% στο rotten tomatoes και που δεν κουράζει καθόλου μιας και η διάρκεια της είναι μόλις 105 λεπτά, στις Αμερικάνικες αίθουσες έπιασε μεν την πρωτιά το περασμένο σαββατοκύριακο αλλά με εισπράξεις κάτω από 50 εκατ. δολάρια. Ξεκίνησε σύμφωνα με όσα διαβάσαμε σε variety και boxofficemojo, με 47 εκατ. δολάρια σε κοντά 4,000 αίθουσες ενώ στον υπόλοιπο κόσμο υπολογίζεται πως η ταινία μάζεψε από 51 χώρες περίπου 63.3 εκατ. δολάρια. Το σύνολο δηλαδή μέχρι στιγμής είναι στα περίπου 110 εκατ. δολάρια όταν η Ντίσνει έλπιζε στη χειρότερη περίπτωση το φιλμ να πιάσει τα 140!

Αυτή είναι συνολικά η 33η ταινία του κόσμου της Μάρβελ σε 15 χρόνια και βέβαια όπως δείχνουν τα πράγματα, θα μείνει μακριά από τις υψηλές επιδόσεις της «Captain Marvel» που είχε καταφέρει να περάσει σε εισπράξεις το 1 δις, 131 εκατ. δολάρια!

Αυτή είναι μία πτώση χωρίς προηγούμενο για την Marvel στο box office”, ανέφερε ο David A. Gross, ο οποίος ηγείται την συμβουλευτική εταιρεία Franchise Entertainment Research. “Η απεργία των σεναριογράφων και των ηθοποιών σίγουρα έβλαψαν το φιλμ όσον αφορά στον τομέα του marketing και της προβολής του, αλλά σίγουρα δεν φταίει μόνο αυτό για τις χαμηλές πτήσεις στο box office”.

Πάντως αν πάτε να δείτε την ταινία και θα περάσετε ευχάριστα, σας περιμένει και μία έκπληξη στην καλύτερη ίσως και συνάμα «τρομακτικά αστεία» σκηνή της ταινίας καθώς ακούγεται ως μουσική υπόκρουση το περίφημο «Memory» με τη φωνή της σπουδαίας Μπάρμπρα Στρέιζαντ από το μιούζικαλ "Cats" σε μουσική Άντριου Λόιντ Βέμπερ!

Στη χώρα μας σύμφωνα με τον πίνακα του box office του τετραημέρου 9 έως 12 Νοεμβρίου 2023 που είδαμε στο flix.gr, οι «The Marvels» ήρθαν στη 2η θέση με 16.311 εισιτήρια σε 111 αίθουσες πανελλαδικά (ένα χλιαρό κατά γενική ομολογία ξεκίνημα) ενώ την πρωτιά κράτησαν οι «Ευχούληδες 3: Μαζί Για Μπάντα», που συνέχισαν με άλλα 19.685 εισιτήρια και σε 11 μέρες προβολής είναι στα 46.060 σύνολο.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil