Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Τζούλιαν Μουρ και Νάταλι Πόρτμαν με το "May December" του Τοντ Χέινς στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Πάτρα: Τζούλιαν Μουρ και Νάταλι Πόρτμαν ...

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από 16 έως 22/11/2023 - Στην βραδινή προβολή των 21.30 συνεχίζεται το φιλμ "Στο Γραφείο των Καθηγητών"

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη από την Πέμπτη 16/11/2023 έως και την 22/11/2023 το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει 2 ταινίες, το «May December» στις 19:30 και το φιλμ «Στο Γραφείο των Καθηγητών» στις 21.30 που συνεχίζεται για 2η εβδομάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής:

Στις 19.30 “May December”

Καταλληλότητα:Κ15

Διάρκεια: 113 λεπτά

Κατηγορία: Δράμα

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάταλι Πόρτμαν, Τζούλιαν Μουρ, Τσαρλς Μέλτον, D.W. Moffett, Piper Curda.

Σενάριο: Σάμι Μπερτς

Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι και του 13χρονου Τζόι, το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ, μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι.

Όσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

Στο «May December», o Αμερικανός σκηνοθέτης Τοντ Χέινς εξερευνάει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ανθρώπινου είδους: την κολοσσιαία άρνηση να κοιτάξουμε τον εαυτό μας.

Στη χώρα μας το φιλμ έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα του στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και όπως γράφτηκε στο σάιτ του Φεστιβάλ, www.aiff.gr, ο Τοντ Χέινς του «Carol» ξαναγράφει τους όρους του camp στο πλατό μιας meta σαπουνόπερας και πετυχαίνει την πιο γοητευτικά παράξενη ταινία της σπουδαίας καριέρας του. Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Ο Χέινς γεννημένος το 1961, είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Σπούδασε Τέχνη και Σημειολογία στο Πανεπιστήμιο του Brown. Έχει υπάρξει φορά υποψήφιος για Όσκαρ Σεναρίου στο «Ο Παράδεισος είναι Μακριά», και είναι κάτοχος Queer Φοίνικα στις Κάννες για την ταινία «Carol» με τη Κέιτ Μπλάνσετ.

Με την βραβευμένη με Όσκαρ Τζούλιαν Μουρ έχει ξανασυνεργαστεί το 2017 στο «Wonderstruck» καθώς & σε άλλες ταινίες του όπως το 2002 στο «Far from Heaven - Ο Παράδεισος είναι Μακριά» όπου συμπρωταγωνιστούσε ο Ντένις Κουέιντ και το 1995 στο «Safe» που είχε ξεχωρίσει στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα.

Διανομή του «May December» από την The Film Group.

Στην προβολή των 21:30 συνεχίζεται η ταινία «Στο Γραφείο των Καθηγητών - Das Lehrerzimmer / The Teachers' Lounge» που είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ Γερμανικής παραγωγής 2023, σε σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ.

Πρωταγωνιστούν οι: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου, Μίχαελ Κλάμερ.

Διάρκεια: 98 λεπτά

H Κάρλα είναι μία 30χρονη καθηγήτρια μαθηματικών στα πρωτάκια ενός γερμανικού Γυμνασίου. Πρωτάκι και η ίδια, νεοφερμένη στο σχολείο ψάχνει τα πατήματά της - τόσο απέναντι στα ατίθασα, με τις ορμόνες τους να βράζουν 12χρονα, όσο κι ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Γραφείο των Καθηγητών, οι οποίοι μοιάζουν πιο συμβιβασμένοι, πιο συστημικοί, πιο βολεμένοι. Όχι, η Κάρλα είναι ιδεαλίστρια, κουβαλά στο ελαφίσιο βλέμμα της αυτή την λαχτάρα να επιδράσει, να πειθαρχήσει, να εμπνεύσει, να διδάξει. Στο Γραφείο των Καθηγητών κάθεται μακριά από τα πηγαδάκια, κοιτάει τη δουλειά της.

Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, masterclass ερμηνειών και σκηνοθετική διατριβή στο πώς να μεταμορφώσεις ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ. Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Όσκαρ 2024.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε: «ένας κοινωνικός μικρόκοσμος γεμάτος αντιθέσεις γεννά ηθικά διλήμματα, τα οποία μέσα από ένα σφιχτογραμμένο σενάριο παίρνουν διαστάσεις ψυχολογικού θρίλερ».

Διανομή από Cinobo.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil