Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Cantelena: Χρυσό μετάλλιο και πρώτο βραβείο διαγωνισμού στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Artiva

Cantelena: Χρυσό μετάλλιο και πρώτο βραβ...

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Ναύπλιο

Χρυσό μετάλλιο και πρώτο βραβείο διαγωνισμού στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Artiva Ναύπλιο για την Cantelena Χορωδία Πάτρας., το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση:

"Ύψιστη τιμή και περηφάνια για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας η κατάκτηση της πρώτης θέσης με Πρώτο Βραβείο Διαγωνισμού και Χρυσό Μετάλλιο για την Cantelena Χορωδία Πάτρας στο 9 ο
Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Artiva που διοργανώθηκε στο Ναύπλιο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.


Η Cantelena χορωδία διαγωνίστηκε με ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο και για το λόγο αυτό συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή (92,5) , η οποία αποτελούνταν από τους μαέστρους:
Κωστής Κωνσταντάρας, Σταύρος Μπερής & Παύλος Σεργίου οι οποίοι θεωρούνται ειδήμονες στο είδος τους.

Η πατρινή χορωδία διακρίθηκε από τους κριτές οι οποίοι στο τέλος της διοργάνωσης συνεχάρησαν τη μαέστρο της χορωδίας κα Ελένη ΠαπαδοπούλουΑραβαντινού για το υψηλό επίπεδο της χορωδίας, τον εξαιρετικό ήχο και την ακρίβεια στην ερμηνεία.


Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Artiva είναι μια διοργάνωση-θεσμός στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό γι’ αυτό το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Cantelena αποτελεί ύψιστη διάκριση για τη χορωδία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις/ στους χορωδούς της Cantelena που ερμήνευσαν εξαιρετικά τα τέσσερα μουσικά κομμάτια του διαγωνιστικού μέρους, στη μαέστρο της χορωδίας κα Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού που διεύθυνε με μοναδικό τρόπο τη χορωδία οδηγώντας την στην πρώτη θέση και στην πιανίστα κα Μαρίνα Μυλωνά η οποία συνόδεψε τη χορωδία εκτελώντας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα.


Οι δράσεις της Cantelena δεν σταματούν εδώ αλλά συνεχίζονται με το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχει ανακοινωθεί η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργανώνει η mχορωδία όπως κάθε χρόνο στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, με ονόματα-έκπληξη που θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες. Ας είμαστε πιστοί στο ραντεβού των Χριστουγέννων για να νιώσουμε τη μαγεία των γιορτών συντροφιά με τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν όλα τα τμήματα της Cantelena χορωδίας Πάτρας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture