Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πετρωτό: Τι απαντά η ΔΕΥΑΠ για τον χαλασμένο αγωγό και το βουνό που έφτασε σε αυλή σπιτιού

Πετρωτό: Τι απαντά η ΔΕΥΑΠ για τον χαλασ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Λόγω της έκτασης της κατολίσθησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Δεν διαπιστώθηκαν σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα τα αίτια της κατολίσθησης τα ξημερώματα στο Πετρωτό, η οποία έγινε αιτία για να πνιγεί στη λάσπη ένα σπίτι που βρίσκεται στην οδό Αγίου Αθανασίου.

Αν και ως αιτία φέρεται να είναι ένας αγωγός της ΔΕΥΑΠ που είχε σπάσει προ ημερών και δεν είχε αποκατασταθεί η βλάβη, παρά τις σχετικές εκκλήσεις,  ο κ. Παπανικήτας μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει πως, όταν υπήρξε η σχετική ενημέρωση, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μικρή βλάβη και για αυτό δεν τέθηκε ως προτεραιότητα για αποκατάσταση.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Ανδρέας Παπανικήτας, «το Σάββατο στις 18:20 ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε βλάβη κι έτρεχε λίγο νερό. Η ένδειξη ήταν νερό στο δρόμο. Άνθρωπος της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι υπήρχε μία ελάχιστη διαρροή η οποία εκτιμήθηκε ότι δεν ήταν επικίνδυνη. Φαινόταν ότι νερό ερχόταν από το πρανές, πάνω από δρόμο. Δεν είχε δοθεί από τον πρόεδρο της κοινότητας, κ Δούβρη,  ενημέρωση ότι υπάρχει κίνδυνος για την περιουσία ή γενικότερα επικινδυνότητα.

Λόγω της βροχής ωστόσο, δε ξέρουμε πόσο μπορεί να επηρεάστηκε αυτή η μικρή βλάβη. Οι μηχανικοί που πήγαν σήμερα εκεί από το πρωί, δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την αιτία της κατολίσθησης». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έκτασης της κατολίσθησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανικήτας, «η βλάβη αποκαταστάθηκε, ωστόσο θα δούμε ξανά το θέμα για να καταλάβουμε  τι συνέβη γιατί δεν έχουμε ευρήματα. Να σημειώσουμε ότι λόγω της κατάστασης κι επειδή υπήρχαν κι άλλες κατολισθήσεις κατά μήκος του δρόμου, ζητήσαμε να διακοπεί η διέλευση αυτοκινήτων για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, η ΔΕΥΑΠ ειδοποιήθηκε άμεσα να αποκαταστήσει τη βλάβη που υπήρχε από την Πέμπτη, κάτι που δεν συνέβη, παρά το γεγονός ότι η διαρροή ήταν μεγάλη και όχι μικρή όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΠ. Αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με τον ίδιο ο  συγκεκριμένος αγωγός όλες τις προηγούμενες ημέρες να τρέχει ασταμάτητα, να «ποτίζει» την δασική έκταση που υπάρχει κάτω από τον δρόμο και να φτάσει το βουνό στην αυλή σπιτιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις