Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Χαρτί ψησίματος: Από ποια πλευρά πρέπει να το χρησιμοποιούμε

Χαρτί ψησίματος: Από ποια πλευρά πρέπει ...

Τοποθετώντας χαρτί ψησίματος πάνω στο ταψί μας μπορούμε να ψήσουμε σχεδόν τα πάντα

Το χαρτί ψησίματος είναι ένα πολύ βολικό γκάτζετ, πολύ χρήσιμο για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική που μας επιτρέπει να ψήσουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού ενώ παράλληλα το ταψί μας πλένεται πάρα πολύ εύκολα αφού ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα.

 Τοποθετώντας χαρτί ψησίματος πάνω στο ταψί μας μπορούμε να ψήσουμε σχεδόν τα πάντα: πίτες, ψωμί, πιτάκια, πίτσες, γλυκά… Ωστόσο, υπάρχει ενδεδειγμένος τρόπος να το χρησιμοποιούμε;

 Η απάντηση κι εδώ δεν είναι ένα «ναι» ή ένα «όχι». Εξαρτάται από το χαρτί.
Τα περισσότερα χαρτιά ψησίματος που κυκλοφορούν στην αγορά είναι διπλής όψης, οπότε δεν έχει σημασία η πλευρά που θα το χρησιμοποιήσουμε καθώς είναι πανομοιότυπες και οι δυο. Υπάρχουν άλλα χαρτιά που έχουν μια ελαφριά στρώση σιλικόνης στο ένα τους μέρος, ώστε να κάνουν το ψήσιμο ακόμη πιο εύκολο και να μειώνουν τις πιθανότητες να κολλήσει το φαγητό ή το γλυκό πάνω στο χαρτί.

Πώς το καταλαβαίνετε; Με την αφή. Όπου υπάρχει σιλικόνη, η πλευρά είναι πιο λαμπερή και πιο λεία με αποτέλεσμα το χέρι μας να γλιστράει πιο εύκολα πάνω της. Οπότε κάθε φορά που αγοράζετε αντικολλητικό χαρτί, να ελέγχετε αν και οι δυο πλευρές του είναι όμοιες, ώστε να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

ΠΗΓΗ olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life