Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια»: Η Μαρινέλλα μιλάει για τη Μαρινέλλα στο Γιάννη Ξανθούλη

«Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια»: Η Μαρι...

Το βιογραφικό βιβλίο για την μεγάλη ερμηνεύτρια θα κυκλοφορήσει στις 18/10 και ήδη έχει προκαλέσει απανωτά δημοσιεύματα

Στις 18 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το βιογραφικό βιβλίο για το ζωντανό μύθο του ελληνικού τραγουδιού, τη Μαρινέλα (Εκδόσεις Διόπτρα). Η αξεπέραστη ερμηνεύτρια αφηγήθηκε τη ζωή της στο διαπρεπή συγγραφέα και στενό της φίλο Γιάννη Ξανθούλη, καθώς η καριέρα της άγγιξε τα 70 χρόνια.
Με τίτλο «Μαρινέλλα -Οι Νύχτες που έγιναν μεσημέρια» αφηγήθηκε η ίδια ολόκληρη την πορεία της, από τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’40 μέχρι το πέρασμά της από διάφορες φάσεις της νυχτερινής διασκέδασης και τη γνωριμία της με άντρες, όπως ο μέγιστος Καζαντζίδης, που την καθόρισε ως τραγουδίστρια, ώστε να συναντήσει αργότερα τον θρίαμβο ως η απόλυτη σολίστ.

Επιπλέον συζήτησε ανοιχτά για όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην υπερφωτισμένη λεωφόρο της επιτυχίας. Μια γυναίκα που σήμερα, κατά την ένατη δεκαετία της ζωής της (γεννημένη το 1938), ξεδιπλώνει τον χρόνο με τα θετικά και τις αντιφάσεις του, έχοντας για συνομιλητή ένα «δικηγόρο του διαβόλου».

 Ο Γιάννης Ξανθούλης, ρίχτηκε στην περιπέτεια της συγγραφής αυτού του βιβλίου όσο πιο ψύχραιμα μπορούσε, ακριβώς επειδή έβλεπε εξαρχής τη Μαρινέλλα σαν ηρωίδα ενός μυθιστορήματος που γράφεται, ξαναγράφεται και συνεχίζει να κάνει το ίδιο κόντρα στις χρονικές προσδοκίες της κοινής λογικής. Ο συμβολισμός του τίτλου είναι προφανής. Μια γυναίκα που διέσχισε ατέλειωτες νύχτες με υπόκρουση έναν ωκεανό χειροκροτημάτων τώρα μπορεί να συνδιαλέγεται ανθρώπινα χωρίς απωθημένα υπό το μεσημεριάτικο φως. Οι κουβέντες και τα γεύματα έλαβαν χώρα μεσημέρια, ακολούθησαν οι τρυφερές ώρες του καφέ και η συγκίνηση των απογευματινών ωρών, συχνά με γέλια και όλες τις αισθηματικές εκδρομές στα τοπία της νοσταλγίας, όταν αυτό χρειάστηκε.

Η ηρωίδα και ο συγγραφέας βρήκαν κοινές αφορμές στις αναμνήσεις τους, ανακάλυψαν συμπτώσεις και συγκινήσεις σε πράγματα απρόσμενα και εντέλει δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ύφος, πετυχαίνοντας μια χρυσή τομή στην ισοτιμία των αισθημάτων τους.

«Θα έπρεπε να γράψετε ένα βιβλίο για τη μαμά». Κουβέντα από την Τζωρτίνα στα γενέθλια της Μαρινέλλας, πριν από χρόνια.
Το άκουσα, το ξέχασα. Δεν το πήρα αψήφιστα, αλλά ήξερα πως είμαι ακατάλληλος για βιογράφος, εξαιτίας του ύφους που γράφω» σημειώνει ο Γιάννη Ξανθούλης στο οπισθόφιλο. 

«Ξέρετε, εγώ…» Έφερνα αντιρρήσεις, ξέροντας τον χαρακτήρα μου. Η άλλη πλευρά επέμενε: «Κάνετε λάθος…». «Μα είμαι ολόκληρος ένα κινούμενο λάθος», απαντούσα. Τελικά, ο βιογράφος «εάλω»…
«Εσύ με ξέρεις» ― η Μαρινέλλα.
«Εγώ σ’ αγαπώ, αλλά φοβάμαι ότι εσύ δεν με ξέρεις», απαντούσα.

 

 Ειδήσεις Τώρα

Στην κορυφή των Best Hotels in Greece το The Dolli στο Μέγαρο Καλλιμασιώτη

Κέιτι Πέρι: Ταξίδεψε στο Κάπρι και σαγήνευσε το Μικέλε Μορόνε, δείτε φωτο και βίντεο

Beckham, Νetflix: Η ανώνυμη «άλλη γυναίκα» και η Rolls του μπαμπά της Βικτόρια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View