Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η έκπληξη της Ελεωνόρας Ζουγανέλη: Πρωταγωνίστρια στο θέατρο Παλλάς πλάι στο Νίκο Κουρή

Η έκπληξη της Ελεωνόρας Ζουγανέλη: Πρωτα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ανακοινώθηκε το ανέβασμα της κωμωδίας «Η εκατομμυριούχος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα- ο ομώνυμος ρόλος ήταν ο τελευταίος της Νόνικας Γαληνέα

Η κλασική αισθηματική κομεντί «Η εκατομμυριούχος» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω με θέμα το χρήμα και την ευτυχία, θα παρουσιαστεί από τη φθινοπωρινή σαιζόν στην καρδιά της Αθήνας.

Στον ομώνυμο ρόλο της εκκεντρικής, πάμπλουτης ηρωίδας θα δούμε αναπάντεχα τη δημοφιλή τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού ανέλαβε ο Νίκος Κουρής. Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα θα λάβει μέρος ακόμα ομάδα εκλεκτών ηθοποιών με τους Βασίλη Κούκουρα, Ιβάν Σβιτάιλο, Μαριλού Κατσαφάδου, Βασίλη Τσιγκριστάρη, Ροζαμάλια Κυρίου, Στράτο Λύκο, 10 ακόμα ηθοποιούς & χορευτές και ζωντανή ορχήστρα. Η μουσικοθεατρική παράσταση που ασκεί και κοινωνικοπολιτική κριτική θα διαθέτει  και όλα τα χαρακτηριστικά ενός φαντασμαγορικού υπερθεάματος.

Πρόκειται για την ιστορία της Επιφάνια ντι Πάρεργα, η οποία αφότου κληρονόμησε τον πατέρα της, εγκαταλείπει απογοητευμένη τον μποξέρ σύντροφό της κι ερωτεύεται έναν ιδεαλιστή γιατρό, προστάτη των φτωχών. Μαζί αποφασίζουν να μπουν σε αμοιβαία δοκιμασία για να ανακαλύψουν εάν κάνουν ο ένας για τον άλλο. Ο γιατρός στη δοκιμασία που είχε ζητήσει ο πατέρας της – να βρει έναν άντρα με ταλέντο στην απόκτηση χρημάτων – και η Επιφάνια στη δοκιμασία που είχε ζητήσει η μητέρα του – να βρει μια γυναίκα που να μπορεί να ζήσει για ένα τρίμηνο, με ελάχιστα χρήματα.

Το θεατρικό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη Ν. Υόρκη το 1952, με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Χέπμπορν. Το 1961 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τη Σοφία Λόρεν και τον Πίτερ Σέλερς και το 1972 στην τηλεόραση του BBC, στη σειρά «Το έργο του μήνα» με την Μάγκι Σμιθ και τον Τομ Μπέικερ.

Στην Ελλάδα, έχει ανέβει μόνο μία φορά, το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Τον ομώνυμο ρόλο ερμήνευσε τότε η σπουδαία Νόνικα Γαληνέα και έμελλε να είναι η τελευταία της παράσταση με συμπρωταγωνιστή το Γιάννη Μπέζο.

*Η πρεμιέρα αναμένεται στις 12 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς της Βουκουρεστίου.

Ειδήσεις Τώρα

Άγιος Παντελεήμονας: Μαρτυρικός ο θάνατος της 46χρονης Κουβανής τρανς – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σιένα Μίλερ: Λαμπερή κι ερωτευμένη, λάνσαρε «αλλιώς» το λινό κοστούμι στις κερκίδες του Wimbledon

O γλύπτης των ανθρώπινων χεριών Lorenzo Quinn στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View