Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μήδεια Χ 5: Ναυπλιώτου, Γουλιώτη, Παπούλια, Ρουμελιώτη, Κόκκαλη πάνε Επίδαυρο με ίδιο ρόλο!

Μήδεια Χ 5: Ναυπλιώτου, Γουλιώτη, Παπούλ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο διάσημος γερμανός σκηνοθέτης Φρανκ Κάστορφ διερευνά με πειραματική ματιά την τραγική ηρωίδα, προμηνύεται η θεατρική έκπληξη του καλοκαιριού

Εάν ανήκετε στους λάτρεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου θα έχετε ήδη εντοπίσει το διήμερο 21-22 Ιουλίου στο πρόγραμμα, καθώς η παράσταση «Μήδεια» είναι ήδη η πλέον πολυαναμενόμενη.

Αποτελεί τη δεύτερη κατά ανάθεση παραγωγή που γίνεται σε ευρωπαίο δημιουργό και συγκεκριμένα στον αντισυμβατικό star σκηνοθέτη Φρανκ Κάστορφ, που έχει συνδεθεί με την αιρετική πορεία της της βερολινέζικης Volksbuhne. Σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Κατερίνα Ευαγγελάτου το όλο θέαμα «θα εντείνει τις προσπάθειες εγκαθίδρυσης μιας Επιδαύρου για επαναστοχασμό στο αρχαίο δράμα» καθώς υπογράφεται από έναν δημιουργό με πολύ «προσωπική δραματουργική αντίληψη». Ανναρρωτηθείτε λοιπόν: Θέλετε να δείτε κάτι μη αναμενόμενο; 

Ο Φρανκ Κάστορφ

Ο Φρανκ Κάστορφ

Ο Κάστορφ δουλεύει με τους Έλληνες ηθοποιούς από τις 18 Απριλίου εκπλήσσοντάς τους με τον πρωτόγνωρο και τελείως αναπάντεχο τρόπο δουλειάς του. Ομολόγησε ήδη στους δημοσιογράφους της Αθήνας πως βρίσκεται σε «ψυχοπαθολογική κατάσταση και έχει την μια ιδέα μετά την άλλη».

Στην δική του εκδοχή της τραγικής ηρωίδας, η Μήδεια δεν θα ερμηνεύεται από μια ηθοποιό, αλλά από πέντε. Επιλέχθηκαν λοιπόν οι περιζήτητες Αγγελική Παπούλια, Μαρία Ναυπλιώτου, Στεφανία Γουλιώτη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σοφία Κόκκαλη, οι οποίες θα συνυπάρξουν σκηνικά με τους Νίκο Ψαρρά, Αινεία Τσαμάτη και Νικόλα Χανακούλα στους ανδρικούς ρόλους του Ιάσονα και του Κρέοντα.

«Όταν χρειάστηκε να απαντήσω ποια ηθοποιός θα παίξει τη Μήδεια συνειδητοποίησα πως σε κάθε γυναίκα υπάρχει η δυνατότητα της Μήδειας, αυτή η παθολογική ανάγκη για εκδίκηση· αλλά κάθε γυναίκα την εκφράζει με τρόπο διαφορετικό» δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Αλλωστε, δεν θα βασιστεί στην ηρωϊδα όπως την ξέρουμε παραδοσιακά, αλλά από πολλά κείμενα που εμπνεύστηκαν από τον Ευριπίδη όπως αυτά του Χάινερ Μίλλερ. Πλάι στον Μίλλερ (και τα έργα «Ρημαγμένη όχθη», «Υλικό Μήδειας», «Τοπίο με Αργοναύτες») ο Φρανκ Κάστορφ θα κινητοποιηθεί και από την προβληματική του Ρεμπώ για την εκποίηση της Δημοκρατίας. Πιστεύει ακράδαντα πως «οι ελευθερίες μας μέσα στη σημερινή Δημοκρατία είναι να αγοράζουμε ελεύθερα. Κι αυτό πρώτος το έθεσε στο έργο του ο Ρεμπώ, συνδέοντας τον καπιταλισμό με την αποικιοκρατία».

 Όπως ανέφερε επίσης στην συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα: «Εργάστηκα επί 25 χρόνια για να καταστρέψω ό,τι ήξερε μέχρι τότε το γερμανικό θέατρο. Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύω: Πρώτα καταστρέφω και μετά συνθέτω. Από τα ερείπια πάντα θα προκύπτει κάτι καινούργιο». Επισκέφθηκε μάλιστα μέσα στο χειμώνα την Επίδαυρο για να νιώσει τη μοναξιά της Μήδειας «μιας γυναίκας μόνης, προδομένης, εξόριστης» αλλά αποφάσισε πως κυρίως «η Μήδεια είναι μια επαναστατική μορφή, αφού αφήνει πίσω της ένα φλεγόμενο κόσμο».

 

Ειδήσεις Τώρα

Sports Illustrated: Μέγκαν Φοξ με Celia Kritharioti και «αναδυομένη» Μάρθα Στιούαρτ στα 81!

Βασίλης Ζούλιας: Εγραψε για τη μητέρα του που δραπέτευσε από γάμο κακοποίησης

Πάτρα: Αναβιώνει στο β΄ βαθμό το άγριο έγκλημα με θύμα τη Ναταλία Βουτσινά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View