Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Tao Che: Η Κίνα στέλνει στην Καλαμάτα έναν super star της πειραματικής χορογραφίας

Tao Che: Η Κίνα στέλνει στην Καλαμάτα έν...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Διαφορετική κίνηση στο πάνω μέρος του σώματος και διαφορετική κάτω- Ραντεβού στα μέσα Ιουλίου

Ένα όνομα- πειρασμό για τους λάτρεις του σύγχρονου χορού της έρευνας και της καινοτομίας, θα υποδεχθεί η Μεσσηνία.

O κινέζος super star Tao Che, ο πλέον αναγνωρισμένος χορογράφος διεθνώς στη χώρα του, αναμένεται 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Στις 14 – 15 Ιουλίου, με την ομάδα Tao Dance Theater, θα παρουσιάσουν την πολυβραβευμένη παράσταση 11  σε συνεργασία με την Μπιενάλε Χορού Βενετίας «ανοίγοντας» ηχηρά το φεστιβάλ. Ο διάσημος καλλιτεχνης συντονίζει στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 11 χορευτές με έναν κανόνα που είναι ταυτόχρονα απελευθερωτικός αλλά και περιοριστικός: Οι κινήσεις του κάτω μέρους του σώματός τους είναι αυστηρά χορογραφημένες ενώ οι κινήσεις του πάνω μέρους είναι εντελώς αυτοσχέδιες. Κάθε χορευτής ακολουθεί το δικό του ανεξάρτητο μονοπάτι. Ο χώρος περιστροφής των γοφών τους, ο προσανατολισμός των γονάτων τους και κάθε βήμα των ποδιών τους είναι προκαθορισμένα, ενώ οι ώμοι, οι αγκώνες, οι καρποί, η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι τους είναι ελεύθερα να κινούνται με διαφορετικούς και τυχαίους τρόπους.
Πώς κινείται το σώμα; Η κίνηση προκύπτει αυθόρμητα ή ενεργοποιείται από μια εξωτερική δύναμη; Ποια όρια χρησιμοποιούμε για να ορίσουμε τον εαυτό μας; Ο χορός υπάρχει για να διερευνά αυτά τα ερωτήματα.

Το 11 είναι η 11η παραγωγή της παγκοσμίου φήμης σειράς Numerical Series. Ο τίτλος αντιπροσωπεύει τόσο τον αριθμό 11 όσο και δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα 1. Το νόημά του δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο μέσα από τα μάτια του κάθε θεατή και να συνδεθεί με αυτό που χρειάζεται εκείνος να εκφράσει.(14 Ιουλίου στις 21:00 & 15 Ιουλίου στις 22:00)
 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα το ίδιο διάστημα περιλαμβάνει:

-16 Ιουλίου το βραβευμένο έργο για όλη την οικογένεια The Others, του Σλοβάκου Anton Lachky. Πήρε το Βραβείο Maeterlinck 2022 ως η «Καλύτερη Χορευτική Παράσταση», το Βραβείο της Υπουργού Παιδείας του Βελγίου και το Βραβείο «Αγαπημένης παράστασης των κριτικών». Μετά την στάση του στην Καλαμάτα, η παγκόσμια περιοδεία του περιλαμβάνει 100 ακόμα παραστάσεις σε 10 διαφορετικές χώρες μέχρι το τέλος του 2024!

-15 και 16 Ιουλίου στο Βlack box ο Γάλλος Christian Rizzo παρουσιάζει το σόλο En son lieu με πρωταγωνιστή τον Nicolas Fayol. Στην ουσία θα δούμε χορούς που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε περιβάλλον στούντιο, οι οποίοι επανατοποθετούνται στο φυσικό τοπίο

-15 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας  το «Μπολέρο» του Αντώνη Φωνιαδάκη και το έργο Farisa από τους Δανάη & Διονύσιος

-16 Iουλίου το ίδιο ντουέτο παρουσιάζει ένα ακόμη έργο, αυτή τη φορά για όλη την οικογένεια, με τίτλο «Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα»

Mε τίτλο (Επι)Στροφή στο Σώμα, το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου φιλοξενώντας φέτος χορογράφους, χορευτές και δασκάλους από 10 χώρες από τέσσερις ηπείρους, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική. Ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, αντιπροσωπεύεται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, 9 ομάδων από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό. Η διοργάνωση επιμένοντας σε συγκεκριμένο χαρακτήρα έχει εδραιωθεί ως ξακουστός τόπος συνάντησης των σημαντικότερων χορογραφικών δυνάμεων του σήμερα. Μπράβο στην Καλαμάτα.

Ειδήσεις Τώρα

Χαμός σε πτήση από το Ηράκλειο- 17χρονος επιβάτης εκτός εαυτού

Over the rainbow: Ελλη Πασπαλά και Vassilikos μαζί αυτή την Κυριακή στο Ηρώδειο

Valentino- Chateau de Chantilly: To παραμύθι ξεκινάει με Κάια, τζιν και λευκό πουκάμισο

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View