Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Ο Πουαρό - Μπράνα νίκησε τον "Γάμο αλά ελληνικά 3" της Νία Βαρντάλος στο εγχώριο box office

Ο Πουαρό - Μπράνα νίκησε τον "Γάμο ...

Η ταινία "Μυστήριο στη Βενετία" που παίζεται & στην Πάτρα, στο ξεκίνημα της έκοψε πανελλαδικά πάνω από 40.000 εισιτήρια - Με 15.000 εισιτήρια το ξεκίνημα της νέας κομεντί της Βαρντάλος

Φαίνεται πως οι ταινίες αστυνομικού μυστηρίου και σασπένς έχουν σταθερό, φανατικό κοινό και το αποδεικνύει η επιτυχίας της καινούριας ταινίας με τίτλο «Μυστήριο στη Βενετία - A Haunting in Venice» σε σκηνοθεσία του Κένεθ Μπράνα και με τον ίδιο στο ρόλο του θρυλικού Ηρακλή Πουαρό.

Η συγκεκριμένη ταινία με ένα πολυπληθές καστ (παίζει και η τιμημένη φέτος με Όσκαρ, Μισέλ Γέο), και με ένα σενάριο που έχει βασιστεί σ’ ένα από τα πιο σκοτεινά, αλλά και κοσμοπολίτικα αστυνομικά μυστήρια της Άγκαθα Κρίστι, ήρθε άνετα πρώτη στο ελληνικό box office το 4ήμερο 14-17/9/2023 κόβοντας όπως είδαμε στον σχετικό πίνακα στο flix.gr, 40.022 εισιτήρια σε 116 αίθουσες (η ταινία παίζεται και στην Πάτρα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο και στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε). Μάλιστα η νέα περιπέτεια του Πουαρό, ειδωμένη σκηνοθετικά και ερμηνευτικά από τον Κένεθ Μπράνα, ξεκίνησε την πορεία της στις σκοτεινές αίθουσες σαφέστατα πολύ καλύτερα από το ριμέικ του φιλμ «Έγκλημα στον Νείλο», που είχε ανοίξει με 29.698 εισιτήρια σε 126 οθόνες τον, πανδημικό ακόμα, Φεβρουάριο του 2022 για να καταλήξει στο σύνολο των 100.000.

Στο Αμερικάνικο box office το «Μυστήριο στη Βενετία» το 3ήμερο της πρεμιέρας του, 15-17/9/2023, ήρθε 2ο σε απόσταση αναπνοής από την «Καλόγρια 2» που κράτησε και πάλι την πρωτιά. Έκανε εισπράξεις 14,5 εκατ. δολαρίων σε 3,305 αίθουσες συν ακόμη 22,7 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο για την «Καλόγρια 2 – The Nun II» είναι ήδη παγκοσμίως κοντά στα 160 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής. Στη χώρα μας το νέο αυτό φιλμ τρόμου σε 2 εβδομάδες έχει ξεπεράσει τα 115.000 εισιτήρια.

Ο «Γάμος αλά Ελληνικά 3» της Ελληνοκαναδής Νία Βαρντάλος, που έλκει την καταγωγή της από την ορεινή επαρχία Καλαβρύτων, πήγε συμπαθητικά στο ελληνικό box office, ωστόσο όπως αναφέρει το flix.gr, η ταινία που γυρίστηκε στην Κέρκυρα, μάζεψε λιγότερο από τα μισά του δεύτερου «Γάμος αλά ελληνικά» τον Απρίλιο του 2016. Για την ακρίβεια ήρθε 4η στο box office με σχεδόν 15.000 εισιτήρια (14.846 για την ακρίβεια) σε 89 αίθουσες πανελλαδικά, (παίζεται και στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε). Οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις της είναι στα σχεδόν 25 εκατ. δολάρια.

Τέλος το αρκετά καλογυρισμένο και αποκαλυπτικό & πάντα με έναν αξιόλογο Ντενζέλ Ουάσινγκτον, «The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο» σε σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά, με φόντο τη μαγευτική νότια Ιταλία όπου δρα & η σκληρή, τοπική μαφία, έχει φτάσει σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής πανελλαδικά τα 35.000 εισιτήρια. Παίζεται και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε ενώ οι παγκόσμιες εισπράξεις του είναι στα 132,5 εκατ. δολάρια.

Επίσης το πολύκροτο "Οπενχάιμερ" του Κρίστοφερ Νόλαν με τον Κίλιαν Μέρφι, σε 4 εβδομάδες έχει πλέον φτάσει στη χώρα μας τα 365.000 εισιτήρια (παίζεται στη Βέσο Μάρε).

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil