Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Cassandro" που δουλεύτηκε στα εργαστήρια του Σάντανς, βγαίνει στις Αμερικάνικες αίθουσες

Το "Cassandro" που δουλεύτηκε ...

Πρωταγωνιστεί ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ - Ο σκηνοθέτης του Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς μιλώντας στο The Hollywood Reporter επαίνεσε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για τις συμβουλές του

O Aφρομερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς που κέρδισε Όσκαρ, με τη μικρού μήκους ταινία ντοκιμαντέρ «Music by Prudence» το 2009, μίλησε όπως είδαμε, στο The Hollywood Reporter για τη νέα του δουλειά, το φιλμ «Cassandro», ένα κοινωνικοδραματικό φιλμ με πρωταγωνιστή τον Gael García Bernal και κεντρικό ήρωα έναν gay παλαιστή – wrestler.

Η ταινία σηματοδοτεί μία στροφή στην καριέρα του 60χρονου Roger Ross Williams από την Πενσυλβάνια, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί πως ξεκίνησε τη νέα του αυτή ταινία σε ένα εξαιρετικά δημιουργικό περιβάλλον, στο Sundance Directors Lab, στο εργαστήρι σκηνοθεσίας στο Ινστιτούτο Σάντανς στη Γιούτα και μάλιστα ο Robert Redford ήταν και ένας από τους συμβούλους που κατηύθυναν και βοήθησαν σημαντικά τον Roger Ross Williams.

Ο ταλαντούχος Roger Ross Williams είναι κυρίως γνωστός στους σινεφίλ για το ντοκιμαντέρ του «God Loves Uganda» καθώς και για το υποψήφιο για Όσκαρ, «Life, Animated». Με το φιλμ «Cassandro» που είναι ουσιαστικά το πορτραίτο του σταρ παλαιστή Saúl Armendáriz (τον υποδύεται ο Μεξικανικής καταγωγής Gael García Bernal), ο Roger Ross Williams φανερώνει μία νέα πλευρά της δουλειάς του που αποπνέει μία ξεχωριστή ζεστασιά και ανθρωπιά. Μάλιστα είναι και το πρώτο δικό του σενάριο που κάνει ταινία.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 15/9/2023 & στο Prime Video στις 22/9, ενώ ο ίδιος έχει κι άλλα project έτοιμα, ανάμεσα στα οποία είναι και το ντοκιμαντέρ για την ιστορία του ρατσισμού, «Stamped from the Beginning» που θα διανεμηθεί από το, Netflix τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όσο για τον Robert Redford, ο Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς μίλησε με πολύ επαινετικά λόγια: «Με βοήθησε πραγματικά κυρίως στο να κατανοήσω καλύτερα και βαθύτερα στο πώς να συνδυάσω τις γνώσεις μου γύρω από ένα φιλμ τεκμηρίωσης – ντοκιμαντέρ με τον τρόπο που θα έπρεπε να χειριστώ τους ηθοποιούς γιατί δεν το κρύβω φοβόμουν τους ηθοποιούς.

Μου είπε λοιπόν, “όπως δουλεύεις ένα ντοκιμαντέρ προσπαθώντας να έρθεις σε επαφή με το θέμα σου, να το ψάξεις και να το καταλάβεις, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με έναν ηθοποιό”».

Οι ταινίες και η σκηνοθεσία ήρθαν αργότερα στην καριέρα του Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς, ο οποίος είχε ξεκινήσει δουλεύοντας ως δημοσιογράφος για το ABC News, το CNN, και το People.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture