Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Γυναίκες- θύματα: Κάτι λίγα για τις «Ψυχοκόρες» στον Αντέννα, πρεμιέρα 1η Σεπτεμβρίου

Γυναίκες- θύματα: Κάτι λίγα για τις «Ψυχ...

Με Ματσούκα, Ασλάνογλου, Σκαφιδά, Δαδακαρίδη και τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο με τις πατρινές ρίζες

Σε μέρες που οι όροι me#too και γυναικεία ενδυνάμωση επηρεάζουν ως έννοιες και πρακτικές τη ζωή μας, έρχεται μια τηλεοπτική σειρά να μας αφυπνίσει περεταίρω. Πρόκεται για μια συγκινητική, εληνική παραγωγή με μυθιστορηματικά και ηθογραφικά χαρακτηριστικά.  

Οι «Ψυχοκόρες», η νέα δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1+ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, μας δίνουν ραντεβού από την 1η Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στην streaming πλατφορμα του ΑΝΤ1, με διπλό καθηλωτικό επεισόδιο. Βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, οι «Ψυχοκόρες» είναι μια υψηλών προδιαγραφών παραγωγή εποχής για μια συνθήκη υποτίμησης της θηλυκής υπόστασης που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές.

Το σήριαλ μας καλεί να σκύψουμε στην κλειδαρότρυπα μιας εποχής τρομοκρατίας, αλλά και ελπίδας. Μιας εποχής όπου το γυναικείο σώμα ήταν, ταυτόχρονα, τόπος ιερός και νόμισμα επιβίωσης και όπου σε κάθε λαμπερό αρχοντικό υπήρχε κι ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο μυστικά.

Η ιστορία αφορά τέσσερις αδερφές, τη Μαρίκα, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ Πολύζου. Κόρες του Ασημάκη, που θυσιάζεται για εκείνες και εξορίζεται για να τις προστατεύσει από την οργή της χωροφυλακής. Η μητέρα τους, η Αθανασία, λίγο πριν πεθάνει, τις ορκίζει να μη χωρίσουν ποτέ. Η φτώχεια, όμως, αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να κατέβουν ως ψυχοκόρες στην πρωτεύουσα, καταλήγοντας βίαια σε διαφορετικά σπίτια. 

Στη σειρά με σκηνικό την Αθήνα του '50 πρωταγωνιστούν οι ανερχόμενες Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουιζίδη. Πλάι τους οι γνωστοί πρωταγωνιστές Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Πέννυ Φυλακτάκη και Βαγγέλης Νάσης.

 Ειδήσεις Τώρα

Θέλουμε εξάσκηση στο μακιγιάζ ματιών για το χειμώνα, overdose από eyeliner στις πασαρέλες

Eντοπίσαμε στα Zara τη νέα «μεταβατική» γκαρνταρόμπα, δείτε ενδεικτικά must have pieces

60 δευτερόλεπτα για… 1 εκατομμύριο δολάρια στην άτακτη «Σαμάνθα»! Kυκλοφορεί το βίντεο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View