Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Aύγουστος στο Netflix με Γιάννη Σμαραγδή και τρεις ιστορικές ταινίες του διεθνών προδιαγραφών

Aύγουστος στο Netflix με  Γιάννη Σμαραγδ...

Αν δεν έχετε δει τα φιλμ «El Greco», «Καζαντζάκης» και «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», έρχονται... σπίτι σας

Το Netflix συνεχίζει να «αγκαλιάζει» ελληνικές παραγωγές και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Μετά την απήχηση του «Maestro» στρέφεται σε παλιότερες ταινίες και σειρές με στόχο το διεθνές κοινό. Αυτό το μήνα μάλιστα, η δημοφιλής πλατφόρμα θα παρουσιάσει τις πολυβραβευμένες ιστορικές ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή «El Greco», «Καζαντζάκης», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι».

Με αφορμή τις προβολές ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Αυτή η ξεχωριστή επιλογή των τριών ταινιών μας είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για την φτερωτή ψυχή της απελθούσης γυναίκας μου Ελένης Σμαραγδή που έφυγε από κοντά μας ακριβώς πριν ένα χρόνο. Ο λόγος είναι ότι, για τις δυο ταινίες El Greco και Καζαντζάκης η Ελένη έχει αντίστοιχα βραβευτεί στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας στην Ελλάδα και στην Αμερική, στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Χιούστον. Πριν από το ταξίδι της προς τους “βαθείς κρυφούς κυπαρισσώνες” στη μακάρια αθανασία, η Ελένη είχε εκφράσει δύο επιθυμίες. Η μία ήταν να δει τις ταινίες μας στο Netflix που πλέον πραγματοποιήθηκε, και η δεύτερη να πραγματοποιηθεί η ταινία« Καποδίστριας» γιατί όπως έλεγε θα είναι η καλύτερη μας ταινία. Ελπίζω και εύχομαι και αυτή της η επιθυμία σύντομα να υλοποιηθεί».


Θυμίζουμε λοιπόν τί θα δούμε μέσα στον Αύγουστο:

«El Greco»

Το  Netflix  επέλεξε το επικό έργο εποχής El Greco παρότι είναι πλέον 16 ετών θεωρώντας το κορυφαία δημιουργία. Πέτυχε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα με 1.200.000 θεατές, το οποίο δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα.

Στο φεστιβάλ του Τορόντο 2008 όπου συμμετείχε επισήμως, το κρατικό κανάλι CBC την κατέταξε πρώτη ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες, ενώ είχε διεθνή διανομή σε πολλές χώρες. Μεταξύ πολλών άλλων, απέσπασε 8 κρατικά βραβεία μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας (στην Ελένη Σμαραγδή) και σκηνοθεσίας στον Γιάννη Σμαραγδή. Ο ηθοποιός Juan Diego Botto κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ του Καΐρου 2008, ενώ η ενδυματολόγος Lala Huete απέσπασε το Βραβείο Goya.

Συμμετείχε επισήμως σε πολλά  κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και κρίθηκε μια από τις καλύτερες ταινίες που έγιναν για ζωγράφο.

«Καζαντζάκης»

Η ταινία Καζαντζάκης έφτασε στην πρώτη θέση του ελληνικού box office με 250.000 εισιτήρια και απέσπασε 4 βραβεία στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Χιούστον (Worldfest): Grand Remi Award Καλύτερης Ταινίας (στην Ελένη Σμαραγδή), Gold Remi Award Καλύτερης Μουσικής για τον Μίνω Μάτσα, Gold Remi Award Καλύτερης Φωτογραφίας για τον Άρι Σταύρου, Houston Broadcast Film Critics Associations Award Καλύτερου Ηθοποιού για τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και 2 υποψηφιότητες για Gold Remi Award για την Μαρίνα Καλογήρου και τον Θοδωρή Αθερίδη.

Κέρδισε το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ischia στην Ιταλία, καθώς και τα Βραβεία Κοινού στο Greek Film Expo της Νέας Υόρκης και στο Greek Film Expo της Ατλάντα. Παίχθηκε από την Ινδία και το Κάιρο ως τη Νέα Υόρκη.

«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»

Η υπερπαραγωγή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»  έφτασε στο Νο2 του ελληνικού box office και είχε διεθνή διανομή, ενώ προβάλλεται σε πολλές χώρες μέχρι σήμερα. Στηρίζεται στην αληθινή ιστορία του Έλληνα πειρατή και ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος έκανε το χαβιάρι ευρέως γνωστό στον κόσμο ενώ βοήθησε να πραγματοποιηθεί η Επανάσταση του 1821. Η ιστορία του ήταν παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα.

Είχε επίσημες συμμετοχές στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2012, της Σαγκάης το 2013 και της Γκουανταλαχάρα, ενώ στην ηθοποιό Olga Sutulova απενεμήθη το Βραβείο Giuseppe Sciacca. Είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά και φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες καταλήγοντας στον αγώνα του 1821. Παίζουν οι stars Κατρίν Ντενέβ, Σεμπάστιαν Κοχ, Τζον Κλιζ  και οι Ελληνες ηθοποιοί Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιάννης Βούρος, Κώστας Σόμερ, ενώ στον ρόλο του πρίγκιπα Ποτέμκιν εμφανίζεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

 

Ειδήσεις Τώρα

Oι stars στις fashion campaigns του φθινοπώρου, για ρίξτε μια πρώτη ματιά

Κραγιόν με χρώματα ψηφιακά και φυσικά, ή αλλιώς η έφοδος Prada στα καλλυντικά

Απόψε η «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου»- Δύο υπερπανσέληνοι φέτος τον Αύγουστο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View