Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για τη «Νόρμα» στο Ηρώδειο, υπερπαραγωγή στη μνήμη της Κάλλας

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για τη «Νόρμα» στ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με τη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury και τον κορυφαίο Ελληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη σε σκηνοθεσία Tom Wolf

Ως κλασικό υπερθέαμα ανεβαίνει η «Νόρμα», η αγαπημένη όπερα της θρυλικής Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο στις 28 και 30 Αυγούστου.

Λόγω των διεθνών εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της αξεπέραστης σοπράνο, η παράσταση κάνει στην Αθήνα το ντεμπούτο της με την σφραγίδα του γάλλου σκηνοθέτη Tom Wolf. Τα εισιτήρια τελειώνουν και προβλέπεται sold out. Αναμένονται  110 ερμηνευτές και μουσικοί on stage, με πρωταγωνιστές τη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury και τον κορυφαίο Ελληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη. Το κοινό θα χειροκροτήσει και τον πιανίστα της Μαρία Κάλλας, το σπουδαίο Αμερικανό Eugene Kohn, για να διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Η Joyce El-Khoury ως «Νόρμα» αναμένεται να εντυπωσιάσει Το 2022 ανακηρύχθηκε από την Όπερα του Ντάλας «Maria Callas Debut Artist of the Year» και έχει εμφανιστεί στις όπερες των Σικάγο, Ντάλας, Τόκυο και Μόντρεαλ.

Όπως δήλωσε: «Το να κάνω το ντεμπούτο μου με τη Νόρμα, αυτή τη χρονική περίοδο στην Ελλάδα από όλα τα πιθανά μέρη του κόσμου είναι ένα όνειρο για μένα που γίνεται πραγματικότητα. Το να τραγουδήσω σε αυτό το μεγαλειώδες μέρος είναι τεράστια τιμή. Αν έπρεπε να σχεδιάσω πότε και που θα τραγουδούσα τη Νόρμα δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη συγκυρία».

Ο Tom Wolf που πρόσφατα παρουσίασε στο Ηρώδειο και άλλη παράσταση για την Κάλλας με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι τονίζει: Νιώθω τρομερή έμπνευση κάθε φορά που δουλεύω στην Ελλάδα και νιώθω προνομιούχος που μου επιτρέπεται να σκηνοθετήσω σε αυτό το διαμάντι που λέγεται Ηρώδειο. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ενέργεια σε αυτό τον τόπο που πάει πολύ πίσω. Επιχειρώ μια κλασική προσέγγιση στη Νόρμα, που πιστεύω ότι ως τρόπος έχει ξεχαστεί εδώ και αρκετό καιρό». 

Σύμφωνα με το Μάριο Φραγκούλη: «Πιστεύω ότι αυτή η παράσταση θα είναι μια ιστορική  προσφορά στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο».

Στους συντελεστές και η σημαντική χορογράφος Έρση Πήττα και ο μεγάλος Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ. Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία «Fons Musicalis» υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.

 * Η εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα και την οργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μαρία Κάλλας» με έδρα το Παρίσι. Η Κάλλας τραγούδησε συνολικά 92 φορές τη «Νόρμα» στη σκηνή -περισσότερες από κάθε άλλη όπερα. Χάρισε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες παραστάσεις ενσαρκώνοντάς την το 1960 στην Επίδαυρο.

Στο Ηρώδειο το έργο έχει παιχθεί το 1944 και το 1957.

 

Ειδήσεις Τώρα

Vera Wang: Χαρακτηρίζεται πλέον φαινόμενο, δεν γίνεται να δείχνει έτσι στα 74!

100 χρόνια Disney με έμβλημα το αστραφτερό Swarovski γοβάκι της Σταχτοπούτας

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια- Στα 35 χλμ. βάδην-BINTEO

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View