Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Un bel di vedremo… Πατρινές φιλότεχνες στην πολυσυζητημένη «Μαντάμα Μπατερφλάι», κοσμοπλημμύρα στο Ηρώδειο

Un bel di vedremo… Πατρινές φιλότεχνες σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Φλας στις κερκίδες για την παράσταση όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

«Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, τη διάσημη όπερα με τις θεσπέσιες μελωδίες, παρακολούθησαν γνωστές πατρινές κυρίες- μέλη και φίλοι του σωματείου Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου.

Η φιλότεχνη συντροφιά ταξίδεψε ομαδικά στην πρωτεύουσα για να απολαύσει το τελευταίο ανέβασμα του ονομαστού μελοδράματος και οι εντυπώσεις τους ήταν ενθουσιώδεις. Η εν λόγω παράσταση «άνοιξε» το φεστιβαλικό καλοκαίρι φέτος στο Ηρώδειο προκαλώντας κοσμοσυρροή στις κερκίδες. Αν και το σκηνικό προκάλεσε αμφιλεγόμενα σχόλια ενώ η πρωταγωνίστρια υπέφερε από θλάση στη γάμπα- ατύχημα που  συνέβη επί σκηνής- το αποτέλεσμα δικαίωσε απολύτως τη μετάβαση στην Αθήνα. Η Νοτιοκορεάττισα υψίφωνος Αννα Σον απέδειξε το υψηλό καλλιτεχνικό της status ενσαρκώνοντας μοναδικά την τραγική γκέισα, έχοντας μόνο μειώσει κινητικά το πρόγραμμά της. Θυμίζουμε ότι το έργο σκηνοθέτησε ο Γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Πι σχολιάζοντας πρωτίστως τον καπιταλισμό, τις πολυεθνικές, το σεξισμό και παραμερίζοντας το ερωτικό στοιχείο.

Διασημότερη άρια; Μα το «Un bel di vedremo» που έχουν τραγουδήσει κορυφαίες φωνές στην ιστορία, όπως αυτή της Μαρία Κάλλας. Ανάμεσα στις πατρινές που απόλαυσαν τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» ήταν η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, η πρόεδρος του Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου Μαρία Ασημακοπούλου, οι συμπολίτισσες Ελσα και Τζένη Παξινού, Πίτσα Φούρκα, Καίτη Μπέλα. Δείτε στιγμιότυπα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View