Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε από 10 έως και 16 Αυγούστου 2023

Πάτρα: Το πρόγραμμα προβολών στα Options...

Συνεχίζονται η "Barbie" με την Μάργκοτ Ρόμπι αλλά και η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με μεγάλους καρχαρίες "Meg 2: Η Τάφρος"

Ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών και της ξεκούρασης, ο Αύγουστος συνεχίζεται και στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων, τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 10 έως και την Τετάρτη 16/8/2023 δεν υπάρχει κάποια καινούρια ταινία, συνεχίζονται ωστόσο ταινίες που έχουν «σκίσει» εισπρακτικά όπως η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ με την Μάργκοτ Ρόμπι που ήδη σε παγκόσμιες εισπράξεις έχει ξεπεράσει το 1 δις δολάρια!

Τη νέα εβδομάδα, 2 αίθουσες των Options Cinemas, η 4 και η 7 είναι κλειστές λόγω της θερινής περιόδου ενώ τα βλέμματα των σινεφίλ είναι φυσικά στραμμένα στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» με τον Κίλιαν Μέρφι που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 24/8.

Το πρόγραμμα προβολών για την τρέχουσα εβδομάδα στα Options Cinemas με μοναδικές ταινίες που καλύπτουν κάθε προτίμηση στις δροσερές, κλιματιζόμενες αίθουσες με την καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας, στη Βέσο Μάρε έχει αναλυτικά ως εξής:

Αίθουσα 5 στις 20.00 και στις 22.30 καθημερινά,

Αίθουσα 6 στις 19.00 και στις 21.30 καθημερινά

"Barbie"

Σε σκηνοθεσία της «ποιοτικής» Greta Gerwig – Γκρέτα Γκέργουικ και σενάριο της ίδιας και του Noah Baumbach, η ταινία «Barbie» συνδυάζει το κωμικό στοιχείο με την ταινία φαντασίας, το μιούζικαλ αλλά εμπεριέχει & τα κοινωνικά της μηνύματα.

 

Η ταινία γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία και έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο. Βρίσκεται σε εξώφυλλα περιοδικών όπως το Ιταλικό Ciak και το Γαλλικό Paris Match ενώ ήδη ακούγεται θετικά και για τα βραβεία Όσκαρ!

Οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις σε περίπου 3 εβδομάδες προβολής είναι στο 1 δις, 43 εκατ. δολάρια!

Στη χώρα μας η ταινία "Barbie" έχει φτάσει τα 250.000 εισιτήρια.

Διάρκεια: 114 λεπτά

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη άνω των 12 ετών

Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάργκοτ Ρόμπι, Ράιαν Γκόσλινγκ, Αμέρικα Φερέρα, Κέιτ Μακ Κίνον, Μάικλ Σέρα, Αριάνα Γκρίνμπλατ, Ίσα Ρέι, Ρέα Πέρλμαν, Γουίλ Φέρελ, Σίμου Λιου ενώ εμφανίζεται και η τραγουδίστρια Dua Lipa, η οποία συμμετέχει με τραγούδι της και στο σάουντρακ του φιλμ που σαρώνει. Στους τίτλους τέλους της ταινίας ακούγεται το νέο κομμάτι της Billie Eilish «What Was I Made For?».

Διανομή: Tanweer.

Αίθουσα 3 στις 19.40 και στις 22.10 καθημερινά

"Meg 2: Η Τάφρος - Meg 2: The Trench"

Το φιλμ "Meg 2: The Trench" είναι μια ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2023 σε σκηνοθεσία Ben Wheatley.

Το σενάριο των Jon Hoeber, Erich Hoeber και Dean Georgaris, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα "The Trench" του 1999, του Steve Alten.

Αυτό το καλοκαίρι, ετοιμαστείτε για το απόλυτο κύμα αδρεναλίνης, το Meg 2: Η Τάφρος, μια εντυπωσιακή ταινία που θα επισκιάσει το blockbuster του 2018, θα μεταφέρει τη δράση σε τρομερά ύψη και σε ακόμα πιο τρομερά βάθη, με πολλούς γιγαντιαίους μεγαλόδοντες και όχι μόνο! Βουτήξτε σε αχαρτογράφητα νερά μαζί με τους τοπ ηθοποιούς δράσης, τον Τζέισον Στέιθαμ και τον Γου Τζινγκ και ακολουθήστε τους καθώς ηγούνται μιας παράτολμης αποστολής εξερεύνησης των βαθύτερων σημείων του ωκεανού. Μια καταστρεπτική για την αποστολή τους επιχείρηση εξόρυξης θα προκαλέσει το χάος και θα τους αναγκάσει να αγωνιστούν -άνισα- για την επιβίωσή τους. Σε έναν εφιαλτικό αγώνα ενάντια στον χρόνο, οι ήρωές μας μάχονται γιγαντιαίους μεγαλόδοντες και αδίστακτους ανθρώπινους εχθρούς του περιβάλλοντος και έτσι, θα πρέπει να τρέχουν, να σκέφτονται και να κολυμπούν πιο γρήγορα από τους αμείλικτους θηρευτές τους!

Βυθιστείτε στην πιο ανατριχιαστική κινηματογραφική εμπειρία της χρονιάς, το Meg 2: Η Τάφρος, όπου τα βάθη του ωκεανού μπορούν να συγκριθούν μόνο με μια -τεραστίων διαστάσεων- τρομερά συναρπαστική περιπέτεια!

Παίζουν οι ηθοποιοί Jason Statham, Cliff Curtis, Jing Wu, Sienna Guillory, Skyler Samuels, κ.α.

Η έκπληξη με την συγκεκριμένη ταινία είναι ο κωμικός τόνος που αποκτά στο 2ο μέρος σε σημείο να αποτελεί μία "ένοχη" κινηματογραφική απόλαυση για το θεατή, όπως γράφτηκε.

Οι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας τις 5 πρώτες προβολής της πλησίασαν τα 150 εκατ. δολάρια!
 
Διάρκεια: 116 λεπτά.

To 1o φιλμ "The Meg, Ο κυρίαρχος του βυθού" σε σκηνοθεσία Jon Turteltaub, που είχε βγει τον Αύγουστο του 2018, είχε κάνει παγκόσμιες εισπράξεις 530,2 εκατ. δολαρίων. Και στο 1ο φιλμ πρωταγωνιστούσε ο Τζέισον Στέιθαμ, ο οποίος στα νιάτα του ήταν αθλητής των καταδύσεων.

Διανομή από την Tanweer.

Αίθουσα 8 στις 21.00 καθημερινά

«Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο - Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One»

Σύμφωνα με το στόρι της νέας ταινίας, ο Ethan Hunt (ο 61χρονος πλέον αλλά ακμαιότατος, σχεδόν «βιονικός» Tom Cruise) και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ethan καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

Σκηνοθεσία: Christopher McQuarrie.

Πρωταγωνιστούν στο πλάι του σούπερ σταρ Τομ Κρουζ, οι: Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Βανέσα Κίρμπι, Pom Klementieff, και ο 60χρονος Αμερικανός ηθοποιός Esai Morales στο ρόλο του κακού, κ.α.

Όλοι πλέον μιλούν για το φαινόμενο Τομ Κρουζ με την ταινία να συγκεντρώνει θετικές κριτικές.

Μεταξύ των κριτικών που ήδη γράφτηκαν, κάνουν λόγο για έναν ανεπανάληπτο Τομ Κρουζ που κάθε φορά γυρίζει όλο και πιο δύσκολες και απαιτητικές σκηνές!

Διάρκεια: 163 λεπτά.

Διανομή από την εταιρεία Feelgood.

*Οι διεθνείς εισπράξεις του φιλμ σε 4 εβδομάδες προβολής είναι στα σχεδόν 500 εκατ. δολάρια.

Στη χώρα μας η νέα περιπέτεια με τον Τομ Κρουζ έχει ήδη ξεπεράσει τα 130.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 2 στις 21.50 καθημερινά

"Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα - Insidious: The Red Door"

Πρόκειται για το πέμπτο μέρος (πάντα με παραγωγό και τον Τζέιμς Γουάν - James Wan) του γνωστού franchise του τρόμου, όπου ο 50χρονος ηθοποιός Πάτρικ Γουίλσον, όχι μόνο πρωταγωνιστεί αλλά το έχει σκηνοθετήσει κιόλας.

Παραγωγή: Καναδάς, Η.Π.Α., 2023.

Παραγωγή: Τζέισον Μπλουμ, Ορεν Πέλι, Τζέιμς Γουάν, Λι Γουανέλ.

Είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Πάτρικ Γουίλσον.

Σενάριο: Σκοτ Τιμς

Μουσική: Τζόζεφ Μπισάρα

Πρωταγωνιστούν εκτός του Πάτρικ Γουίλσον, οι Ρόουζ Μπερν, Τάι Σίμπκινς και οι Hiam Abbass, Sinclair Daniel, Andrew Astor.

Διάρκεια: 107 λεπτά

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Η ταινία «Insidious: The Red Door» που χαρακτηρίζεται ως ένα φιλμ υπερφυσικού τρόμου βγήκε στη χώρα μας ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ. Όπως διαβάσαμε, το νέο φιλμ είναι απευθείας sequel στο Insidious (2010) και στο Insidious: Chapter 2 (2013).

Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν, ο Josh (Patrick Wilson) και ο νεαρός Dalton (Ty Simpkins) πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους καθώς και με νέους, ακόμα πιο τρομακτικούς δαίμονες που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.

Οι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας σε 5 εβδομάδες προβολής έχουν φτάσει τα 183 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 8 στις 19.10 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"The Amazing Maurice - Ο Απίθανος Μορίς"

Ο Μόρις ή Μορίς, ένας πανέξυπνος γάτος του δρόμου, έχει σκεφτεί την τέλεια απάτη για να βγάλει λεφτά. Μαζί με έναν νεαρό αυλητή, τον Κιθ, οδηγεί μια ομάδα αρουραίων από πόλη σε πόλη προσποιούμενος εισβολή αρουραίων! Λειτουργεί τέλεια – μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη τους.

Πρόκειται για φιλμ κινουμένων σχεδίων συμπαραγωγής Αγγλίας, ΗΠΑ και Γερμανίας 2022 και διάρκειας 93 λεπτών.

Στην πρωτότυπη κόπια στα αγγλικά ακούγονται οι Εμίλια Κλαρκ, Χιμς Πατέλ, Χιου Λόρι, κ.α.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Κώστας Αποστολίδης.

Ακούγονται οι φωνές των: Μυρτώ Ναούμ, Κώστας Αποστολίδης, Τάσος Νταπαντάς, Τάκης Σακελλαρίου, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Ελένη Μπίκου, Κώστας Τερζάκης, Ράφαελ Αριστοτέλους, Μυρτώ Κάζη.

Ο Μορίς, ένας πανέξυπνος γάτος του δρόμου, παρέα με έναν νεαρό αυλητή, τον Κιθ, πάνε από πόλη σε πόλη πείθοντας τους κατοίκους της να αναλάβουν να απομακρύνουν, με το αζημίωτο φυσικά, τους αρουραίους που δημιουργούν προβλήματα. Αυτό που δεν τους λένε, βέβαια, είναι ότι οι εν λόγω αρουραίοι είναι μέρος της απάτης: πρόκειται για φίλους τους, οι οποίοι εντελώς βολικά έπειτα από την παρέμβαση του Μορίς και του Κιθ «απαλλάσσουν» τους κατοίκους από την παρουσία τους… όπως κι από τα λεφτά τους!

Αίθουσα 1 στις 19.20 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Spider-Man: Across the Spider-Verse - Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν"

Η νέα ανιμέισον ταινία με τον αγαπημένο ήρωα όλων μας, τον Spiderman είναι γεγονός. Είναι σίκουελ του "Spider-Man: Into the Spider-Verse" (2018).

Σκηνοθεσία: Joaquim Santos & Kemp Powers

Σενάριο: Phil Lord, Christopher Miller & Dave Callaham

Διάρκεια: 141 λεπτά.

Λέγεται πως το "Spider-Man: Across the Spider-Verse" έκανε ρεκόρ, μιας και, σύμφωνα με το Collider, έχει την μεγαλύτερη διάρκεια για ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής του Χόλιγουντ. Η ταινία τρέχει για 2 ώρες και 19 λεπτά και είναι σχεδόν μισή ώρα μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της του 2018, που διαρκούσε 1 ώρα και 57 λεπτά.

Ο κακός στο sequel, "Spider-Man: Across The Spider-Verse", όπως αποκάλυψαν τα στούντιο Sony και Marvel, είναι ο Τhe Spot, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο "Spectacular Spider-Man #98" (1985). Στα κόμικς, το πραγματικό του όνομα είναι Dr. Jonathan Ohnn και έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί υπερδιάστατες πύλες ως όπλο, κάνοντας έτσι τις επιθέσεις του αντιπάλου του να επιστρέφουν πάλι σε αυτόν....

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

Στην αγγλόφωνη κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι Χέιλι Στάινφελντ, Σαμάικ Μουρ, Ντάνιελ Καλούγια, ο Όσκαρ Άιζακ και οι Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Τζέικ Μ. Τζόνσον.

Η ταινία έχει φτάσει σε παγκόσμιες εισπράξεις σε 10 εβδομάδες προβολής τα 684 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το boxofficemojo.com

Αίθουσα 2 στις 19.30 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Στο Στοιχείο τους - Elemental"

H νέα πρωτότυπη ταινία της Disney/Pixar μεταφέρει τους θεατές σε ένα ξεχωριστό μέρος που ονομάζεται Πόλη των Στοιχείων, όπου σε αυτή ζουν και εργάζονται πολλά στοιχεία – αέρας, γη, νερό και φωτιά –  τα οποία και  ξεχωρίζει σύμφωνα με τη Φλόγα, μια έξυπνη και φλογερή γυναίκα που δεν έφευγε πότε μακριά από το σπίτι της, στη Φάιαρ Τάουν. Στην ταινία όμως βγαίνει επιτέλους από τo "στοιχείο" της για να εξερευνήσει αυτόν τον θεαματικό κόσμο που γεννήθηκε από τη φαντασία των δημιουργών της Pixar και σχεδιάστηκε ειδικά για μία μοναδική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη. Η Πόλη των Στοιχείων εμπνέεται από μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει τη συνεισφορά που έχει η κάθε κοινότητα των διαφορετικών στοιχείων σε αυτή—από γιγάντια κτίρια σαν πεύκα και ουρανοξύστες με καταρράκτες έως ένα γήπεδο σε σχήμα ανεμοστρόβιλου με το όνομα Το Στάδιο του Κυκλώνα.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον - Peter Sohn.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Στη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Κλέλια Ανδριολάτου, Δανάη Νικολάτου, Άλκης Ζερβός, Ορέστης Χαλκιάς, Μυρτώ Αλικάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Παναγιώτα Βλαντή, Κώστας Φιλίππογλου, Τίτος Γρηγορόπουλος, Αλεξάνδρα Ηλία, Σταύρος Τσουμάνης, Μαρία Ζερβού, Χρήστος Θάνος, Ντίνος Σούτης.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Shila Ommi, Catherine O'Hara, Ronnie Del Carmen, Wendi McLendon-Covey.

Οι παγκόσμιες εισπράξεις σε 8 εβδομάδες προβολής έχουν φτάσει τα 426 εκατ. δολάρια.

Στη χώρα μας έχει ξεπεράσει τα 90.000 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil