Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Καλά ξεκίνησε στο παγκόσμιο box office η περιπέτεια «Meg 2: Η Τάφρος» - Παίζεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas

Καλά ξεκίνησε στο παγκόσμιο box office η...

Οι εισπράξεις του τριημέρου της πρεμιέρας της ταινίας έφτασαν τα 142 εκατ. δολάρια καλύπτοντας το κόστος παραγωγής που ήταν 130 εκατ. - Πρωταγωνιστεί ο Τζέισον Στέιθαμ

H περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με θέμα πελώριους καρχαρίες (μεγαλόδοντες) της προϊστορικής περιόδου που «αναδύονται» από τα βάθη των θαλασσών χάρη στην δόλια ανθρώπινη επέμβαση, “Meg 2: The Trench - Meg 2: Η Τάφρος” ήταν η μεγάλη πρεμιέρα στο Αμερικάνικο και παγκόσμιο box office το περασμένο σαββατοκύριακο.

Η ταινία με τον σταρ της περιπέτειας Τζέισον Στέιθαμ στον κεντρικό ρόλο και με μία διάθεση που άγγιζε την κωμωδία στο δεύτερο μέρος, παρά την απόλυτη κυριαρχία της «Barbie», η οποία σε 17 μέρες προβολής έπιασε σε εισπράξεις το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, τα πήγε ικανοποιητικά φτάνοντας στο ξεκίνημα της τα 30 εκατ. δολάρια στο box office των ΗΠΑ συν ακόμη 112 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το σάιτ variety.com, η διασκεδαστική μέσα στην υπερβολή της ταινία «Meg 2: The Trench» σε σκηνοθεσία του Μπεν Γουίτλι είχε μία καλή, δυνατή αρχή τη στιγμή μάλιστα που κόστισε και ούτε λίγο ούτε πολύ 130 εκατ. δολάρια.

Η ταινία έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Warner Bros. και την China Media Capital. Να θυμίσουμε πως το 1ο “The Meg” το 2018 είχε φτάσει σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 530 εκατ. δολάρια, το 73% των οποίων προήλθε από τις εισπράξεις του εξωτερικού.

Το ίδιο ή έστω να πλησιάσει σε αυτό το νούμερο, ελπίζει το σίκουελ – sequel.

Σύμφωνα με το variety, η Κίνα ήταν η αγορά όπου το “Meg 2” είχε την υψηλότερη εισπρακτική επίδοση με 53.3 εκατ. ενώ ακολούθησαν το Mexico με 7.6 εκατ. και το Ηνωμένο Βασίλειο με 5.1 εκατ. δολάρια. Στη Βόρειο Αμερική το 3ήμερο 4-6/8/2023, η «Barbie» πήρε πάλι την πρωτιά με 53 εκατ., ωστόσο στη 2η θέση «χώθηκε» το “Meg 2, The Trench” παρά τις μέτριες κριτικές αφήνοντας 3ο το ποιοτικό "Oppenheimer" του Κρίστοφερ Νόλαν με 28,7 εκατ. δολάρια, το οποίο επίσης «σκίζει» έχοντας πλησιάσει σε 17 μέρες προβολής τα 553 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις. Μάλιστα άρχισε και η Οσκαρική «φιλολογία» με το «Oppenheimer» ήδη να συζητείται για σημαντικές κατηγορίες όπως της καλύτερης ταινίας αλλά και για τις ερμηνείες των Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Πάντως το “Meg 2: The Trench - Meg 2: Η Τάφρος” άνοιξε στις ΗΠΑ χαμηλότερα απ’ ότι το 1ο φιλμ που είχε κάνει ντεμπούτο 45 εκατ. δολαρίων πίσω το 2018.

Πλάι στον Στέιθαμ παίζουν ο 49χρονος Κινέζος ηθοποιός Γου Τζινγκ, ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Πέιτζ Κένεντι, ο 48χρονος ηθοποιός από τη Μαδρίτη, Σέρχιο Περίς Μεντσέτα στο ρόλο ενός εκ των κακών, ο Κλιφ Κέρτις, η Μελισσάνθη Μαχούτ, κ.α.

Το “Meg 2: The Trench - Meg 2: Η Τάφρος” προβάλλεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε όπου και πήγε καλά από εισιτήρια.

Επιμέλια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Κίλιαν Μέρφι στο φιλμ του Κρίστοφερ Νό...

Ο Κίλιαν Μέρφι στο φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν "Oppenheimer" που θα έρθει στην Ελλάδα στις 24/8.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil