Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: 3 νέες Γαλλικές ταινίες έως τις 20 Αυγούστου στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο

Πάτρα: 3 νέες Γαλλικές ταινίες έως τις 2...

Από 10 έως και 13/8 θα παίζεται η ταινία με την Βιρζινί Εφιρά "Τα Παιδιά των Άλλων" - Στο πρόγραμμα προβολών & το παιδικό ανιμέισον φιλμ «Ρούμπι, Ένα Κράκεν στην εφηβεία" από 14 έως 16/8

Γεμάτο καλές ταινίες είναι το πρόγραμμα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο από την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 έως και την Κυριακή 20/8.

Aπό την Πέμπτη 10/8 έως και την Κυριακή 13/8 στις 21:45 θα προβάλλεται η ταινία «Τα Παιδιά των Άλλων – Les Enfants des Autres» Γαλλικής παραγωγής 2023, σε σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι.

Πρωταγωνιστούν η νέα μεγάλη σταρ του Γαλλικού κινηματογράφου Βιρζινί Εφιρά, ο Ροσντί Ζεμ, η Κιάρα Μαστρογιάνι, κ.α.

Διάρκεια: 103 λεπτά

Γλώσσα: Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά

Πίσω από την απατηλή γαλλική ελαφρότητα της ιστορίας, στην νέα της ταινία η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι κρύβει μια ενδοσκοπική, άμεση και ειλικρινή αφήγηση σχετικά με το τι σημαίνει πραγματικά «μητέρα».

Η ταινία της ακολουθεί την καθημερινότητα της Ρασέλ, την οποία ερμηνεύει με περισσή ανθρωπιά η Βιρζινί Εφιρά (εξαργυρώνοντας την φήμη που της χάρισε η ταινία «Μπενεντέτα» του Πολ Βερχόφεν, ύστερα από σχεδόν είκοσι χρόνια σταθερής, συνεπούς καριέρας). Η Ρασέλ είναι ευτυχισμένη με τη ζωή της, τους μαθητές της, τους φίλους της, την κοντινή της οικογένεια (που περιλαμβάνει τον πατέρα και την αδερφή της), τα μαθήματα κιθάρας που παρακολουθεί. Δεν νιώθει την επιθυμία να γίνει μητέρα, ούτε νιώθει την έλλειψη της μητρότητας.

Όταν όμως ερωτεύεται τον Αλί του Ροσντί Ζεμ, η σχέση αυτή την φέρνει σε επαφή και με την 4χρονη κόρη του, Λεϊλά, γεγονός που αρχίζει να δημιουργεί μέσα της μια διαφορετική αίσθηση που μπορεί να μεταφράζεται και ως ανάγκη δημιουργίας της δικής της οικογένειας.

Το φιλμ έχει πάρει καλές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα συγκινητικό και ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του καλού Γαλλικού κινηματογράφου.

Aπό τη Δευτέρα 14/8 έως και την Τετάρτη 16/8/2023 στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο στη νωρίς προβολή των 20:40 θα παίζεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ρούμπι, Ένα Κράκεν στην εφηβεία - Ruby Gillman, Teenage Kraken» που οι παγκόσμιες εισπράξεις του έχουν ξεπεράσει τα 41 εκατ. δολάρια.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι ηθοποιοί:

Toni Collette, Jane Fonda, Annie Murphy.

Σενάριο: Pam Brady, Brian C. Brown και Elliott DiGuiseppi.

Σκηνοθεσία: Kirk DeMicco.

Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη. Κάνει ιδιαίτερα μαθηματικών στον σκεϊτά με τον οποίο είναι τσιμπημένη, ενώ εκείνος τη θαυμάζει μόνο για το μυαλό της. Γενικά, δεν της επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία παρέα με τα κουλ παιδιά, γιατί η υπερπροστατευτική μαμά της τής απαγορεύει να μπει στο νερό. Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών. Τα Κράκεν είναι ορκισμένοι φύλακες των ωκεανών ενάντια στις ματαιόδοξες και διψασμένες για εξουσία γοργόνες σε μία διαμάχη που κρατάει αιώνες. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα: το δημοφιλές, πανέμορφο, νεοφερμένο κορίτσι του σχολείου, η Τσέλσι, τυχαίνει να είναι γοργόνα.

Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο.

Από τη Δευτέρα 14 έως και την Τετάρτη 16/8 στην βραδινή προβολή των 22:20 θα παίζεται η Γαλλική κοινωνικοπολιτική ταινία «Νοέμβρης» σε σκηνοθεσία: Σεντρίκ Χιμένεζ με τον τιμημένο με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για το "The Artist", Ζαν Ντιζαρντέν. Η ταινία που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές επιλογές με θέμα την τρομοκρατία, αναφέρεται στα γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 100 αθώους πολίτες.

Στην αξιόλογη ταινία παίζουν και οι Σαντρίν Κιμπερλέν, Ζερεμί Ρενιέ, Λίνα Κουντρί, Σεντρίκ Καν.

Διάρκεια: 106 λεπτά

Γλώσσα: Γαλλικά

•  Υπότιτλοι: Ελληνικά.

Παρίσι, 13 Νοεμβρίου 2015. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο γήπεδο Stade de France (όπου ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα), στα καφέ και τα εστιατόρια του 10ου διαμερίσματος όπου άμαχος πληθυσμός απολάμβανε την Κυριακή του, και η αιματηρή τους κορύφωση στο κλαμπ Bataclan με τους τρομοκράτες να ανοίγουν πυρ κατά τη διάρκεια συναυλίας, άφησαν πίσω τους πάνω από 130 νεκρούς και μια βαθιά λαβωμένη Γαλλία. Ο Ολάντ έδωσε λευκή κάρτα στις μυστικές υπηρεσίες και την αστυνομία για να βρουν και να τιμωρήσουν τους ενόχους. Η ταινία ακολουθεί τους ειδικούς πράκτορες τις 5 μέρες που ακολούθησαν, σ' ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά που έζησε η Ευρώπη.

Από την Πέμπτη 17/8 έως και την Κυριακή 20/8 στις 21:45 θα προβάλλεται στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο το Γαλλικής παραγωγής νεο-νουάρ με φόντο τον λαμπερό ήλιο της Γαλλικής Ριβιέρας, με all-star γαλλικό καστ, με τίτλο «Καμουφλάζ -Mascarade» σε σκηνοθεσία του Νικολά Μπεντός.

Πρωταγωνιστούν ο Πιερ Νινέ, η Μαρίν Βακτ, η Γαλλίδα σταρ Ιζαμπέλ Ατζανί, ο Φρανσουά Κλουζέ, κ.α.

Διάρκεια: 134 λεπτά

Γλώσσα: Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά

Η ταινία στην πρεμιέρα της το 4ήμερο 27-30/7/2023, έκοψε 5.710 εισιτήρια σε 20 αίθουσες πανελλαδικά.

Ο Αντριέν (στο ρόλο ο άλλος σταρ Πιερ Νινέ) είναι πρώην χορευτής που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα του εξαιτίας ενός σοβαρού ατυχήματος. Περνά πλέον τις μέρες του ως συνοδός της Μάρθα Ντιβάλ (της διαχρονικά εντυπωσιακής Ιζαμπέλ Ατζανί), μιας πλούσιας αλλά ξεπεσμένης ντίβας του κινηματογράφου που αναπολεί τα παλιά της μεγαλεία. Δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους παρά μόνο το αμοιβαίο συμφέρον: για εκείνη ο Αντριέν είναι μια συντροφιά, για εκείνον η Μάρθα είναι ένας τρόπος βιοπορισμού.

Όλα ανατρέπονται , όταν ο Αντριέν θα γνωρίσει τη Μαργκό (Μαρίν Βακτ), η οποία φαίνεται εξίσου χαμένη όπως κι αυτός. Η ίδια επίσης εργάζεται ως συνοδός πλούσιων ανδρών. Οι δύο νέοι ερωτεύονται κεραυνοβόλα και συνεργάζονται σε ένα δόλιο σχέδιο με στόχο τον πλούσιο και αφελή κτηματομεσίτη Σιμόν (Φρανσουά Κλουζέ). Τότε ξεκινά ένα παιχνίδι αποπλάνησης και προσποίησης που γρήγορα θα βγει εκτός ορίων.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ VIVA.GR

ΣΙΝΕ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ, 

ΤΗΛ 2610994765

www.cinekastro.wordpress.com

"Καμουφλάζ".

"Καμουφλάζ".

"Νοέμβρης".

"Νοέμβρης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil