Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

«I Love Greece»: Στις 10/8 κάνει πρεμιέρα και το περιμένουμε και στην Πάτρα

«I Love Greece»: Στις 10/8 κάνει πρεμιέρ...

Σε σκηνοθεσία της 36χρονης Ελληνογαλλίδας δημιουργού Ναυσικάς Γκερί Καραμαούνα η ταινία που είναι ρομαντική κομεντί, έχει γυριστεί στην πανέμορφη Σέριφο

Tην Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία «I Love Greece» σε σκηνοθεσία της 36χρονης Ελληνογαλλίδας δημιουργού Ναυσικάς Γκερί Καραμαούνα.

Το φιλμ βγαίνει σε διανομή της Feelgood & αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία ρομαντική κομεντί με φόντο την Ελλάδα, διάρκειας 90 λεπτών.

Ένα νεαρό ζευγάρι, ο Jean (στο ρόλο ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γαλλία, Vincent Dedienne) και η Μαρίνα (στο ρόλο η 33χρονη ηθοποιός Stacy Martin) -εκείνος Γάλλος και εκείνη Ελληνίδα- ταξιδεύουν στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εκεί έρχονται σε επαφή με την πληθωρική οικογένεια της Μαρίνας, αλλά και με μία χώρα σε οικονομική κρίση. Καθώς ετοιμάζονται για ρομαντική απόδραση σε ένα μικρό κυκλαδικό νησί, σύσσωμη η οικογένεια της Μαρίνας αποφασίζει να τους συνοδεύσει. Τίποτα δεν πηγαίνει όπως το είχαν σχεδιάσει και τίποτα δεν κρύβεται κάτω από το διαπεραστικό ελληνικό φως.

Σκηνοθεσία: Ναυσικά Γκερί Καραμαούνα (Nafsika Guerry-Karamaounas).

Σενάριο: Ναυσικά Γκερί Καραμαούνα (Nafsika Guerry-Karamaounas), Chloé Larouchi.

Παίζουν: Stacy Martin, Vincent Dedienne, Μαρία Αποστολακέα, Πανάγος Ιωακείμ, Vanna Karamaounas, Στέλιος Μάινας (υποδύεται τον πατέρα της Μαρίνας – Stacy Martin) και οι Σοφία Σεϊρλή, Αλέξανδρος Σπανός, Kallisti Evangelou, Άλκης Παναγιωτίδης, Logan De Carvalho, και η θρυλική Νανά Μούσχουρη.

Σε συνέντευξη της στο Αθηνόραμα τον Ιούλιο του 2021 που γυρίστηκε η ταινία «I Love Greece», η Ναυσικά Γκερί Καραμαούνα ανέφερε τα εξής:

«Νιώθω πάρα πολύ ζωντανή στην Ελλάδα. Πηγαίνω στη Σέριφο κάθε χρόνο εξαιτίας της μητέρας μου, η οποία ερωτεύτηκε το νησί πριν από σαράντα χρόνια, χωρίς να έχει καταγωγή από εκεί. Είναι ένας από τους λόγους που την επέλεξα να παίξει κιόλας στην ταινία τη μητέρα της Στέισι».

Όσο για το καστ των ηθοποιών της ταινίας που ξεχειλίζει από ταλέντο, ανέφερε στο περιοδικό Αθηνόραμα, «ήθελα οπωσδήποτε τη Μάρτιν σε αυτόν το ρόλο, γιατί έχει κι αυτή διαφορετικές καταβολές και έτσι μπορούσε να αποδώσει στην εντέλεια το συναίσθημα του να νιώθεις πως δεν έχεις πουθενά πατρίδα. Ο δε Βενσάν Ντεντιέν κατάφερε να αφομοιώσει απολαυστικά τόσο τα πιο δραματικά στοιχεία όσο και την ειρωνεία του χαρακτήρα του. Αλλά και για τους Έλληνες ηθοποιούς έχω να πω ότι είναι σπουδαίοι και τους αγαπώ πολύ, με έκαναν όλοι περήφανη».

Όπως προείπαμε η ταινία κάνει πρεμιέρα στα Ελληνικά σινεμά στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού, την Πέμπτη 10/8/2023.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil