Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Τι προβάλλουν τα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε από 27/7 έως και 2/8/2023

Τι προβάλλουν τα Options Cinemas στη Βέσ...

Στις νέες ταινίες που ξεκινούν να προβάλλονται είναι το "God is a Bullet" του Νικ Κασσαβέτη & το "Στοιχειωμένο Αρχοντικό" της Ντίσνει

Στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα 27 Ιουλίου με 2 Αυγούστου θα προβάλλονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι εξής ταινίες:

Αίθουσα 1 στις 22.20 καθημερινά

«God is a Bullet -Ο Θεός είναι μία σφαίρα»

Σε σκηνοθεσία του Ελληνοαμερικανού δημιουργού Νικ Κασσαβέτη.

Βασισμένoς σε αληθινά γεγονότα, o Νικ Κασαβέτης μάς ξεναγεί σ' ένα βίαιο, αποτρόπαιο περιθωριακό περιβάλλον, με κεντρικό ήρωα έναν ντέτεκτιβ, τον Μπομπ Χάιταουερ (τον υποδύεται ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου) ο οποίος ύστερα από τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και την απαγωγή της κόρης του από μια Σατανιστική Αίρεση, αναζητά την  κόρη του.

Εξαγριωμένος από την ατελέσφορη αστυνομική έρευνα, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, διεισδύοντας στα άδυτα της αίρεσης με τη βοήθεια της Κέιζ Χάρντιν (Μάικα Μονρό), της μόνης γυναίκας που ξέφυγε από αυτήν. Μαζί ξεκινούν ένα αιματηρό κυνήγι ενάντια στον αρχηγό της αίρεσης με στόχο τη σωτηρία της κόρης του και την εξιλέωση της Κέιζ.

Πρόκειται για Αμερικάνικη παραγωγή 2023.

Παραγωγή: Ντόναλντ Β. Αλεν

Σενάριο και σκηνοθεσία: Νικ Κασσαβέτης

Φωτογραφία: Κέντζι Κατόρι

Πρωταγωνιστούν: Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, Μάικα Μονρό και ο τιμημένος με Όσκαρ ερμηνείας, Τζέιμι Φοξ.

Διάρκεια: 156 λεπτά

Διανομή: THE FILM GROUP.

Αίθουσα 8 στις 19.10 και στις 22.00 καθημερινά

«Haunted Mansion – Στοιχειωμένο Αρχοντικό»

Κωμική περιπέτεια-θρίλερ, εμπνευσμένη από το τρενάκι του τρόμου του θεματικού πάρκου της Disneyland, που φιλοξενεί το μισό Χόλιγουντ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και υπόσχεται να...σας στοιχειώσει!

Στα περίχωρα της Νέας Ορλεάνης μία γυναίκα προσλαμβάνει μια αταίριαστη ομάδα υποτιθέμενων ειδικών στα πνεύματα και τα φαντάσματα για να την απαλλάξουν από τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού της.

Πρόκειται για Αμερικάνικη παραγωγή του 2023.

Παραγωγή: Τζόναθαν Ιριχ, Νταν Λιν.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Σιμίν

Σενάριο: Κέιτι Ντίπολντ

Πρωταγωνιστούν οι: Λακίθ Στάνφιλν, Τίφανι Χάντις, Όουεν Γουίλσον, Ντάνι Ντεβίτο, Ροζάριο Ντόσον, Τσέις Γ. Ντίλον, Νταν Λέβι, η Τζέιμι Λι Κέρτις που κέρδισε φέτος Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο, κ.α.

Διάρκεια: 122 λεπτά

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Αίθουσα 5 στις 20.00 και στις 22.30 καθημερινά,

Αίθουσα 6 στις 19.00 και στις 21.30 καθημερινά

"Βarbie"

Σε σκηνοθεσία της Greta Gerwig και σενάριο της ίδιας και του Noah Baumbach, η ταινία «Barbie» συνδυάζει το κωμικό στοιχείο με την ταινία φαντασίας, το μιούζικαλ αλλά εμπεριέχει & τα κοινωνικά της μηνύματα.

Η ταινία γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία. Οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις είναι ήδη στα 382,5 εκατ. δολάρια. Στη χώρα μας στο ξεκίνημα της η ταινία άγγιξε τα 75.000 εισιτήρια.

Διάρκεια: 114 λεπτά

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη άνω των 12 ετών

Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάργκοτ Ρόμπι, Ράιαν Γκόσλινγκ, Αμέρικα Φερέρα, Κέιτ Μακ Κίνον, Μάικλ Σέρα, Αριάνα Γκρίνμπλατ, Ίσα Ρέι, Ρέα Πέρλμαν, Γουίλ Φέρελ, Σίμου Λιου ενώ εμφανίζεται και η τραγουδίστρια Dua Lipa.

Αίθουσα 7 στις 20.30 καθημερινά

«Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου»

Σκηνοθεσία: James Mangold

Σενάριο: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth & David Koepp

Πρωταγωνιστεί & πάλι στο ρόλο του ατρόμητου αρχαιολόγου ο βετεράνος πλέον ηθοποιός και αγαπητός σταρ Χάρισον Φορντ.

Μαζί του παίζουν οι Toby Jones, John Rhys-Davies, Boyd Holbrook, Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Olivier Richters, Ethann Isidore, Antonio Banderas, και ο Δανός ηθοποιός Mads Mikkelsen στο ρόλο του κακού.

Διάρκεια: 154 λεπτά

Η ταινία έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.

Χρονολογία παραγωγής: 2023

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Βρισκόµαστε στο 1969 και ο Indiana Jones (Harrison Ford) είναι έτοιµος να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Έχοντας περάσει πάνω από µία δεκαετία διδάσκοντας στο Hunter College της Νέας Υόρκης, ο καταξιωµένος καθηγητής αρχαιολογίας ετοιµάζεται να αποσυρθεί στο ταπεινό και µοναχικό του διαµέρισµα. Όλα αλλάζουν µε την απρόσµενη επίσκεψη της αποξενωµένης βαφτιστήρας του Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge), η οποία αναζητά ένα ανεκτίμητο αρχαίο εύρηµα που είχε εµπιστευτεί ο πατέρας της στον Indy πριν χρόνια. Πρόκειται για τον δίσκο του πεπρωµένου, έναν µηχανισµό του Αρχιµήδη που µπορεί να αλλάξει την ιστορία.

Ως έµπειρη απατεώνισσα, η Helena κλέβει τον µηχανισµό και αποχωρεί γρήγορα από τη χώρα για να το πουλήσει σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα χρήµατα. Μην έχοντας άλλη επιλογή από το να την κυνηγήσει, ο Indy ξεκινάει µία τελευταία επική διαδροµή. Εντωµεταξύ, ο παλιός εχθρός του Indy, ο πρώην Ναζί Jurgen Voller (Mads Mikkelsen), έχει τα δικά του τροµαχτικά σχέδια για τον µηχανισµό µε σκοπό να αλλάξει τη ροή της παγκόσµιας ιστορίας.

Η ταινία σε 4 εβδομάδες προβολής στη χώρα μας πλησιάζει τα 150.000 εισιτήρια (είναι έως τώρα στα 145.180).

Στο εξωτερικό οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 337 εκατ. δολάρια.

 

Αίθουσα 3 στις 18.50 και στις 22.10 καθημερινά

«Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο - Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One»

Σύμφωνα με το στόρι της νέας ταινίας, ο Ethan Hunt (ο 61χρονος πλέον αλλά ακμαιότατος, σχεδόν «βιονικός» Tom Cruise) και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ethan καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

Σκηνοθεσία: Christopher McQuarrie.

Πρωταγωνιστούν στο πλάι του σούπερ σταρ Τομ Κρουζ, οι: Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Βανέσα Κίρμπι, Pom Klementieff, και ο 60χρονος Αμερικανός ηθοποιός Esai Morales στο ρόλο του κακού, κ.α.

Όλοι πλέον μιλούν για το φαινόμενο Τομ Κρουζ με την ταινία να συγκεντρώνει θετικές κριτικές.

Μεταξύ των κριτικών που ήδη γράφτηκαν, κάνουν λόγο για έναν ανεπανάληπτο Τομ Κρουζ που κάθε φορά γυρίζει όλο και πιο δύσκολες και απαιτητικές σκηνές!

Διάρκεια: 163 λεπτά.

Διανομή από την εταιρεία Feelgood.

*Οι διεθνείς εισπράξεις του φιλμ σε 2 εβδομάδες προβολής είναι στα 373 εκατ. δολάρια.

Στη χώρα μας έχει κόψει μέχρι στιγμής 100.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 2 στις 21.50 καθημερινά

"Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα - Insidious: The Red Door"

Πρόκειται για το πέμπτο μέρος (πάντα με παραγωγό και τον Τζέιμς Γουάν - James Wan) του γνωστού franchise του τρόμου, όπου ο 50χρονος ηθοποιός Πάτρικ Γουίλσον, όχι μόνο πρωταγωνιστεί αλλά το έχει σκηνοθετήσει κιόλας.

Παραγωγή: Καναδάς, Η.Π.Α., 2023.

Παραγωγή: Τζέισον Μπλουμ, Ορεν Πέλι, Τζέιμς Γουάν, Λι Γουανέλ.

Είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Πάτρικ Γουίλσον.

Σενάριο: Σκοτ Τιμς

Μουσική: Τζόζεφ Μπισάρα

Πρωταγωνιστούν εκτός του Πάτρικ Γουίλσον, οι Ρόουζ Μπερν, Τάι Σίμπκινς και οι Hiam Abbass, Sinclair Daniel, Andrew Astor.

Διάρκεια: 107 λεπτά

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Η ταινία «Insidious: The Red Door» που χαρακτηρίζεται ως ένα φιλμ υπερφυσικού τρόμου βγήκε στη χώρα μας ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ. Όπως διαβάσαμε, το νέο φιλμ είναι απευθείας sequel στο Insidious (2010) και στο Insidious: Chapter 2 (2013).

Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν, ο Josh (Patrick Wilson) και ο νεαρός Dalton (Ty Simpkins) πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους καθώς και με νέους, ακόμα πιο τρομακτικούς δαίμονες που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.

Η ταινία στη χώρα μας έχει κόψει σε 3 εβδομάδες προβολής πανελλαδικά, 46.000 εισιτήρια.

Οι παγκόσμιες εισπράξεις της φτάνουν τα 157,2 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 2 στις 19.30 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Στο Στοιχείο τους - Elemental"

H νέα πρωτότυπη ταινία της Disney/Pixar μεταφέρει τους θεατές σε ένα ξεχωριστό μέρος που ονομάζεται Πόλη των Στοιχείων, όπου σε αυτή ζουν και εργάζονται πολλά στοιχεία – αέρας, γη, νερό και φωτιά –  τα οποία και  ξεχωρίζει σύμφωνα με τη Φλόγα, μια έξυπνη και φλογερή γυναίκα που δεν έφευγε πότε μακριά από το σπίτι της, στη Φάιαρ Τάουν. Στην ταινία όμως βγαίνει επιτέλους από τo "στοιχείο" της για να εξερευνήσει αυτόν τον θεαματικό κόσμο που γεννήθηκε από τη φαντασία των δημιουργών της Pixar και σχεδιάστηκε ειδικά για μία μοναδική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη. Η Πόλη των Στοιχείων εμπνέεται από μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει τη συνεισφορά που έχει η κάθε κοινότητα των διαφορετικών στοιχείων σε αυτή—από γιγάντια κτίρια σαν πεύκα και ουρανοξύστες με καταρράκτες έως ένα γήπεδο σε σχήμα ανεμοστρόβιλου με το όνομα Το Στάδιο του Κυκλώνα.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον - Peter Sohn.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Στη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Κλέλια Ανδριολάτου, Δανάη Νικολάτου, Άλκης Ζερβός, Ορέστης Χαλκιάς, Μυρτώ Αλικάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Παναγιώτα Βλαντή, Κώστας Φιλίππογλου, Τίτος Γρηγορόπουλος, Αλεξάνδρα Ηλία, Σταύρος Τσουμάνης, Μαρία Ζερβού, Χρήστος Θάνος, Ντίνος Σούτης.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Shila Ommi, Catherine O'Hara, Ronnie Del Carmen, Wendi McLendon-Covey.

Η ταινία σε 6 εβδομάδες προβολής στα Ελληνικά σινεμά έχει κόψει 80.000 εισιτήρια.

Οι παγκόσμιες εισπράξεις έχουν φτάσει τα 359,3 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 1 στις 19.20 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Spider-Man: Across the Spider-Verse - Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν"

Η νέα ανιμέισον ταινία με τον αγαπημένο ήρωα όλων μας, τον Spiderman είναι γεγονός. Είναι σίκουελ του "Spider-Man: Into the Spider-Verse" (2018).

Σκηνοθεσία: Joaquim Santos & Kemp Powers

Σενάριο: Phil Lord, Christopher Miller & Dave Callaham

Διάρκεια: 141 λεπτά.

Λέγεται πως ρεκόρ σπάει το "Spider-Man: Across the Spider-Verse", μιας και, σύμφωνα με το Collider, έχει την μεγαλύτερη διάρκεια για ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής του Χόλιγουντ. Η ταινία τρέχει για 2 ώρες και 19 λεπτά και είναι σχεδόν μισή ώρα μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της του 2018, που διαρκούσε 1 ώρα και 57 λεπτά.

Ο κακός στο sequel, "Spider-Man: Across The Spider-Verse", όπως αποκάλυψαν τα στούντιο Sony και Marvel, είναι ο Τhe Spot, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο "Spectacular Spider-Man #98" (1985). Στα κόμικς, το πραγματικό του όνομα είναι Dr. Jonathan Ohnn και έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί υπερδιάστατες πύλες ως όπλο, κάνοντας έτσι τις επιθέσεις του αντιπάλου του να επιστρέφουν πάλι σε αυτόν.....

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

Στην αγγλόφωνη κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι Χέιλι Στάινφελντ, Σαμάικ Μουρ, Ντάνιελ Καλούγια, ο Όσκαρ Άιζακ και οι Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Τζέικ Μ. Τζόνσον.

Η ταινία έχει φτάσει σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 676 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil