Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

"Έσκισε" παγκοσμίως στο ξεκίνημα της η "Barbie" - Ουρές από θεατές & στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα εν μέσω καύσωνα

"Έσκισε" παγκοσμίως στο ξεκίνη...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία με την Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ αρέσει και ταιριάζει με τον ανάλαφρο τόνο της στην καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε

Εν μέσω καύσωνα η κινηματογραφική «Barbie» με την απολαυστική Μάργκοτ Ρόμπι σ’ ένα ρόλο που της πηγαίνει γάντι, έκανε το θαύμα & την ανατροπή και προκάλεσε συνωστισμό από ένα κοινό όλων των ηλικιών στα σινεμά. Και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε όπου προβάλλεται η χαριτωμένη ταινία σε σκηνοθεσία της Γκρέτα Γκέργουιγκ (σε σενάριο επίσης δικό της και του Νόα Μπάουμπαχ) έκοψε πολλά εισιτήρια και συναντήσαμε νεαρά κορίτσια που πήγαιναν όλο χαρά και προσμονή να δουν την ταινία φορώντας τα χαρακτηριστικά ροζ t shirt, κάποια εκ των οποίων μάλιστα έγραφαν Barbie!

Η ταινία όπου τον Κεν υποδύεται ο γοητευτικός Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος επίσης τραγουδά στο φιλμ (σ’ ένα μικρό ρόλο της Μπάρμπι Γοργόνας εμφανίζεται η ποπ σταρ Dua Lipa) σύμφωνα με στοιχεία από το flix.gr, ήρθε άνετα 1η στο εγχώριo box office κόβοντας το 4ήμερο της πρεμιέρας της, 20 έως 23 Ιουλίου 2023, σε 109 αίθουσες πανελλαδικά, 72.064 εισιτήρια.

Το αξιοσημείωτο επίσης είναι ο ενθουσιασμός των θεατών και κατά τη διάρκεια της προβολής & μάλιστα σ’ ένα σημείο ξεσπούν και σε χειροκροτήματα.

Η κινηματογραφική εκδοχή της Barbie δια χειρός της Γκρέτα Γκέργουιγκ είναι πιο ψαγμένη, με μηνύματα για την αξία των γυναικών, το πόσα έχουν υποστεί από την πατριαρχία τις προηγούμενες δεκαετίες και το αξιόλογο είναι πως όλα αυτά τα σοβαρά δίνονται μέσα από μία ανάλαφρη και η αλήθεια είναι περιορισμένη ιστορία με στοιχεία από ταινία φαντασίας, καρτούν αλλά και μιούζικαλ. Προσωπικά θα προτιμούσαμε το μεγαλύτερο μέρος του στόρι να συνέχιζε στον «πραγματικό κόσμο» μιας και θα κέρδιζε περισσότερους πόντους στην όποια αλήθεια & αληθοφάνεια της ταινίας. Έστω και έτσι το φιλμ μοιάζει ιδανικό ειδικά γι’ αυτή την πιο ανάλαφρη περίοδο του καλοκαιριού ενώ την παράσταση θα λέγαμε πως κλέβει η Ρέα Πέρλμαν στο ρόλο κλειδί της γηραιάς δημιουργού της Μπάρμπι. Εξαιρετική ερμηνεία και παρουσία που θα πρέπει να προσεχτεί και στα βραβεία.

Η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ όπου η Μάργκοτ Ρόμπι είναι και εκ των παραγωγών, με τεράστια διαφήμιση είναι γεγονός όλο το προηγούμενο διάστημα, έπιασε τον στόχο της και έσπασε τα ταμεία με εισπράξεις στη Βόρειο Αμερική το περασμένο 3ήμερο, της τάξης των 155 εκατομμυρίων δολαρίων (η ταινία συγκεντρώνει 90% στο rotten tomatoes & 80% στο πιο απαιτητικό metacritic) συν ακόμη 182 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως διαβάσαμε, αυτή η επιτυχία, τής χαρίζει τον τίτλο του μεγαλύτερου ανοίγματος της χρονιάς 2023 μέχρι στιγμής καθώς επίσης και για ταινία γυναίκας σκηνοθέτιδας που σπάει κάθε ρεκόρ πρεμιέρας! Όπως σημειώνει το flix.gr, πριν από την Γκέργουιγκ, το ρεκόρ κρατούσε η Πάτι Τζένκινς με το φιλμ «Wonder Woman» & ξεκίνημα στο box office της τάξης των 103,3 εκατομμυρίων.

Τέλος να πούμε πως εκτός της «Barbie» που τα έβαψε όλα ροζ και χάρισε χαμόγελα στα κινηματογραφικά ταμεία μετά τα όσα προηγήθηκαν με άλλες πολύ δυνατές ταινίες όπως τη νέα Επικίνδυνη Αποστολή του Τομ Κρουζ, στη Βόρειο Αμερική ξεκίνησε αρκετά καλά και το φιλόδοξο, σοβαρό φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν, «Oppenheimer» (το περιμένουμε 24/8 στην Ελλάδα) με εισπράξεις 80,5 εκατ. δολαρίων το 3ήμερο της πρεμιέρας του σε 3,610 αίθουσες (στο rotten tomatoes η ταινία συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό θετικών κριτικών 94%).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil