Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Κοσμοσυρροή στο Συνεδριακό: Φλας στο θεαματικό «Δον Κιχώτη» από τη Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια

Κοσμοσυρροή στο Συνεδριακό: Φλας στο θεα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στους κεντρικούς ρόλους Ερρικ Νουρ και Μαρία Γεωργίου, συμμετείχε και ο γνωστός ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος

Ένα από τα πλέον δημοφιλή και πληθωρικά χορευτικά θεάματα της πόλης παραμένει η καθιερωμένη, «διπλή» παράσταση που σηματοδοτεί τη λήξη της μαθητικής χρονιάς από τη Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια στο Συνεδριακό της πανεπιστημιούπολης.

Φέτος προσέλκυσε περίπου 900 θεατές, οι οποίοι προκάλεσαν κοσμοπλημμύρα και καταχειροκρότησαν σπουδαστές διαφορετικών ηλικιών και χορευτικών βαθμίδων, ενθουσιασμένοι από τις επιδόσεις τους. Το κλασικό μπαλέτο «Δον Κιχώτης» με τη σπανιόλικη αισθητική και το μεγάλο, παραμυθένιο έρωτα που στηρίζει ο ονειροπόλος και ιδεαλιστής ιππότης, απέδωσαν επί σκηνής 200 άτομα!

Παιδιά του κεντρικού κτιρίου της σχολής της Πάτρας αλλά και του παραρτήματος του Ρίου με τη συμβολή καθηγητριών και αποφοίτων καθώς και έμπειρων επαγγελματιών καλλιτεχνών: Πρωταγωνιστής ήταν μάλιστα ο διακεκριμένος- και πολύ εντυπωσιακός- χορευτής Ερρικ Νουρ, ενώ στην παντομίμα συμμετείχε ο γνωστός συμπολίτης ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος.  Oνόματα, που έχουν συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και έχουν πλούσιο βιογραφικό.

Η Ελευθερία Τσαφούλια υπέγραψε σκηνοθεσία- διασκευή και χορογραφία της παράστασης, η οποία ανέβηκε δυο φορές το ίδιο βράδυ. «Πατώντας» στην κλασική χορογραφία Gorsky- Petipa- Minkus ανέδειξε το διάσημο έργο με την παγκόσμια ακτινοβολία ταυτόχρονα με το πολλά υποσχόμενο «φυτώριο» της σχολής. Οι πολύ χαριτωμένες λιλιπούτειες συμμετοχές ξεσήκωσαν όπως πάντα τα περισσότερα χαμόγελα στο κοινό, ενώ ξεχώρισαν τα ταλέντα των μεγαλύτερων τάξεων. Ένα από αυτά ήταν και η Μαρία Γεωργίου, από το δυναμικό των τελειοφοίτων, που γοήτευσε στον κεντρικό γυναικείο ρόλο ως πρίμα μπαλαρίνα. Οι φιγούρες με τα «σηκώματα» στον αέρα ήταν υψηλού επιπέδου και ο κόσμος έδειξε αυτόματα το θαυμασμό του.

Τα πλούσια κοστούμια ήταν από τον «Κόσμο της Χαράς», τους φωτισμούς υπέγραψε η Ευσταθία Δρακονταειδή και την επιμέλεια της βιντεοπροβολής η Εύα Βλαχάκη. Η Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια ιδρύθηκε το 1995 και έκτοτε αποτελεί κορυφαία επιλογή στην Πάτρα για τους λάτρεις του χορού, κλασικού, τζαζ και μοντέρνου, ενώ οι καλοκαιρινές παραστάσεις φημίζονται για την αρτιότητά τους. Και του χρόνου! (Δείτε αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View