Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κλείνουν οι σχολές χορού- «Μας θεωρούν αποφοίτους Λυκείου» λέει στο thebest.gr η Ελευθερία Τσαφούλια  

Πάτρα: Κλείνουν οι σχολές χορού- «Μας θε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στις 1 και 2 Φεβρουαρίου

Για δύο ημέρες θα μείνουν κλειστές οι σχολές χορού, στην Πάτρα.

Πρόκειται για τις Σχολές χορού που είναι αναγνωρισμένες από το κράτος, γιατί υπάρχουν και αυτές που κάνουν λάτιν ή μοντέρνο χορό και δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο οι διδάσκοντες. Στην κινητοποίηση λοιπόν συμμετέχουν οι σχολές κλασσικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Ελευθερία Τσαφούλια, ιδιοκτήτρια σχολής κλασσικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού, «Και με εμάς έχει συμβεί αυτό που έγινε και με τις δραματικές σχολές. Ενώ είμαστε τριετούς φοίτησης, ψηφίστηκε ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο είμαστε απόφοιτοι Λυκείου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο γίνεται η Κινητοποίηση. Οι  σχολές της Πάτρας συμμετέχουν στην απεργία. Στην πόλη υπάρχουν 15 σχολές αυτού του είδους, οι 12 ήδη έχουν πει ότι συμμετέχουν στην κινητοποίηση. 

Σπουδάζουμε συνήθως τρία χρόνια στην επαγγελματική σχολή του κράτους είτε αυτή είναι ιδιωτική είτε όχι. Υπάρχουν και κάποιες ιδιωτικές επαγγελματικές. Όλα τα χρόνια θεωρούμασταν απόφοιτοι ΤΕΙ. Πλέον με το προεδρικό διάταγμα που ψηφίστηκε θεωρούμαστε απόφοιτοι Λυκείου και ανειδίκευτοι εργαζόμενοι. Αυτό μας δημιουργεί προβλήματα, και σε εμάς και στις επόμενες γενιές. Είναι άδικο να θεωρούμαστε ανειδίκευτοι».

«Τα Σωματεία Χορού Σεχωχό και Σίσχε ανακοινώνουν πανελλαδική Απεργία για τις Αναγνωρισμένες από το Κράτος Σχολές Χορού 1και 2 Φεβρουαρίου, καθώς και κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 2/1. Οι Σχολές Χορού της Πάτρας, συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην Απεργία. Ναι στην αναβάθμιση των πτυχίων μας και της ζωής μας. Όχι στην υποβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις