Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έκλαψε όταν άκουσε το κατηγορητήριο για την Τζωρτζίνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έκλαψε όταν άκουσε το...

Το διάβασε ο Αλέξης Κούγιας

Φορώντας μαύρα η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, για τη δίκη, καθώς κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου συνοδεία δύο αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια της δίκης κρατούσε στα χέρια της μία φωτογραφία της με την Τζωρτζίνα, ενώ ακούγοντας τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια, δάκρυσε. Μάλιστα, κάποια στιγμή ζήτησε χαρτομάντιλα από τους αστυνομικούς.

Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε η κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της και πατέρα της Τζωρτζίνας, Μάνου Δασκαλάκη. Νωρίτερα, στο δικαστήριο έφτασαν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Ωστόσο, δεν παρέμειναν στην δικαστική αίθουσα, καθώς προτάθηκαν από την πλευρά της κατηγορούμενης να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μαζί με περισσότερα από δέκα ακόμα. Μεταξύ αυτών, μάρτυρες ειδικών γνώσεων ιατροδικαστές, ψυχίατροι κ.λπ.

Η κατηγορούμενη, μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια, δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο και να προσκομισθούν συγκεκριμένα ιατρικά έγγραφα, ενώ παράλληλα ζήτησε να γίνει νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα Κούγια.

φωτ. eurokinissi

φωτ. eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Tι είπε ο Αλέξης Κούγιας στο δικαστήριο
«Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο, όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022, όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη, ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας επισήμανε πως για την απόπειρα στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης. «Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας, επισήμανε πως «οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία. Θα έπρεπε να γίνει καταγραφή. Δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο, που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή, Χαρά Σπηλιοπούλου – η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου – τονίζοντας πως «αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια Μαλένας – Ίριδας και κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων».

Επιπλέον, ο κ. Κούγιας τόνισε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή. «Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Για τον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, ο κ. Κούγιας τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο, στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση. Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Νωρίτερα, τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, έφτασαν διαδοχικά στο δικαστήριο. Ο Μάνος Δασκαλάκης προχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση, ενώ και η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς κατευθείαν στο εσωτερικό των δικαστηρίων. 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις