Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα: Αυτό είναι το μοιραίο Φάντομ που κατέπεσε στα ανοιχτά του Κατακόλου

Ανδραβίδα: Αυτό είναι το μοιραίο Φάντομ ...

Δείτε φωτογραφίες

Ένα από τα πιο παλιά Phantom F-4E που άνηκαν στο στόλο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν αυτό που κατέπεσε 8 ν.μ. στα ανοιχτά του Κατακόλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μοιραίο F-4E Phantom II, έφερε τον αριθμό 507 και ήταν ένα από τα πρώτα έξι που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία το 1974 και άνηκε στη Μοίρα 338 της 117 Πτέρυγας Μάχης Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αεροσκάφος είχε εκσυγχρονιστεί το 2000, όμως είχε συμπληρώσει σχεδόν 50 χρόνια.

 
 
Ο φακός του Γιάννη Σπυρούνη και του ilialive.gr έχει αποτυπώσει το μοιραίο αεορσκάφος σε στιγμιότυπα απογείωσης, στο παρελθόν στο πλαίσιο της άσκησης Ηνίοχος στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και σας στο παρουσιάζουμε.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες  για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του F-4. Στην περιοχή επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών και τρεις δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

 Επιπλέον, πέραν των ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και Super Puma που επιχειρούν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις