Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα- Πτώση Φάντομ: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη του F-4- Και υποβρύχιο ρομπότ στην επιχείρηση

Ανδραβίδα- Πτώση Φάντομ: Συνεχίζονται οι...

Θρήνος για τον 29χρονο Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα

 Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη, χθες, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κατάκολο Ηλείας. 

Στην περιοχή επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών και τρεις δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

 Επιπλέον, πέραν των ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και Super Puma που επιχειρούν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, προκειμένου να βρεθεί ο κυβερνήτης του F-4 Φάντομ, το οποίο ανήκε στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας. Η αγωνία για τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη εντείνεται.

Στο μεταξύ τραγικός ήταν επίλογος για την πτώση του F – 4 Φάντομ της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο ένας πιλότος είναι νεκρός. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ: 

 Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

 

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 15 λεπτά αργότερα υπήρξε τεχνική βλάβη και οι δυο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΣ. ...

ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΣ. ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ F-4E Phantom II (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ / EUROKINISSI)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις