Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

53ο Δημοτικό Πατρών: Το σχολείο που… στάζει από το 2018 - Υγρασία δίπλα στους λαμπτήρες- ΦΩΤΟ

53ο Δημοτικό  Πατρών: Το σχολείο που… στ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αντιμέτωποι με δυσχερείς καταστάσεις

Αντιμέτωποι με ιδιαίτερα δυσχερείς καταστάσεις βρίσκονται εδώ και χρόνια οι μικροί μαθητές του 53ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ευβοίας.

Από το 2018 ένα μεγάλο μέρος της ταράτσας υπέστη ζημιές με αποτέλεσμα να μπαίνει νερό από το ταβάνι στο εσωτερικό του κτιρίου και συγκεκριμένα στις σκάλες που οδηγούν στον πρώτο όροφο. Το ταβάνι έχει γίνει σαθρό, η υγρασία προχωράει προς τις τάξεις και εφάπτεται και στους λαμπτήρες με σοβαρό κίνδυνο ακόμα και ηλεκτροπληξίας. Δυστυχώς η ίδια κατάσταση βρίσκεται και στο στέγαστρο του αίθριου από το οποίο το νερό εισχωρεί στις αίθουσες όταν βρέχει.

Από τότε τόσο η Διεύθυνση του Σχολείου όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενημέρωσαν αρμοδίως τις υπηρεσίες του Δήμου και εγγράφως και με συχνά τηλέφωνα. Το σχολείο επισκέφθηκαν κατά καιρούς μηχανικοί, έκαναν αυτοψίες, έβγαλαν φωτογραφίες και έκτοτε η τύχη τους… αγνοείται!

Η αντιμετώπιση του προβλήματος περιορίστηκε σε υποσχέσεις που μέχρι ώρας δεν έχουν υλοποιηθεί. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά από διαδοχικές συνελεύσεις, εξετάζει το ενδεχόμενο πιο ριζικών λύσεων όπως το να προτείνει… τις μέρες που βρέχει, όσοι γονείς έχουν παιδιά στις τάξεις Γ’ Δ’ Ε’ ΣΤ΄’ εάν μπορούν να μην τα στέλνουν στο σχολείο γιατί θα είναι πιο ασφαλή στα σπίτια τους!

Το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο με την τελευταία κακοκαιρία. Όσοι μπαίνουν μέσα στο σχολείο, βλέπουν σε μόνιμη βάση τους κουβάδες με τα νερά κατά μήκος όλων των σκαλιών και στο αίθριο, τα παιδιά να τρέχουν στις σκάλες με κίνδυνο να χτυπήσουν άσχημα, τις δασκάλες να κινδυνεύουνε να γλιστρήσουν καθώς και τις καθαρίστριες όλη μέρα με την σφουγγαρίστρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις