Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» σ...

Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το επόμενοι κοινωνικό μαγείρεμα

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών υποδέχτηκε την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». "Παιδιά, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με οδηγό το Κουπί της Ελπίδας, μαγειρέψαμε στο προαύλιο, φάγαμε πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά και ζωγραφίσαμε δοχεία μιας χρήσης για τα γεύματα που θα μοιράζονταν σε ευάλωτες ομάδες.

Επίσης, συγκεντρώσαμε τρόφιμα για το επόμενοι κοινωνικό μαγείρεμα. Ο κύριος Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής του  «Άλλου Ανθρώπου» από το 2011, μας μίλησε για την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και τις αξίες της ισότητας και της δικαιοσύνης. Μας είπε την ιστορία του Κουπιού της Ελπίδας, με το οποίο ανακατεύει το φαγητό στα τεράστια καζάνια που στήνονται κάθε φορά. Το κουπί αυτό, λοιπόν, έσωσε μια πενταμελή οικογένεια προσφύγων που είχε ναυαγήσει στη Λήμνο.

Η οικογένεια, αφού βγήκε στη στεριά, χάρισε το κουπί στον κύριο Κώστα μας (ναι, είναι πια ο δικός μας κύριος Κώστας) και αυτός το αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Όλα τα παιδιά, από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα, συμμετείχαν στο μαγείρεμα. Δάκρυσαν λίγο τα μάτια μας όταν καθαρίζαμε κρεμμύδια, αλλά ήταν τα πιο χαρούμενα δάκρυα που χύθηκαν ποτέ σε σχολείο! Ευχαριστούμε τον «Άλλο Άνθρωπο» για το μάθημα που μας έδωσε και ευχόμαστε να γίνονται συχνότερα παρόμοιες δράσεις στα σχολεία μας.

 Οι εντυπώσεις και  τα συναισθήματα των παιδιών αποτυπώνονται στα παρακάτω κείμενά τους.

«Χθες έγινε μια υπέροχη δράση στο σχολείο. Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» επισκέφθηκε το σχολείο μας και μαγειρέψαμε μακαρόνια. Μετά ο κύριος Κωνσταντίνος, μας μίλησε για το πώς και πότε απόκτησε το Κουπί της Ελπίδας. Περάσαμε φοβερά»

(Δημοσθένης Κολλιός)


«Αυτή η εμπειρία ήταν μοναδική και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Χαίρομαι αφάνταστα που συμμετείχα και εγώ σε αυτήν τη δράση. Το μήνυμα που μου πέρασε είναι ότι είμαστε όλοι ίσοι και δεν διαφέρουμε πουθενά. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν για όλες τις δουλειές».

(Αντωνία Κουλοπούλου)


«Ο Άλλος Άνθρωπος είναι μια ομάδα που βοηθάει τους άστεγους, δίνοντάς τους φαγητό. Χθες ήρθε στο σχολείο μας  και πέρασα υπέροχα. Χάρηκα πολύ επειδή το φαγητό που δώσαμε μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον άστεγο. Εμένα δεν με ένοιαζε να φάω, αν και στο τέλος πήραμε όλοι άφθονο φαγητό. Μου αρκούσε η χαρά που βοήθησα ανθρώπους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν μεγαλώσω, σίγουρα θα γίνω μέλος του «Άλλου Ανθρώπου».

(Σωκράτης Τσιχλιάς)


«Μου άρεσε πολύ που βοηθήσαμε. Μας είπαν να μην κάνουμε κακό σε ανθρώπους. Το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο και προτείνω σε όλα τα σχολεία να καλέσουν τον «Άλλο Άνθρωπο»

(Δημήτρης Ζιώγας)


«Μέσα από την εμπειρία αυτή έμαθα πως πρέπει να σεβόμαστε, να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας και να προσφέρουμε βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται»

(Βικτωρία Πάλμου)


«Ο κύριος Κώστας μοίρασε σε όλους μας από ένα κομμάτι του εαυτού του. Ελπίζω όλα τα παιδιά να άκουσαν τα λόγια του, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο»

(Μαρία Τσουκαλά)


«Η εμπειρία αυτή ήταν φανταστική. Βάλαμε στο φαγητό όλη την αγάπη μας. Κάποιοι άνθρωποι χθες έφαγαν φαγητό επειδή εμείς μαγειρέψαμε και τώρα έχουν την ανάμνηση αυτής της χαράς»

(Νεφέλη Καράμπελα)


«Ο Άλλος Άνθρωπος μαγειρεύει για πολύ κόσμο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ιστορία του Κουπιού της Ελπίδας και πιστεύω ότι θα μου μείνει αξέχαστη»

(Δήμητρα Δημητροπούλου)


«Ο Άλλος Άνθρωπος» αγαπάει τους ανθρώπους τόσο πολύ, που τους μαγειρεύει ανεξάρτητα από το αν ο άλλος είναι μαύρος ή λευκός, Έλληνας ή ξένος.»

(Κωνσταντίνος Ζαφειρέλης)


«Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές που έχω ζήσει! Θα χαρούμε αν το κάνουν και τα άλλα σχολεία»

(Βασίλης Μπαρδούσης)

«Ήταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όλες οι τάξεις βάλανε το χεράκι τους για να βγει το φαγητό. Αυτό όμως που είναι σημαντικό για εμένα είναι ότι τον «Άλλο Άνθρωπο» δεν τον ενδιαφέρει το χρώμα, η θρησκεία, η καταγωγή κλπ. Όλοι είμαστε ίσοι, όλοι είμαστε μια ομάδα και κανείς δεν είναι καλύτερος από τον άλλον»

(Παναγιώτης Κατσελής)

«Όλα τα μέλη του Άλλου Ανθρώπου ήταν με το χαμόγελο στα χείλη. Έτσι έκαναν και όλους εμάς να χαμογελάμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσουμε κόβοντας τα λαχανικά, φουσκώνοντας μπαλόνια πάνω στα οποία γράψαμε ευχές και μηνύματα αλληλεγγύης και, γενικά, δουλεύοντας όλοι μαζί. Όλοι για έναν και ένας για όλους»

(Διώνη Γιαννοπούλου Λουκοπούλου)" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις