Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ο άλλος άνθρωπος» πάει στο Σιρέτ για τους πρόσφυγες, έχοντας μαζί του δύο Πατρινούς

«Ο άλλος άνθρωπος» πάει στο Σιρέτ για το...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ήδη έχουν ξεκινήσει τρία φορτηγά με 50 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια

«Γιατί μαμά τι έκανα κακό και τιμωρούμαι έτσι, γιατί να είμαι έξω στο κρύο, γιατί δεν είναι εδώ ο μπαμπάς, γιατί δεν έχω γάλα, ούτε φαγητό όπως είχα χτες στο σπίτι που μέναμε, γιατί κανένας δεν χαμογελάει όταν με βλέπει αλλά είναι δακρυσμένος ,γιατί…» είναι μερικές από τις σκέψεις που παραθέτει ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, δεν μπορεί να μείνει απαθής σε όλα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και όπως κάνει πάντα, έτσι και τώρα, κατάφερε να μαζέψει 50 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και παρέα με 75 ακόμα εθελοντές αναχωρεί για το Σιρέτ, όπου για οκτώ ημέρες θα μαγειρέψουν για τους πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα. Μαζί του και δυο Πατρινοί, ο Βασίλης Πεπέτας και η Γεωργία Βανδώρου, που όπως τονίζουν χωρίς να έχουν δεύτερες σκέψεις και κανένα φόβο, ετοιμάστηκαν και αναχωρούν, με ζητούμενο μόνο την βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Το thebest.gr μίλησε με τον «άλλο άνθρωπο» Κώστα Πολυχρονόπουλο: «Η απόφαση πάρθηκε αυθόρμητα. Μας ήρθε στο μυαλό να το κάνουμε και το κάνουμε. Ήδη έχουν ξεκινήσει τρία φορτηγά με 50 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόκειται για είδη που έχουν προσφέρει μόνο πολίτες, είναι ο άνθρωπος για τον άνθρωπο. Από ‘κει και έπειτα, είμαστε 75 άνθρωποι, 75 εθελοντές που θα παραμείνουμε στο Σιρέτ, οκτώ ημέρες και θα μαγειρεύουμε για τους πρόσφυγες. Πρόκειται για εθελοντές από όλη την χώρα, Πάτρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αταλάντη αλλά και ένα ζευγάρι από την Γερμανία. Το καραβάνι μας ξεκινάει μόνο με αγάπη, σεβασμό, αλληλεγγύη από όλους για όλους, χωρίς κανέναν διαχωρισμό» και συνεχίζει: Είμαι υποχρεωμένος στον εαυτό μου να αγκαλιάσω και να χαμογελάσω σε κάθε παιδί του πολέμου, είμαι υποχρεωμένος στον εαυτό μου, να παίξω με αυτό το παιδί και να το δω να χαμογελάει, γιατί το χαμόγελο ενός παιδιού είναι αληθινό, βγαίνει από την αθώα και καθαρή καρδούλα του και γι’ αυτό είναι και μεταδοτικό, σου έρχεται κατευθείαν μαζί με την αληθινή αγάπη ίσια, ολόισια μέσα στην ψυχή σου, γι’ αυτό και ετοιμαζόμαστε να πάμε στα σύνορα Ρουμανίας με την Ουκρανίας για να πάρω και να δώσω ελπίδα. Ούτε με τους εισβολείς, ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με τους καιροσκόπους και κερδοσκόπους,  ούτε με τους ναζιστές. Είμαι με όλους τους ανθρώπους, μόνο τους ανθρώπους, μόνο με όλους τους λαούς. Αλληλεγγύη, αγάπη, σεβασμός από όλους για όλους.

Ένας εκ των εθελοντών, που θα ταξιδέψει για το Σιρέτ της Ρουμανίας, είναι ο Πατρινός σε καταγωγή Βασίλης Πεπέτας, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης και οδηγός του πούλμαν που θα μεταφέρει τους υπόλοιπους εθελοντές στα σύνορα με την Ουκρανία. Μιλώντας στο thebest.gr τονίζει: «Πρόκειται για την σκληρότερη μορφή της πραγματικότητας. Ένας πόλεμος, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ανθρώπους ξεριζωμένους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς είναι αυτό που κάνουμε τώρα. Ο καθένας μας, με τον τρόπο του και από όπου μπορεί, μπορεί να είναι παρών και να προσφέρει. Προσωπικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, είπα μέσα μου «ναι» θα το κάνεις, έτσι μπορείς να προσφέρεις και αυτό θα κάνεις. Και τώρα είμαστε εδώ έτοιμοι  για ένα ταξίδι 1.700 χιλιομέτρων, να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

Στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία, θα ταξιδέψει ως εθελόντρια, η επίσης Πατρινή Γεωργία Βανδώρου, η οποία ανέφερε στο thebest.gr: «Ο πόλεμος είναι δίπλα μας και δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που άφησαν τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους υπό την πίεση του πόλεμου. Οφείλουμε να είμαστε και να μείνουμε δίπλα τους. Όταν έμαθα γι’ αυτό το κονβόι ανθρωπιάς από τον «Άλλο άνθρωπο» ήξερα ότι ήθελα να είμαι μαζί τους, ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου. Θα μείνουμε στο Σιρέτ, στα Ρουμανοουκρανικά. Σχεδόν μια εβδομάδα και καθημερινά θα μαγειρεύουμε για τους πρόσφυγες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις