Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα - πτώση phantom: Κορυφώνεται η αγωνία για τον κυβερνήτη

Ανδραβίδα - πτώση phantom: Κορυφώνεται η...

Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του F-4 Φάντομ το οποίο έπεσε το πρωί της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, προκειμένου να βρεθεί ο κυβερνήτης του F-4 Φάντομ, το οποίο ανήκε στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας. 

Ένα C-130 έριχνε φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθούσε έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 εναλάσσονταν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, προκειμένου οι έρευνες να μη σταματήσουν καθόλου.

Σήμερα ο καιρός δε φαίνεται να είναι τόσο καλός όσο χτες, αφού στην περιοχή βρέχει.

Αυτού του τύπου οι στρατιωτικές φωτοβολίδες έδιναν φως στο σημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά η καθεμιά και με αυτό τον τρόπο μπορούν τα σκάφη του Λιμενικού να συνεχίζουν τις έρευνες.

Το απόγευμα της Δευτέρας, όπως επιβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει τα εξής: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 15 λεπτά αργότερα υπήρξε τεχνική βλάβη και οι δυο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Στην εκδοχή ότι οι πιλότοι του F-4 δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης συνηγορεί και το γεγονός ότι στο σενάριο της άσκησης στην οποία έπαιρνε μέρος το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφους, ήταν η πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, περίπου στα 300 μέτρα από την θάλασσα.

Χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκαν συντρίμμια του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Τριήμερο Εθνικό Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις