Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

"Στο Στοιχείο τους": Έχοντας λάβει καλές κριτικές προβάλλεται και στην Πάτρα το νέο animation της Disney

"Στο Στοιχείο τους": Έχοντας λ...

Το φιλμ που παίζεται μεταγλωωτισμένο & με υπότιτλους, προβάλλεται στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο και στη Βέσο Μάρε, στα Options Cinemas

Xαράς ευαγγέλια για τους μικρούς σε ηλικία θεατές καθώς από την Πέμπτη 15/6/2023 ξεκίνησε να προβάλλεται στη χώρα μας ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ, η ολοκαίνουρια ταινία ψηφιακού ανιμέισον της Walt Disney Pictures και των Pixar Animation Studios με τίτλο «Στο Στοιχείο τους – Elemental».

Η σκηνοθεσία είναι του Πίτερ Σον.

Το φιλμ προβάλλεται και στην Πάτρα τόσο στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο όσο και στις κλειστές κλιματιζόμενες αίθουσες των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων.

Πρόκειται για μία νέα πρωτότυπη ταινία, προϋπολογισμού όπως είδαμε κοντά 200 εκατ. δολαρίων, που μεταφέρει τους θεατές σε ένα ξεχωριστό μέρος που ονομάζεται Πόλη των Στοιχείων. Σε αυτή την πόλη λοιπόν ζουν και εργάζονται πολλά στοιχεία. Στο Έλεμεντ Σίτι, όπως λέγεται, τα στοιχεία της φωτιάς, του νερού, της γης και του αέρα συγκατοικούν, προσέχοντας να μην έρχονται σε ανεπιθύμητες, αυτοκαταστροφικές επαφές. Έτσι, η Φλόγα και ο Νηρέας γνωρίζουν εξ αρχής πως η συνύπαρξή τους είναι αδύνατη.

Η Φλόγα είναι μια έξυπνη και φλογερή γυναίκα που δεν έφευγε πότε μακριά από το σπίτι της, στη Φάιαρ Τάουν. Στην ταινία όμως βγαίνει επιτέλους από τo “στοιχείο” της για να εξερευνήσει αυτόν τον θεαματικό κόσμο που γεννήθηκε από τη φαντασία των δημιουργών της Pixar και σχεδιάστηκε ειδικά για μία μοναδική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη.

Η Πόλη των Στοιχείων εμπνέεται από μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει τη συνεισφορά που έχει η κάθε κοινότητα των διαφορετικών στοιχείων σε αυτή—από γιγάντια κτίρια σαν πεύκα και ουρανοξύστες με καταρράκτες έως ένα γήπεδο σε σχήμα ανεμοστρόβιλου με το όνομα Το Στάδιο του Κυκλώνα.

Στην αγγλόφωνη πρωτότυπη κόπια ακούγονται οι: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie del Carmen και οι Shila Ommi, Wendi McLendon-Covey, Catherine O'Hara, Mason Wertheimer, Joe Pera, Matt Yang King.

Ο Πίτερ Σον που είχε σκηνοθετήσει την ταινία ψηφιακού ανιμέισον «The Good Dinosaur» (2015), αμέσως μετά, όπως διαβάσαμε, ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο project του «Elemental» και η βασική σεναριακή ιδέα δεν ήταν άλλη από το τι θα γινόταν αν η φωτιά και το νερό συνυπήρχαν και συνδέονταν μεταξύ τους!

Η ταινία είδαμε πως στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 76%.

Το περιοδικό Αθηνόραμα που χάρισε 3 αστέρια στην ταινία αναφέρει πως πρόκειται «για μία συγκινητική ερωτική ιστορία, ένας φαντασμαγορικός καινούργιος κόσμος και μια διδακτική αλληγορία. Ακόμα κι όταν δεν είναι μαγικό, το άγγιγμα της Pixar παραμένει ευαίσθητο και ευρηματικά δημιουργικό».

Διάρκεια: 103 λεπτά.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

To "Elemental" ήταν & η ταινία λήξης του φετινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil