Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

IQFOiL: Σούπερ θέαμα στην πρεμιέρα και… «Σαν τη Χαβάη»

IQFOiL: Σούπερ θέαμα στην πρεμιέρα και… ...

Συμμετέχουν 114 άνδρες και 89 γυναίκες από σχεδόν κάθε γωνιά της γης

Οι εντυπωσιακές προσπάθειες  και το σούπερ θέαμα ξεχώρισαν την πρώτη, αγωνιστικά, ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος IQFOiL που διεξάγεται στον Πατραϊκό κόλπο.

Συμμετέχουν 114 άνδρες και 89 γυναίκες από σχεδόν κάθε γωνιά της γης, γιατί μπορεί να πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά αποτελεί υπό μία έννοια κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μιλώντας για τη διοργάνωση ο  Γάλλος πρωταθλητής Nicolas Goyard  που προηγείται τόνισε:  «Ο στίβος είναι εξαιρετικός.  Σε σχέση με το προηγούμενο μεγάλο event στην Πάρμα, οι συνθήκες τώρα είναι πιο σκληρές και αυτό έχει ενδιαφέρον. Το μέρος είναι σαν τη Χαβάη, ηλιόλουστο με τέλειο καιρό και ανέμους να ξεπερνούν  τα 4 μποφόρ με πολλές διαφορετικές συνθήκες. Υπάρχουν δύο κύριες διαφορετικές κατευθύνσεις του ανέμου πράγμα που αγωνιστικά δημιουργεί πολλές ιδιαιτερότητες. Χωρίς υπερβολή έχω αρχίσει να  αγαπώ την περιοχή».

Στην ερώτηση εάν ο Πατραϊκός Κόλπος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην ιστιοπλοΐα γενικότερα ο  Nicolas Goyard υπογράμμισε τα εξής: «Η περιοχή έχει μεγάλες και πολλές δυνατότητες, ειδικά μέσα στο νερό . Φυσικά μπορεί να υποστηρίξει αγώνες και event υψηλού επιπέδου. Επίσης είναι ένα πολύ καλό test για δοκιμές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, γεγονός που αντιλήφθηκαν πολλοί πρωταθλητές γι αυτό υπάρχουν και τόσες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά της η Sara Wennekes  από την Ολλανδία, που βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη στις γυναίκες πρόσθεσε: «Ο στίβος γενικά στην Πάτρα δημιουργεί πολλές προκλήσεις καθώς έχει πολλούς ανέμους και σε κάνει κάθε ημέρα να θέλεις να μπεις στο νερό και να δοκιμαστείς. Τώρα όλες και όλοι είμαστε στο τοπ της φόρμας και μετράμε προσεκτικά κάθε event , στο οποίο συμμετέχουμε. Στην Πάτρα έχουμε βρει ανταγωνισμό και συνθήκες  Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Σαφώς και μπορεί να υποστηρίξει και να φιλοξενήσει διοργανώσεις επιπέδου». 

Στα αποτελέσματα, γίνεται τακτικά επικαιροποίηση και  μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση: 

https://iqeuropeans2023greece.sailti.com/en/default/races/race-resultsall?fbclid=IwAR3bhRo9QvP9mA6ugyTatQeIJMB1KYPmj2a6WAxx74-iF3tVSc1Ob4n4Py8

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινούν καθημερινά στις 12.00, αλλά ενδέχεται το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες.

LIVE STREAMING

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τους αγώνες μέσα από το κανάλι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Youtube.

https://www.youtube.com/@HELLENICSAILINGFEDERATION

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ο Γάλλος Nicolas Goyard, αμέσως μετά τον τερματισμό του και η Ολλανδή Sara Wennekes  στις απογευματινές της δηλώσεις. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports