Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Ντζιμόν Χουνσού δήλωσε πως «νιώθει τρομερά εξαπατημένος»

Ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Ντζιμόν Χουνσο...

Εννοώντας τις αμοιβές του - «Ακόμα παλεύω για να βγάλω ένα δολάριο!» είπε χαρακτηριστικά ο ταλαντούχος ηθοποιός που έχει προταθεί 2 φορές για Όσκαρ στο παρελθόν

Παρά την 33χρονη καριέρα του στο Χόλιγουντ, με δύο (2) υποψηφιότητες για Όσκαρ για καλύτερο β’ ανδρικό ρόλο (για τις ταινίες «In America» του Τζιμ Σέρινταν το 2003 και «Blood Diamond -Ματωμένο Διαμάντι» το 2006), και τη συμμετοχή του σε πολλές ταινίες δράσης και υπερηρώων, ο 58χρονος ηθοποιός Ντζιμόν Χουνσού (Djimon Hounsou) δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ότι εξακολουθεί να αισθάνεται «εξαιρετικά εξαπατημένος» όσον αφορά στις αμοιβές του.

«Ακόμα παλεύω για να βγάλω ένα δολάριο!» είπε ο Χουνσού, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μπενίν. «Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους στη δουλειά που είναι απολύτως ευκατάστατοι και έχουν πολύ λίγες από τις διακρίσεις μου. Οπότε νιώθω εξαπατημένος, τρομερά εξαπατημένος, τόσο από οικονομική άποψη όσο και από άποψη φόρτου εργασίας» πρόσθεσε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει ακόμα να αποδείξω γιατί πρέπει να πληρώνομαι. Έρχονται πάντα με μία χαμηλή προσφορά: "Έχουμε μόνο τόσα για τον ρόλο, αλλά σε αγαπάμε τόσο πολύ και πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορείς να πάρεις περισσότερα...". Ταινία με ταινία, είναι ένας αγώνας. Δεν έχω γνωρίσει ακόμη την ταινία που με πλήρωσε δίκαια».

Ο Χουνσού είπε ότι το Χόλιγουντ από την αρχή δεν του έδωσε τη σημασία που του άξιζε, ξεκινώντας από τον επαναστατικό ρόλο του ως εξεγερμένου σκλάβου στο «Amistad» σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ το 1997, ταινία που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση, ήταν ο συμπρωταγωνιστής του Άντονι Χόπκινς που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ ανδρικού. Το «Amistad» είχε επίσης προταθεί για τα βραβεία Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας, κοστουμιών και μουσικής.

Με το «Blood Diamond» του Έντουαρντ Ζούικ το 2006, όπου πρωταγωνιστούσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Ακαδημία πρότεινε τον Χουνσού για το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου αντρικού ρόλου και τον συμπρωταγωνιστή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το Όσκαρ α’ αντρικού ρόλου, παρά το γεγονός ότι η ταινία επικεντρωνόταν εξίσου στον χαρακτήρα του Χουνσού.

«Ένιωσα σοβαρά εξαπατημένος», είπε ο Χουνσού στην «Guardian». «Σήμερα, μιλάμε τόσο πολύ για το ότι τα Όσκαρ είναι τόσο "λευκά", αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε μια εποχή που δεν είχα καθόλου υποστήριξη: καμία υποστήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους, καμία υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης, από την ίδια τη βιομηχανία. Έμοιαζε σαν: "Θα πρέπει να είσαι χαρούμενος που προτάθηκες", και αυτό είναι».

Ο Χουνσού που είχε παίξει και στον Οσκαρικό «Μονομάχο» του Ρίντλει Σκοτ το 2001 πλάι στους Russell Crowe και Joaquin Phoenix, επέστρεψε φέτος στους κινηματογράφους ως μάγος στο «Shazam! Fury of the Gods», ταινία βασισμένη στους χαρακτήρες της DC Comics που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται με επιτυχία στις Αμερικάνικες αίθουσες όπου το περασμένο σαββατοκύριακο πήρε την 1η θέση στο box office με 30,5 εκατ. δολάρια συν ακόμη 35 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ταινία «Shazam! Η Οργή των Θεών» σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ και με πρωταγωνιστές τον Ζάκαρι Λέβι και την Έλεν Μίρεν προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη 16/3 και στη χώρα μας και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture