Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι ταινίες που προβάλλουν τα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε από 16 έως και 22 Μαρτίου 2023

Οι ταινίες που προβάλλουν τα Options Cin...

Στα νέα φιλμ είναι η περιπέτεια "65" με τον Άνταμ Ντράιβερ & το "Shazam! Η Οργή των Θεών" ενώ επανέρχεται η βραβευμένη πλέον με 7 Όσκαρ ταινία "Τα Πάντα Όλα"

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα από την Πέμπτη 16 έως και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 είναι το εξής:

Αίθουσα 2 στις 18.00 καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου,

Αίθουσα 5 στις 19.20 καθημερινά,

Αίθουσα 7 στις 20.00 και στις 22.30 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 21.30 καθημερινά

«SHAZAM! Η Οργή των Θεών – Shazam! Fury of the Gods»

Πρόκειται για τη συνέχεια του 1ου, επιτυχημένου φιλμ «Shazam!» που βασίζεται σε χαρακτήρες της DC Comics.

H σκηνοθεσία είναι του David F. Sandberg

Σενάριο: Henry Gayden, Chris Morgan & Bill Parker

Παίζουν οι ηθοποιοί: Zachary Levi, Grace Caroline Currey, Lucy Liu, Meagan Good, η βραβευμένη με Όσκαρ Helen Mirren, και οι Adam Brody, Marta Milans, Rachel Zegler, Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou, Asher Angel, Ross Butler.

Διάρκεια: 130 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023

Χρονολογία παραγωγής: 2023

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στην ταινία “SHAZAM! Η Οργή των Θεών” συνεχίζεται η ιστορία του έφηβου Μπίλι Μπάτσον, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγική λέξη “SHAZAM” μεταμορφώνεται στο ενήλικο alter ego του, τον Shazam.

Διανομή από την Tanweer.

Αίθουσα 1 στις 18.20 καθημερινά πλην σαββατοκύριακου και στις 20.15 καθημερινά,

Αίθουσα 3 στις 19.00 καθημερινά πλην Σαββάτου και Δευτέρας,

Αίθουσα 4 στις 21.10 και στις 23.10 καθημερινά

"65"

Περιπέτεια φαντασίας που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.

Μετά από μια καταστροφική συντριβή του διαστημόπλοιου του σε έναν αρχικά αγνώριστο πλανήτη, ο διαστημάνθρωπος Mils (στο ρόλο ο Adam Driver) ανακαλύπτει πολύ σύντομα ότι στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένος στη Γη… 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.  Έχοντας μόνο μια ευκαιρία να διασωθούν, ο Mils και μία ακόμη επιζήσασα, η Koa (Ariana Greenbalt), πρέπει να διασχίσουν αγνώριστα τοπία γεμάτα επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης.

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Scott Beck & Bryan Woods

Παραγωγή: Sam Raimi, Deborah Liebling, Zainab Azizi, Scott Beck, Bryan Woods.

Πρωταγωνιστούν οι: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman.

Διάρκεια: 93 λεπτά.

Διανομή από την FEELGOOD.

Η ταινία στο ξεκίνημα της έκανε εισπράξεις 23,3 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

 

Αίθουσα 4 στις 18.00 καθημερινά

"Everything everywhere all at once - Τα Πάντα Όλα"

Η ταινία των Ντάνιελ (Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ) “Τα Πάντα Όλα” ως γνωστόν θριάμβευσε στα φετινά βραβεία Όσκαρ κατακτώντας 7 χρυσά αγαλματίδια από τα 11 για τα οποία είχε συνολικά προταθεί.

Η ταινία αποκάλυψη του 2022 (διανομής από την Τanweer) επιστρέφει δικαιολογημένα στις αίθουσες για να την δουν όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ένα «τρελούτσικο» φιλμ με συνολικά 350 νίκες σε διεθνή βραβεία και φεστιβάλ, το οποίο φάνηκε πως θα επικρατούσε στα φετινά βραβεία Όσκαρ, καθώς είχε μεγάλη φόρα.

Η ταινία είναι του studio της Α24, μία ξεκαρδιστική περιπέτεια με μεγάλη καρδιά, πρωτότυπο σενάριο και πληθωρική σκηνοθεσία, που ταξιδεύει τον θεατή μέσα από το καταιγιστικό υπαρξιακό της χιούμορ σε ένα πολυσύμπαν με εναλλακτικές ζωές, αποτελώντας μία διασκεδαστική αλληγορία για τον πολύπλοκο σύγχρονο κόσμο.

H θαυμάσια Μαλαισιανής καταγωγής ηθοποιός Μισέλ Γεό (“Τίγρης και Δράκος”) και η Τζέιμι Λι Κέρτις που κέρδισαν Όσκαρ, υποδύονται απολαυστικά κόντρα ρόλους και υπηρετούν το τολμηρό και αντισυμβατικό όραμα δύο ευφυέστατων και μαξιμαλιστών δημιουργών, γνωστών ως Ντάνιελ. Το καστ της ταινία συμπληρώνουν οι Στέφανι Σου και ο Κε Χούι Κουάν, ο οποίος επίσης βραβεύτηκε με Όσκαρ.

Αναλυτικά τα 7 Όσκαρ που κέρδισε η ταινία στην 95η απονομή είναι τα εξής:

Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντάνιελ (Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ)

Καλύτερης Ταινίας Ντάνιελ (Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ), Τζόναθαν Γουάνγκ

Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου Ντάνιελ (Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ)

Α’ Γυναικείου Ρόλου (Μισέλ Γεό)

Β’ Γυναικείου Ρόλου (Τζέιμι Λι Κέρτις)

Β’ Ανδρικού Ρόλου (Κε Χούι Κουάν)

Καλύτερου Μοντάζ (Πολ Ρότζερς).

Αίθουσα 8 στις 18.50 καθημερινά πλην σαββατοκύριακου,

Αίθουσα 3 στις 19.00 μόνο την Κυριακή 19/3

"Η Φάλαινα - The Whale"

Eξαιρετική και θεατρικών αποχρώσεων δραματική ταινία που είχε συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι (“Μαύρος Κύκνος”, “Μητέρα”, «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο») επιστρέφει εντυπωσιακά και αποσπά μία ακόμα αξέχαστη ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή της ταινίας του, Μπρένταν Φρέιζερ, ο οποίος παραδίδει μία σπαρακτική και καθηλωτική ερμηνεία, για την οποία ήταν υποψήφιος για την Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικού ρόλου σε δράμα. O Mπρένταν Φρέιζερ στην 95η απονομή των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή 12/3/2023 τιμήθηκε πανάξια με το Όσκαρ καλύτερου α' ανδρικού ρόλου. Υποψήφια για Όσκαρ ήταν και η Χονγκ Τσάου στην κατηγορία του καλύτερου β' γυναικείου ρόλου ενώ η ταινία κέρδισε και το βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο μακιγιάζ/κομμώσεις.

Το σενάριο έχει βασιστεί στο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ.

Η Φάλαινα είναι ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος.

Πλάι στον συγκλονιστικό και αγνώριστο από το μακιγιάζ, Μπρένταν Φρέιζερ, ο οποίος κέρδισε & το βραβείο Critics Choice Award καθώς και το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών - SAG, παίζουν η Σαμάνθα Μόρτον, η 20χρονη Σέιντι Σινκ (“Stranger Things”) και η Ταιλανδή Χονγκ Τσάου.

Διανομή από την Tanweer.

Διάρκεια: 1 ώρα και 57 λεπτά.

To φιλμ μέχρι στιγμής έχει κάνει παγκόσμιες εισπράξεις 38,9 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τον πίνακα του boxofficemojo.

Αίθουσα 7 στις 16.00 μόνο το σαββατοκύριακο

"Inside"

Aγωνιώδες, κλειστοφοβικό θρίλερ σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Έλληνα κινηματογραφικού δημιουργού Βασίλη Κατσούπη που προβλήθηκε αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο τμήμα Πανόραμα του 73ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Στο φιλμ παίζει ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Γουίλεμ Νταφόε και σε μικρότερους ρόλους οι Τζιν Μπέρβουτς, Ελίζα Στούικ.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Καταλληλότητα ταινίας: Κ18.

Για την πρεμιέρα της ταινίας ήρθε στη χώρα μας ο Γουίλεμ Νταφόε.

Περίληψη

Η αγωνιώδης ιστορία ενός κλέφτη έργων τέχνης, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα hi-tech ρετιρέ ενός κτιρίου της Νέας Υόρκης, αφού η διάρρηξη που επιχείρησε δεν εξελίσσεται όπως είχε σχεδιαστεί. Κλειδωμένος λοιπόν μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα, περιτριγυρισμένος από ανεκτίμητα έργα τέχνης, πρέπει να επιστρατεύσει όλη την οξυδέρκεια και την εφευρετικότητά του προκειμένου να επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου.

H ταινία στο ξεκίνημα προβολής της στις Ελληνικές αίθουσες έκοψε πάνω από 6.300 εισιτήρια.

Αίθουσα 3 στις 19.00 μόνο το Σάββατο 18/3,

Αίθουσα 2 στις 21.00 καθημερινά,

Αίθουσα 5 στις 22.00 καθημερινά,

Αίθουσα 6 στις 23.00 καθημερινά

"Creed III"

H ταινία «Creed III» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του 36χρονου Αφροαμερικανού ηθοποιού Michael B. Jordan, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Σενάριο: Keenan Coogler & Zach Baylin.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Tessa Thompson, Jonathan Majors, Michael B. Jordan, Wood Harris, Florian Munteanu, Selenis Leyva, Phylicia Rashad.

Διάρκεια: 116 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2023

Είδος ταινίας: Δραματική περιπέτεια

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Διανομή από την Tanweer.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αφού κυριάρχησε στον κόσμο της πυγμαχίας, ο Άντονις Κριντ ακμάζει τόσο στην καριέρα όσο και στην οικογενειακή του ζωή. Όταν ένας παιδικός φίλος και πρώην θαύμα της πυγμαχίας, ο Ντέμιαν (Τζόναθαν Μέιτζορς), επανεμφανίζεται μετά από μακρόχρονη ποινή στη φυλακή, είναι πρόθυμος να αποδείξει ότι αξίζει την σκηνή στο ρινγκ. Η αντιπαράθεση μεταξύ πρώην φίλων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διαμάχη. Για να διευθετήσει το σκορ, ο Άντονις πρέπει να βάλει το μέλλον του στη γραμμή για να πολεμήσει τον Ντέμιαν—έναν μαχητή που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Η ταινία είναι sequel – συνέχεια του «Creed II» (2018), είναι το 3ο φιλμ του franchise “Creed” & συνολικά το 9ο φιλμ της κινηματογραφικής σειράς «Rocky» του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Η ταινία σε 2 εβδομάδες προβολής, στο εγχώριο box office έχει φτάσει τα 68.000 εισιτήρια, ενώ στο Αμερικάνικο box office βρίσκεται στα 107,5 εκατ. δολάρια συν ακόμη 78,3 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αίθουσα 6 στις 20.30 καθημερινά,

Αίθουσα 1 στις 22.20 καθημερινά,

Αίθουσα 3 στις 21.20 καθημερινά πλην Δευτέρας,

Αίθουσα 2 στις 23.20 καθημερινά

“Scream VI”

Το “Scream VI” είναι η νέα ταινία (Paramount Pictures and Spyglass Media Group) του γνωστού franchise που ξεκίνησε με το 1ο Scream του Γουές Κρέιβεν το 1996.

ΣΥΝΟΨΗ

Σε συνέχεια των φόνων του Ghostface, οι τέσσερις επιζήσαντες αφήνουν  το Γούντσμπορο πίσω τους και ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο. Στο «Scream VI»  παίζουν οι : Μελίσα Μπαρέρα (“Sam Carpenter”), Τζάσμιν Σαβόυ Μπράουν (“Mindy Meeks-Martin”), Μέισον Γκούντινγκ (“Chad Meeks-Martin”), Τζένα Ορτέγκα  (“Tara Carpenter”), Χέιντεν Πανετιέρ (“Kirby Reed”) και η Κούρτνεϊ Κοξ (“Gale Weathers”) επιστρέφουν στους ρόλους τους της σειράς, μαζί με τους Τζακ Τσάμπιον, Χένρι Τζέρνι, Λιάνα Λιμπεράτο, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Ντέβιν Νεκόντα, Τόνι Ρεβολόρι, Τζος Σεγκάρα και Σαμάρα Γουίβινγκ.

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν & Τάιλερ Τζίλετ

Σενάριο: Τζέιμς Βάντερμπιλτ του «Zodiac» και του «Truth» (με Κέιτ Μπλάνσετ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ) και Γκάι Μπιούσικ.

Βασισμένο σε χαρακτήρες του Κέβιν Γουίλιαμσον

Παραγωγοί: Γουίλιαμ Σεράκ, Τζέιμς Βάντερμπιλτ, Πολ Νάινστιν.

Εκτελεστικοί παραγωγοί: Κέβιν Γουίλιαμσον, Γκάρι Μπάρμπερ, Peter Oillataguerre, Chad Villella, Courteney Cox, Ron Lynch, Cathy Konrad, Marianne Maddalena.

Διάρκεια: 123 λεπτά.

Το "Scream VI" στην πρεμιέρα του στις Αμερικάνικες αίθουσες πήρε άνετη πρωτιά και ήδη έχει φτάσει τα 53 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν ακόμη 22,6 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο. Στη χώρα μας επίσης ήρθε 1ο με 30.000 εισιτήρια σε 110 αίθουσες πανελλαδικά.

Αίθουσα 3 στις 23.50 καθημερινά πλην Δευτέρας

"The Ritual Killer - Τελετουργία Θανάτου"

Περιπετειώδες θρίλερ σε σκηνοθεσία George Gallo, Αμερικανικής παραγωγής 2023.

Σενάριο: Bob Bowersox & Francesco Cinquemani

Παίζουν οι ηθοποιοί: Cole Hauser, Morgan Freeman, Vernon Davis, Murielle Hilaire, Brian Kurlander, Peter Stormare, Luke Stratte-McClure.

Διάρκεια: 92 λεπτά

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μην μπορώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της κόρης του, ο ντετέκτιβ Μπόιντ (Κόουλ Χάουζερ) ταξιδεύει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη στα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου, που σκοτώνει τα θύματα του με μία απάνθρωπη και αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ο καθηγητής Μάκλς (Μόργκαν Φρίμαν), ένας ανθρωπολόγος που κρύβει ένα ανείπωτο μυστικό. Η γραμμή ανάμεσα στη λογική και την παράνοια λεπταίνει καθώς ο Μπόιντ βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο του νοσηρού δολοφόνου.

Στο ξεκίνημα προβολής του στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ έκοψε σε 21 αίθουσες, 2.087 εισιτήρια σύμφωνα με τον πίνακα του box office στο flix.gr

Αίθουσα 1 στις 16.30 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 8 στις 17.20 και στις 19.30 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 6 στις 18.30 καθημερινά

"Mummies - Οι Μούμιες"

Παιδική ανιμέισον ταινία σε σκηνοθεσία: Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα, Ισπανικής παραγωγής.

Σενάριο: Τζόρντι Γκαζούλ, Χαβιέ Λόπεζ Μπαρέιρα.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι: Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Παπαστάθης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώτα Μηλίτση, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Τάσος Τζιβίσκος, Πέτρος Δαμουλής, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Αξιώτης, Ειρήνη Γκρέκα.

Μουσική: Φερνάρντο Βελάθκεθ.

Διανομή από την Tanweer.

Διάρκεια: 88 λεπτά.

Η Warner παρουσιάζει την περιπέτεια “Μούμιες”, μία ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τον ισπανό σκηνοθέτη Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα. Στη γεμάτη μουσική και τραγούδι κωμωδία, τρεις μούμιες θα ταξιδέψουν από τα έγκατα της Αιγύπτου μέχρι το σύγχρονο Λονδίνο, για να ανακτήσουν ένα κλεμμένο δαχτυλίδι, αλλά και να έρθουν σε επαφή με έναν άγνωστο κόσμο, τον δικό μας σύγχρονο κόσμο.

Στο ελληνικό box office η ταινία ξεκίνησε αρκετά καλά κόβοντας σε 87 αίθουσες, 12.865 εισιτήρια.

 

Αίθουσα 6 στις 16.40 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 3 στις 17.10 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 7 στις 18.10 καθημερινά

"Argonuts - Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα»

Φιλμ κινουμένων σχεδίων Γαλλικής παραγωγής 2022 σε σκηνοθεσία: David Alaux & Eric Tosti.

Σενάριο: David Alaux, Eric Tosti & Jean-François Tosti

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά όπου δανείζουν τις φωνές τους οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Σταύρος Σιούλης, Αλεξάνδρα Λέρτα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Γιάννης Τσούτσιας, Βασίλης Μήλιος, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Παναηλίδου, Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος.

Διάρκεια: 95 λεπτά.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.

Η ευφάνταστη αυτή ταινία κινουμένων ταινία μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με την Πάτι, ένα ευφυέστατο και περιπετειώδες θηλυκό ποντικάκι, και τον κολλητό της γάτο Σαμ στον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας. Με συνοδοιπόρο τον τώρα πια ηλικιωμένο Ιάσονα, οι χαριτωμένοι ήρωες θα ζήσουν μία επική περιπέτεια αντιμέτωποι με τα πιο αλλόκοτα και επικίνδυνα πλάσματα της μυθολογίας. 

Μία ξεκαρδιστική και σπαρταριστή ταινία για όλη την οικογένεια από τη θεότρελη ομάδα της «Ζουγκλοπαρέας» και της «Πριγκίπισσας Αλάνι».

Στη χώρα μας η ταινία έχει κόψει σε 3 εβδομάδες προβολής 27.500 εισιτήρια.

Aίθουσα 2 στις 16.20 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 5 στις 17.00 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 2 στις 18/40 μόνο το σαββατοκύριακο

«Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα - Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu»

Με ένα all-star καστ και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, οι πολυαγαπημένοι Αστερίξ και Οβελίξ επέστρεψουν σε μια ακόμη εντυπωσιακή, ξεκαρδιστική περιπέτεια που μας πάει ένα ταξίδι στη μακρινή Κίνα!

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκινήθηκε από έναν προδότη πρίγκιπα. Με τη βοήθεια ενός εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σας-Γι, καταφέρνει να διαφύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από -ποιους άλλους;- τους ξακουστούς πολεμιστές, Αστερίξ και Οβελίξ.

Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζουν ένα μεγάλο ταξίδι προς την Κίνα, όπου τους περιμένει μια τεράστια περιπέτεια. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, αποφασίζουν να κατευθυνθούν κι αυτοί προς την Κίνα…

Διανομή από τη Rosebud.21 και την Spentzos Film.

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ταινία με πρωταγωνιστές το θρυλικό δίδυμο (τους υποδύονταν οι Κριστιάν Κλαβιέ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ), οι περιπέτειες του Αστερίξ ανανεώνονται με μια ολόφρεσκια ιστορία, την ορεξάτη σκηνοθετική ματιά του Γκιγιόμ Κανέ, κι ένα εντελώς καινούργιο καστ που περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλλικού σινεμά (Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ στο ρόλο της βασίλισσας της Αιγύπτου, μεταξύ άλλων) αλλά και τον θρύλο των γηπέδων Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς!

Η σκηνοθεσία είναι του Γκιγιόμ Κανέ.

Σε 6 εβδομάδες προβολής στη χώρα μας η ταινία έχει φτάσει τα 90.000 εισιτήρια.

 

Αίθουσα 1 στις 18.20 μόνο το σαββατοκύριακο

"Puss in Boots 2: The Last Wish - Ο Παπουτσωμένος Γάτος: H Τελευταία Επιθυμία»

Η DreamWorks Animation παρουσιάζει μια νέα περιπέτεια από το σύμπαν του Σρεκ, καθώς ο τολμηρός Παπουτσωμένος Γάτος, που ζει στην παρανομία, ανακαλύπτει ότι έχει πληρώσει το βαρύ τίμημα για το πάθος του για κίνδυνο αλλά και την αδιαφορία του για ασφάλεια. Ο Γάτος έχει κάψει τις οκτώ από τις εννέα ζωές του, αν και στην πορεία έχασε το μέτρημα. Η ανάγκη του να ανακτήσει αυτές τις ζωές θα στείλει τον Παπουτσωμένο Γάτο στην πιο μεγάλη του αναζήτηση. Ξεκινάει λοιπόν ένα επικό ταξίδι στο Μαύρο Δάσος για να βρει το μυθικό Αστέρι των Ευχών και να επαναφέρει τις χαμένες του ζωές. Αλλά με μόνο μία ζωή να του έχει απομείνει, ο Γάτος θα πρέπει να ταπεινωθεί και να ζητήσει βοήθεια από την πρώην σύντροφο και θανάσιμη εχθρό του, την Κίτι Ελαφροπατούσα! Στην προσπάθειά τους, ο Γάτος και η Κίτι θα έχουν τη βοήθεια (τόσα ήξεραν) από ένα φλύαρο, αμείλικτα χαρούμενο σκύλο, τον Πέρο. Μαζί, το τρίο των ηρώων μας θα πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά, από όσους τους καταδιώκουν!

Ο ξακουστός γάτος επιστρέφει, πιο… απελπισμένος από ποτέ, καθώς το πάθος του για περιπέτειες τον έχει φέρει στα όρια της μακροζωίας του. Πρόκειται για συνέχεια της πετυχημένης animation ταινίας του 2011 που γεννήθηκε μέσα από την παγκόσμια επιτυχία του Σρεκ.

To 1o “Puss in Boots” είχε κάνει εισπράξεις 555 εκατ. δολαρίων.

Με τη φωνή του Αντόνιο Μπαντέρας.

Σκηνοθεσία: Joel Crawford

Σενάριο: Paul Fisher.

Η ταινία διανομής Tulip προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Το φιλμ που ήταν υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου animation, έχει κάνει παγκόσμιες εισπράξεις 463 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture