Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το υποψήφιο για Όσκαρ, δραματικό φιλμ από την Ιρλανδία "Το Ήσυχο Κορίτσι" από 16/3 στο Πάνθεον

Το υποψήφιο για Όσκαρ, δραματικό φιλμ απ...

Η ταινία σε σκηνοθεσία Κόλουμ Μπερέιντ πέτυχε την 1η ιστορική υποψηφιότητα της Ιρλανδίας στη μητρική της γλώσσα για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

Η τρυφερή ταινία από την Ιρλανδία «Το Ήσυχο Κορίτσι - An Cailín Ciúin / The Quiet Girl» παραγωγής 2022 και διάρκειας 94 λεπτών που προτάθηκε στα φετινά βραβεία Όσκαρ για το Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς ταινίας θα προβάλλεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη από την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 έως και την Τετάρτη 22/3 στις 19.30.

Στην βραδινή προβολή των 21.30 συνεχίζεται από την Πέμπτη 16/3 έως και την Τρίτη 21/3 η ταινία «Inside» με τον Γουίλεμ Νταφόε στο ρόλο ενός ληστή έργων τέχνης που εγκλωβίζεται σ’ ένα μοντέρνο hi tech σπίτι με τη ζωή του να τίθεται σε κίνδυνο καθώς η θερμοκρασία στους χώρους ανεβοκατεβαίνει από το κρύο στο ζεστό ενώ παύει η παροχή νερού και οι πόρτες ασφαλίζουν καθιστώντας αδύνατη τη φυγή του.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βολιώτη κινηματογραφικού δημιουργού Βασίλη Κατσούπη (στο σενάριο συνεργάστηκε και ο Μπεν Χόπκινς). Το φιλμ που προβλήθηκε στο τμήμα Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου εντυπωσίασε. Στο ξεκίνημα του στις ελληνικές αίθουσες το 4ήμερο 9-12/3/2023 έκοψε σε 41 αίθουσες πανελλαδικά, 6.284 εισιτήρια.

Ο Νταφόε είναι γεγονός πως σηκώνει δύσκολο ερμηνευτικό βάρος και πραγματικά κρατά με την ερμηνεία και την παρουσία του το ενδιαφέρον του θεατή σε μία ταινία «κλειστοφοβική» με πολλά μηνύματα.

Το φιλμ «Το Ήσυχο Κορίτσι» μας μεταφέρει στην Ιρλανδία του 1981, όπου η μικρή Κάιτ, κόρη μιας φτωχής, πολυμελούς οικογένειας, θα περάσει το καλοκαίρι με ανάδοχους γονείς λόγω της νέας εγκυμοσύνης της μητέρας της. Θα ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, αλλά ενώ μεταξύ των θετών γονιών της υποτίθεται πως δεν υπάρχουν μυστικά, εκείνη θα ανακαλύψει ένα.

Σκηνοθεσία: Κόλουμ Μπερέιντ

Με τους: Κάθριν Κλιντς, Κάρι Κρόουλι, Άντριου Μπένετ.

Πρόκειται όπως έγραψε το flix.gr για «ένα μινιμαλιστικό ντεμπούτο με μαξιμαλιστικό συναισθηματικό εκτόπισμα, που τολμάει να μιλάει τη δική του γλώσσα όταν όλοι θα το προτιμούσαν σιωπηλό. Πρώτη ιστορική υποψηφιότητα της Ιρλανδίας στη μητρική της γλώσσα για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας».

Ακόμα το flix.gr αναφέρει πως η ταινία του Κόλουμ Μπερέιντ είναι «μία ταινία - ενηλικίωση που σου ραγίζει την καρδιά, ώρες μετά το φινάλε της. Μια ταινία - φωνή, για μια χώρα και έναν κόσμο που αναζητά διαρκώς το - γράφτηκε από άλλους και ειπώθηκε και από τον ίδιο τον σκηνοθέτη - ποιο είναι ποιο στο “house is not a home”. Με έναν τρόπο που δεν σου αλλάζει τη ζωή, αλλά για όση ώρα διαρκεί σε κάνει να θες να σταθείς σιωπηλός και με δέος απέναντι στη δύναμη του».

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Διανομή: Cinobo.

Επιμέλεια ανάτρησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture