Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο πλέον με 7 Όσκαρ "Τα Πάντα Όλα" παίχθηκε πριν λίγο καιρό για 2 εβδομάδες στην Πάτρα

Το βραβευμένο πλέον με 7 Όσκαρ "Τα ...
Μαρτάτος Tάκης

Με μοιρασμένες είναι η αλήθεια εντυπώσεις και σχόλια - Μπορείτε επίσης να το δείτε στο Cosmote TV on demand και δωρεάν

Πέρασαν και τα 95α βραβεία Όσκαρ στην ιστορία και όπως όλα τα προγνωστικά έδειχναν, η αρκετά πρωτότυπη, αλλόκοτη αλλά και συγκινητική ταινία "Τα Πάντα Όλα - Everything Everywhere All at Once" σε σενάριο και σκηνοθεσία των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σέινερτ έφυγε από την λαμπερή τελετή τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3/2023 (ώρα Ελλάδος) με 7 βραβεία από τα 11 για τα οποία είχε προταθεί.

Να θυμίσουμε πως κατέκτησε το Όσκαρ της Καλύτερης Ταινίας καθώς και τα Όσκαρ καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Α' Γυναικείου (η Μαλαισιανής καταγωγής Μισέλ Γέο), Β' Γυναικείου (η Τζέιμι Λι Κέρτις που συγκινημένη αφιέρωσε το Όσκαρ στους θρύλους γονείς της, τους αείμνηστους Τζάνετ Λι και Τόνι Κέρτις) και καλύτερου Β' Ανδρικού ρόλου (Κε Χουί Καν) που ως παιδί ηθοποιός είχε παίξει τη δεκαετία του ’80 σε ταινίες όπως «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού» και «Γκούνις».

Η βράβευση της 64χρονης Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία προτάθηκε μόλις φέτος για 1η φορά στα Όσκαρ (να θυμίσουμε πως ήταν θαυμάσια στο «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» το 1989 αλλά δεν είχε προταθεί) ήταν αναμφίβολα από τα πιο δίκαια φετινά Όσκαρ και ας έλπιζαν άλλοι πως το βραβείο του β’ γυναικείου θα πήγαινε στην Άντζελα Μπάσετ ενώ και η επικράτηση του 54χρονου Μπρένταν Φρέιζερ για την καθηλωτική ερμηνεία του ως παχύσαρκος, παραιτημένος από τη ζωή άνδρας ήταν αναμενόμενη. Ο Φρέιζερ που είχε περάσει σχεδόν στα «αζήτητα» του Χόλιγουντ, έκανε το απόλυτο come back και ο ίδιος παίρνοντας το Όσκαρ έκανε λόγο για «σανίδα καλλιτεχνικής σωτηρίας» που του χάρισε ο σκηνοθέτης του φιλμ Ντάρεν Αρονόφσκι.

Όπως διαβάσαμε και γράφτηκε, η βραδιά με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ, κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η δεύτερη αγαπημένη όπως αποδείχτηκε, ταινία των μελών της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και επιστημών φέτος ήταν, αναμφισβήτητα, το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο - All Quiet on the Western Front», μία Γερμανική παραγωγή που κατέκτησε τα βραβεία Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, καλύτερης Φωτογραφίας, Μουσικής (Volker Bertelmann) και της Σκηνογραφίας – καλλιτεχνικής διεύθυνσης (εδώ είναι αλήθεια πως υποσκέλισε το φαβορί «Babylon»).

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα πως ταινίες όπως το «Tár» του Τοντ Φιλντ με την Κέιτ Μπλάνσετ και «Τα Πνεύματα του Ινισέριν - The Banshees of Inisherin» του Μάρτιν ΜακΝτόνα (ήλπιζαν πολύ στο Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου), καθώς και το «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν με τον Όστιν Μπάτλερ που ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ α’ ανδρικού ως Έλβις Πρίσλει δεν κέρδισαν ούτε ένα Όσκαρ από όσα είχαν προταθεί.

Χωρίς να κερδίσει έστω ένα Όσκαρ από τα 7 που διεκδικούσε, έμεινε και το συγκινητικό «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ (είχε κάποιες ελπίδες ο Τζουντ Χιρς στον β’ ανδρικό ρόλο). Ο Σπίλμπεργκ απ’ όσο θυμόμαστε πριν 37 χρόνια, στην απονομή του 1986 είχε με το «Πορφυρό Χρώμα» 11 υποψηφιότητες και δεν κέρδισε τίποτα.

Αλλά όπως είχε φανεί η φόρα της ταινίας «Τα Πάντα Όλα» των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ ήταν τέτοια που δεν άφησε πολλά περιθώρια στις άλλες υποψήφιες ταινίες. Το φιλμ της Καναδής Σάρα Πόλει «Γυναικείες Κουβέντες» (προβλήθηκε και στην Πάτρα), όπως συζητιόταν κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Πολλοί λοιπόν αναρωτήθηκαν εκ νέου για την ταινία «Τα Πάντα Όλα» αν παίζεται άραγε στις αίθουσες ή αν έχει παιχθεί. Να θυμίσουμε λοιπόν πως πρωτοέκανε πρεμιέρα κυρίως στα Αθηναϊκά σινεμά & στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2022 σε διανομή της Tanweer ενώ σοφά η εταιρεία διανομής την ξαναέβγαλε στις αίθουσες και ήρθε & στην Πάτρα όπου δεν είχε παιχθεί, από τις 2/2/2023. Το φιλμ προβλήθηκε στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε για 2 εβδομάδες με τα σχόλια και εντυπώσεις να ποικίλλουν.

Όπως διαβάσαμε στο flix.gr, η βραβευμένη πλέον με 7 Όσκαρ ταινία «Τα Πάντα Όλα» παίζεται στο Cosmote TV δωρεάν και on demand καθώς και στις εξής αίθουσες και περιοχές αυτή τη στιγμή:

ΑΘΗΝΑ, στις αίθουσες Ανδόρα, Νιρβάνα 1&2 Cinemax Europa Cinemas, Town Cinemas, Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος και στο σινέ Αθηνά στην Πατησίων.

Στην υπόλοιπη χώρα η ταινία παίζεται στο Σινέ Βάλια στο Άργος και στο Cineville στην Τρίπολη.

Επίσης το φιλμ «Τα Πάντα Όλα» λόγω και των Όσκαρ συνεχίζει την προβολή του στις Αμερικάνικες αίθουσες όπου όπως είδαμε στον πίνακα του box office, έχει πλέον φτάσει τα σχεδόν 74 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν ακόμη 33 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του flix.gr.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του flix.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture