Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Scream VI" τα πήγε θαυμάσια τόσο στην Αμερική όσο και στη χώρα μας

Το "Scream VI" τα πήγε θαυμάσι...

Στο ξεκίνημα του στη Βόρειο Αμερική έφτασε σε εισπράξεις τα 45 εκατ. δολάρια και στην Ελλάδα έκοψε κοντά στα 30.000 εισιτήρια - Προβάλλεται και στην Πάτρα

To “Scream” αποδεικνύεται ένα ιδιαίτερα «ανθεκτικό» σινε-franchise στο είδος των ταινιών τρόμου και το απέδειξε η νέα ταινία της «σειράς», το «Scream VI» σε σκηνοθεσία των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν & Τάιλερ Τζίλετ.

Λέγεται πως στοίχισε γύρω στα 35 εκατ. δολάρια και ήδη από το ξεκίνημά του κάλυψε το κόστος του και αρχίζει να έχει κέρδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Αμερικάνικο box office, η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 10 Μαρτίου 2023 και έως και τις 12/3 οι εισπράξεις άγγιξαν τα 45 εκατ. δολάρια (44.4 εκατ. για την ακρίβεια) συν ακόμη άλλα 22.6 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το «Scream VI» έχει πάρει και καλές κριτικές με το μέσο όρο στο rotten tomatoes να φτάνει το 77%. Χαρακτηριστικά το δικό μας flix.gr έβαλε στην ταινία 4 αστεράκια αναφέροντας πως

«ο Ghostface χτυπάει διάνα σε ένα από τα καλύτερα μέρη ενός franchise που εδώ συναντά το... δάσκαλό του».

Σύμφωνα με το στόρι, μετά το τελευταίο μακελειό στο Woodsboro, οι τέσσερις επιζώντες κάνουν μία καινούρια αρχή στη Νέα Υόρκη, μακριά από τον Ghostface. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν…

Πιστό στον αυτοσαρκασμό και στην πλούσια κληρονομιά του, η ταινία «Scream VI» συμπληρώνει το ευρηματικό franchise, μεταφέρει την αιμοσταγή δράση στη Νέα Υόρκη και εξαπολύει τον πιο αδίστακτο από ποτέ Ghostface στα χνάρια των τεσσάρων ηρώων, που επιβίωσαν το τελευταίο μακελειό.

Όπως αναφέρει το flix.gr, «μπορεί η Νιβ Κάμπελ η οποία, κακά τα ψέματα, αποτελούσε την ψυχή της σειράς, να λείπει από αυτό το κεφάλαιο, οι επιζήσαντες από την προηγούμενη ταινία, μαζί με την Κόρτνεϊ Κοξ, αλλά και τη μεγάλη επιστροφή της Χέιντεν Πανετιέρ, την Κίρμπι από το “Scream 4”, καταφέρνουν να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό αυτό. Σε αυτό βοηθάει και η χημεία μεταξύ των Τζίνα Ορτέγκα και Μελίσα Μπαρέρα η οποία είναι αρκετά καλύτερη και πιο μεστή από την προηγούμενη ταινία και σε συνδυασμό με το νέο (έτοιμο πάντα για να πεθάνει) υπόλοιπο καστ».

Η διάρκεια της ταινίας είναι 123 λεπτά.

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Στους παραγωγούς είναι ο Γουίλιαμ Σεράκ, ο Τζέιμς Βάντερμπιλτ του «Zodiac» και του «Τruth», και ο Πολ Νάινστιν.

*Το «Scream VI» προβάλλεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Η ταινία στο ξεκίνημα της στις Ελληνικές αίθουσες τα πήγε πολύ καλά και ήρθε 1η στο box office το 4ήμερο, 9-12/3/2023 με 29.085 εισιτήρια σε 110 αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Το "Scream V" πέρυσι τον Ιανουάριο είχε κάνει επιτυχία με παγκόσμιες εισπράξεις που έφτασαν τα 140 εκατ. δολάρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture