Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο 75χρονος ηθοποιός Σαμ Νιλ αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο

Ο 75χρονος ηθοποιός Σαμ Νιλ αποκάλυψε πω...

Ο Σαμ Νιλ, γνωστός από το ρόλο του παλαιοντολόγου δρ. Άλαν Γκραντ στις ταινίες «Jurassic Park», υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, η οποία όμως δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα

Ο αγαπητός νεοζηλανδός ηθοποιός Σαμ Νιλ, ευρέως γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Dr. Alan Grant στην ιδιαίτερα επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά «Jurassic Park», αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά του ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Ο 75χρονος σήμερα ηθοποιός που έχει γεννηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ το 1954 μετακόμισε με την οικογένεια του στη Νέα Ζηλανδία, διαγνώστηκε με αγγειοανοσοβλαστικό Τ-λέμφωμα τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν εμφάνισε πρησμένους λεμφαδένες στη διάρκεια εκδηλώσεων για την προώθηση της ταινίας «Jurassic World: Κυριαρχία - Jurassic World Dominion» του Κόλιν Τρεβερόου που προβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στα σινεμά (παίχθηκε και στην Πάτρα).

Ο Σαμ Νιλ που βρίσκεται στον καλλιτεχνικό χώρο από το 1977, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, η οποία όμως δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ακολούθησε στη συνέχεια αγωγή, την οποία θα πρέπει να λαμβάνει μηνιαίως για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Το θέμα είναι πως είμαι ένας απατεώνας. Πιθανόν να πεθαίνω», γράφει στο πρώτο κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Did I ever tell you this?» που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σαμ Νιλ ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα στη δεκαετία του 1970 και ο ρόλος που έμελλε να τον κάνει διάσημο παγκοσμίως ήταν αυτός του παλαιοντολόγου δρ. Άλαν Γκραντ στις ταινίες «Jurassic Park».

Έχει παίξει και στην ταινία «Κραυγή στο σκοτάδι» το σύζυγο της Μέριλ Στριπ το 1988, στο θρίλερ «Dead Calm» το 1989 με τη Νικόλ Κίντμαν, στο «The Hunt For Red October» το 1990 του Τζον Μακ Τίρναν με τον Σον Κόνερι, στο Οσκαρικό φιλμ της Τζέιν Κάμπιον «The Piano – Μαθήματα πιάνου» το 1993 με τη Χόλι Χάντερ και στον «Γητευτή των αλόγων» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως ο σύζυγος της Κριστίν Σκοτ Τόμας, το 1998.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ο Σαμ Νιλ σε σκηνή από τον "Γητευτή...

Ο Σαμ Νιλ σε σκηνή από τον "Γητευτή των Αλόγων" μαζί με την μικρή τότε Σκάρλετ Γιόχανσον που έκανε την κόρη του, Γκρέις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture