Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο σταρ Μπεν Άφλεκ αποκάλυψε τι του ζήτησε ο μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν για την ταινία «Air»

Ο σταρ Μπεν Άφλεκ αποκάλυψε τι του ζήτησ...

Ο Μπεν Άφλεκ σκηνοθετεί και παίζει ενώ συμπρωταγωνιστεί ο καλός του φίλος Ματ Ντέιμον - Η ταινία βγαίνει 5 Απριλίου 2023 στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός σταρ Μπεν Άφλεκ - Ben Affleck λέει ότι ποτέ δεν θα έκανε το φιλμ «Air» χωρίς τη συγκατάθεση του 60χρονου σήμερα, θρύλου του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν - Michael Jordan, αλλά αυτή η συγκατάθεση ήρθε με ένα σημαντικό αίτημα. Το αίτημα ήταν να παίξει στην ταινία η βραβευμένη με Όσκαρ, Αφροαμερικανή ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις.

Σε σκηνοθεσία του Μπεν Άφλεκ (Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το «Επιχείρηση Argo» στην απονομή του 2013), η ταινία «Air» που στις αίθουσες των ΗΠΑ κάνει πρεμιέρα στις 5 Απριλίου 2023 έχει για πρωταγωνιστή τον καλό φίλο του Άφλεκ, τον Ματ Ντέιμον ως Σόνι Βακάρο, τον υπάλληλο της Nike που έπεισε τον καλαθοσφαιριστή Μάικλ Τζόρνταν να υπογράψει στα μέσα των 80ς την εμπορική συμφωνία που επέτρεψε τη δημιουργία της σειράς αθλητικών παπουτσιών Air Jordan. Ο 50χρονος Μπεν Άφλεκ που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας για το πρόβλημα αλκοολισμού που πέρασε πριν λίγα χρόνια και ενώ ήταν σε φάση χωρισμού με την ηθοποιό Τζένιφερ Γκάρνερ, πρωταγωνιστεί επίσης ως ο συνιδρυτής της εταιρείας Nike, Φιλ Νάιτ.

Παρουσιάζοντας το «Air» στην παγκόσμια πρεμιέρα του Φεστιβάλ South by Southwest, ο γοητευτικός Μπεν Άφλεκ που είναι πλέον παντρεμένος με την Τζένιφερ Λόπεζ, είπε χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να καθίσω με τον Μάικλ Τζόρνταν, γιατί απλά δεν θα έκανα αυτή την ταινία χωρίς να τον ρωτήσω: "Τι έχει σημασία για σένα;". Και ειλικρινά, είχε μερικά πράγματα που είχαν βαρύτητα».

 «Ένα από αυτά ήταν ότι ο Χάουαρντ Γουάιτ έπρεπε να είναι στην ταινία», είπε ο Άφλεκ, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της εταιρείας «Jordan».

«Πήρα το σενάριο και μετά είχα ξανά την ευκαιρία να μιλήσω με τον Μάικλ. Ο Μάικλ Τζόρνταν, για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς, εντυπωσιακούς άντρες που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας», τόνισε ο Μπεν Άφλεκ και πρόσθεσε. «Μου είπε ότι είναι πατέρας. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό το βλέμμα να διασχίζει το πρόσωπό του. Ήταν ένα βλέμμα ευλάβειας, δέους, αγάπης και ευγνωμοσύνης και αθωότητας. Είπε, "Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ χωρίς τη μητέρα μου". Είπα, "Ποια θα ήθελες να παίξει τη μαμά σου;". Μου είπε, "Λοιπόν, πρέπει να είναι η Βαϊόλα Ντέιβις"».

«Αυτό είναι σαν να λες, "Μπορώ να παίξω μπάσκετ στο γήπεδο σου;". "Ναι, αν πάρεις τον Μάικλ Τζόρνταν"». «Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι η καλύτερη ηθοποιός που έχω δει ποτέ», συνέχισε ο Άφλεκ. «Αυτή είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν είσαι επιτυχημένος. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν έχεις καταφέρει κάτι. Αλλά ειλικρινά πάντα ένιωθα ότι αν σκηνοθετούσα μία ταινία και είχα μαζί μου την Βαϊόλα Ντέιβις, τότε θα ήξερα ότι έχω πετύχει κάτι».

Ο Μπέντζαμιν Γκέζα Άφλεκ-Μπολντ όπως είναι το πλήρες όνομα του είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας. Το 1998 κέρδισε μαζί με τον Ματ Ντέιμον το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο σενάριο για την ταινία του Γκας Βαν Σαντ «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» ακολουθώντας στη συνέχεια μία επιτυχημένη καριέρα στο Χόλιγουντ.

*Το διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας «Air» όπου πρωταγωνιστούν εκτός των Matt Damon, και Ben Affleck, και οι Jason Bateman, Chris Messina, Marlon Wayans, Chris Tucker και η Viola Davis, παίζεται ήδη και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε όπου & αναμένεται η ταινία για προβολή τον Απρίλιο.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture