Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Μπεν Άφλεκ είναι στην κορυφή της καριέρας του και κυρίαρχος του παιχνιδιού

Ο Μπεν Άφλεκ είναι στην κορυφή της καριέ...

Μίλησε στον καλό του φίλο Ματ Ντέιμον και φωτογραφήθηκε υπέροχα για το τεύχος Φεβρουαρίου 2022 του περιοδικού Entertainment Weekly

Με τίτλο «Κυρίαρχος του παιχνιδιού» και με υπέροχες φωτογραφίες από τον Guy Aroch, κυκλοφόρησε το τεύχος Φεβρουαρίου 2022 του Αμερικανικού περιοδικού Entertainment Weekly έχοντας στο εξώφυλλο στον 49χρονο σούπερ σταρ του κινηματογράφου Ben Affleck σε μία εκ βαθέων συνέντευξη όχι σε κάποιο δημοσιογράφο αλλά αυτή τη φορά στον καλό του φίλο, επίσης ηθοποιό Matt Damon που παρέα οι δυο τους έκαναν όλο τον κόσμο να μιλά γι’ αυτούς όταν το 1998 πήραν το βραβείο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ».

Ο Μπεν Άφλεκ βρίσκεται σε μία δημιουργική φάση της ζωής και της καριέρας του. Είναι εκπληκτικός στο τρυφερό “Τhe Tender Bar” σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Κλούνει ως θείος Τσάρλι, ο μπάρμαν με τη φιλοσοφική διάθεση που μεγαλώνει και εμπνέει τον ανιψιό του (τον υποδύεται σε μεγαλύτερη ηλικία ο Τάι Σέρινταν). Όπως διαβάσαμε, το σενάριο βασίστηκε στο αυτοβιογραφικό χρονικό της ανατροφής του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζέι Αρ Μέρινγκερ.

Ο ρόλος αυτός ήρθε σε συνέχεια της επίσης αξιοπρόσεκτης περσινής του παρουσίας στο φιλμ «The Way Back» σε σκηνοθεσία του Gavin O'Connor όπου ο Άφλεκ έκανε έναν προπονητή μπάσκετ με πρόβλημα στο αλκοόλ που θα κάνει το come back του στη ζωή μετά την πρόταση ενός καθολικού ιερέα να αναλάβει την σχολική ομάδα μπάσκετ του τοπικού λυκείου. Ήταν μία ταινία που είχε την ατυχία να πέσει ενώ ξεκινούσε την προβολή της παγκοσμίως και στη χώρα μας πάνω στην πανδημία.

Ο Άφλεκ ήταν καλός και στην «Τελευταία Μονομαχία», την μεσαιωνική περιπέτεια σε σκηνοθεσία του Ρίντλει Σκοτ υποδυόμενος το ρόλο ενός εκφυλισμένου Κόμη του 14ου αιώνα. Στην ταινία που είδαμε και στην Πάτρα, πρωταγωνίστησαν ο Ματ Ντέιμον, ο Άνταμ Ντράιβερ και η Τζόντι Κόμερ ωστόσο ο Άφλεκ βρέθηκε υποψήφιος φέτος για το Χρυσό Βατόμουρο!

Όπως ο ίδιος είπε στο Entertainment Weekly, απογοητεύτηκε βλέποντας την μικρή εμπορική απήχηση της ταινίας στις αίθουσες ωστόσο εξεπλάγη μετά όταν η ταινία πήγε σαφώς καλύτερα στο online streaming.

Γοητευτικός, πατέρας τριών παιδιών, χωρισμένος πια από την ηθοποιό Τζένιφερ Γκάρνερ, είναι και πάλι ζευγάρι και φουλ ερωτευμένος με την Τζένιφερ Λόπεζ και στη συνέντευξη του θυμάται όταν οι δυο τους είχαν κάνει το φιλμ «Gigli» του Μάρτιν Μπρεστ. Όπως χαρακτηριστικά είπε στο Entertainment Weekly εκείνη η αποτυχία και όλη η εμπειρία του έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθεί λίγα χρόνια αργότερα με τη σκηνοθεσία φτάνοντας στο θρίαμβο του «Επιχείρηση Argo» το 2012 που του χάρισε και το βραβείο Όσκαρ ως παραγωγός ενώ & όλη εκείνη η «περιπέτεια» με την Τζένιφερ Λόπεζ  του άφησε προφανώς κάτι πολύ δυνατό ώστε η σπίθα του έρωτα να ξανανάψει!

Εκείνη την περίοδο της υπερδημοσιότητας, ο Άφλεκ είχε ομολογήσει στον φίλο του Ματ Ντέιμον πως «έφτασα στο σημείο να μπαίνω εξώφυλλο και να πουλάνε τα περιοδικά αλλά οι ταινίες μου να μην κόβουν εισιτήρια»!

Βέβαια μην ξεχνάμε πως είχαν προηγηθεί το «Armageddon» και το «Περλ Χάρμπορ», Χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ που είχαν επιτυχία. Τέλος για όσους δεν το θυμούνται το ξεκίνημα του Άφλεκ είχε γίνει στο ανεξάρτητο «Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Ο Άφλεκ ομολόγησε στον Ματ Ντέιμον πως όλα αυτά τα χρόνια δεν βρήκε κάποιο όφελος και αρετή στο θέμα της διασημότητας, ίσα ίσα που υπέστη όλες τις αρνητικές συνέπειες και πως το μόνο που θέλει και επιδιώκει πια είναι να δουλεύει. Παραδέχεται πως απ’ όσα πέρασε, τις αποτυχίες, το πρόβλημα με το αλκοόλ, πήρε πολλά μαθήματα ενώ για τη φιλία του με τον Ντέιμον, είπε πως είναι καθοριστική και σημαντική στη ζωή του!

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight