Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΟ ΜΕ ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, ΘΟΔΩΡΗ ΑΜΠΑΖΗ

ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΟ ΜΕ ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από 22/3 στο θέατρο Κοτοπούλη- Rex

Ένα σύγχρονο μουσικοθεατρικό θέαμα για τον έρωτα και την ακρότητα της εξουσίας παρουσιάζει στην πρωτεύουσα ο σκηνοθέτης, μουσουργός και νυν αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρής Αμπαζής, που διατέλεσε πρόσφατα και διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Με πρωταγωνιστές τον Αιμιλιανό Σταματάκη και την Εβελίνα Παπούλια, ανεβαίνει ο «Ανθρωπος που γελά» του εμβληματικού γάλλου συγγραφέα Βικτόρ Ουγκό στο κεντρικό θέατρο Κοτοπούλη-Rex. Σε μια εποχή πολιτικής αλαζονείας και πολιτικής εξαθλίωσης ένας παραμορφωμένος άνδρας ερωτεύεται δυνατά και αληθινά.

Η παράσταση ξεκινάει στις 22 του μηνός και θα διαρκέσει ως τα τέλη Μαίου. Ηδη οι φωτογραφίες με την ιδιαίτερη «νουάρ» αισθητική έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση. Δύο χρόνια μετά τους «Δαιμονισμένους» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι, ο Θοδωρής Αμπαζής,  καταπιάνεται με ένα ακόμη κλασικό λογοτεχνικό έργο συνδυάζοντας την παράδοση του μουσικού θεάτρου και του θεάτρου πρόζας.

 

 

 

Η λαμπερή Εβελίνα Παπούλια, που έχει καθιερωθεί στην τηλεόραση και στα μιούζικαλ πρωταγωνιστεί αγνώριστη. Όπως σημειώνει ο Αμπαζής: "Ο άνθρωπος που γελά" εκτυλίσσεται στο Λονδίνο στις αρχές του 18ου αιώνα και έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες, αφού έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο το 1928 από τον γερμανό εξπρεσιονιστή Πολ Λένι, αλλά και το 2012 από τον Γάλλο Ζαν-Πιερ Αμερίς (με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και την Εμανουέλ Σενιέ στους βασικούς ρόλους), ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βρετανικό μιούζικαλ «The Grinning Man» («Ο Χαμογελαστός Ανθρωπος») που έκανε πρεμιέρα στο Μπρίστολ το 2016 για να μεταφερθεί με επιτυχία στο Γουέστ Εντ μία χρονιά αργότερα. Ο κεντρικός ήρωας Γκουίνπλεϊν, έχει υποστεί μία παραμόρφωση στο πρόσωπό του, έχοντας ένα μόνιμο, χαραγμένο χαμόγελο ως εκδίκηση από τον βασιλιά. Είναι μια ποιητική παράσταση που περιέχει πολύ βία".

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Λονδίνο, αρχές του 18ου αιώνα. Σε αυστηρά δομημένη, αριστοκρατική κοινωνία με απολύτως διακριτά όρια μεταξύ των τάξεων, ο  πλούτος και η υψηλή θέση στην ιεραρχία προκαλεί αλαζονεία. Ο λαός είναι τρομοκρατημένος και χωρίς ελπίδα. Σε αυτό το σκληρό περιβάλλον, ο Γκουίνπλεϊν, ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο βιώνει έναν αγνό και αληθινό έρωτα με την τυφλή Ντία. Η σχέση τους φαίνεται να είναι ό,τι πιο σημαντικό για εκείνον. Ως μέλος ενός θιάσου, σύντομα, θα γίνει διάσημος λόγω της ιδιαιτερότητάς του αλλά όταν τολμήσει να υψώσει το ανάστημά του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αναλγησία των ισχυρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View