Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Βάλε το ντόμινο και πάμε στο χορό σήμερα - Τρία μπουρμπούλια έμειναν

Πάτρα: Βάλε το ντόμινο και πάμε στο χορό...

Στην Αίγλη

Συνεχίζονται στην «Αίγλη» της Veso Mare τα φετινά Μπουρμπούλια, στο πλαίσιο δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2015, το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας.

Oι ιστορικοί χοροί, που έχουν καταξιωθεί ως μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, συνεχίζονται με το καθιερωμένο Μπουρμπούλι της Τετάρτης (φέτος την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, ενώ απομένουν άλλα δύο την  Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 21.00.

Τη μουσική διασκέδαση θα αναλάβει ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών, αποτελούμενη από τους Αρτέμη Μπεκρόπουλο (μαέστρο), Μάριο Δημητρόπουλο (πλήκτρα), Ευθύμη Παπαδούλα (ντραμς), Συμεών Νικολόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκο Παπαδημητρόπουλο και με τραγουδιστές τους Τάσο Μαραγκό, Νίκο Λιόπετα, Παναγιώτη Βατικιώτη, Μαρκέλα Βαρβαρέσου και Φανή Τσαϊλάκη, που θα παρουσιάσει ένα χορευτικό ρεπερτόριο κομματιών λάτιν, ντίσκο, δεκαετίας του ΄60, slow sixties, rock ΄n΄ roll ελληνικών, ξένων, καρναβαλικών αλλά και ρετρό.

Τα Μπουρμπούλια άρχισαν σύμφωνα με μελετητές της ιστορίας του λίγο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από τον Ερνέστο Τσίλερ, δηλαδή γύρω στο 1872. Γερές δόσεις περιπέτειας, μυστηρίου, κεφιού και εξωστρέφειας σε ένα χορό που προκαλεί το ενδιαφέρον αποτελώντας πρωτιά και ανεξίτηλο χαρακτηριστικό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στα Μπουρμπούλια οι άνδρες δεν έχουν μεταμφιεστεί, ενώ οι γυναίκες διατηρούν την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο και μια μαύρη μάσκα.

Τιμή εισόδου για τους άνδρες: 10 ευρώ συμπεριλαμβανομένων 2 ποτών, δωρεάν για τις κυρίες με μαύρα ντόμινο. Τιμή έξτρα ποτού: 5 ευρώ (για άνδρες και γυναίκες).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View