Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Σαν παλιό σινεμά: Vassilis Zoulias στον κινηματογράφο «Iρις», συμμετείχε η «κοντέσα» της μόδας, Marpessa

Σαν παλιό σινεμά: Vassilis Zoulias στον ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Mια retro glam collection σε κλασικούς τόνους, με πολλές επώνυμες παρουσίες πάνω και κάτω από τη σκηνή

Ακόμα μια φορά πρωταγωνίστησε στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας το Vassilis Zoulias show.

Με τίτλο «Film Noir» σηματοδότησε το φινάλε της διοργάνωσης εκτός Ζαππείου και συγκεκριμένα μέσα στον ιστορικό κινηματογράφο του κέντρου της Αθήνας, «Ιρις». Το κτίριο χρονολογείται από τις αρχές του 1900, στη συνάντηση των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους και μάλιστα είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα με μηχανή που λειτουργεί με κάρβουνο!

 Σε τέτοιο σκηνικό, ο διεθνούς φήμης Ελληνας σχεδιαστής ξεδίπλωσε δημιουργίες εμπνευσμένες από τις θρυλικές ντίβες του ασπρόμαυρου σινεμά των δεκαετιών ’40 και ’50. Το αθάνατο style των Ινγκριντ Μπέργκμαν, Ρίτα Χέιγουορθ, Κάθριν Χέπμπορν που σφράγισε τελικά την παγκόσμια pop culture σαγήνευσε τους θεατές. Με θεματικό τίτλο «Film Noir» και το βλέμμα στο χειμώνα 2024-2025, guest stars και μοντέλα θύμιζαν νοσταλγικές ηρωίδες της μεγάλης οθόνης. Μιλάμε για super chic φορέματα,  μαντό, σύνολα, ταγιέρ σε κασμίρ, τουΐντ, μπουκλέ, ψαροκόκαλο, ταφτά.

Στην χρωματική παλέτα δέσποσαν το μοιραίο μαύρο, τα κλασικά καμηλό, γκρι, καφέ, μπλε ενώ δεν έλειψαν τα αγαπημένα prints, καρό και πουά καθώς και ρομαντικά, ανάγλυφα κεντήματα. Αν και διατήρησε γραμμές συνδεδεμένες με το αρχοντικό βεστιάριο του χθες, ο Zoulias κατόρθωσε να λανσάρει όλα τα κομμάτια ως λιγότερο επίσημα και περισσότερο προσιτά. Ο Περικλής Κονδυλάτος στη new vintage λογική της συλλογής ολοκλήρωσε τα looks με bold κοσμήματα σε ματ-χρυσο.

 Στην επίδειξη συμμετείχαν οι εγχώριες καλλονές Βίκυ Kουλιανού, Δωροθέα Μερκούρη, Μαρία Κορινθίου, Εβελιν Καζατζόγλου, Mary Vytinaros,  Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Εστερ Μαστρόγιαννη αλλά και οι ανερχόμενες Γαία Μερκούρη και Καζαμπλάνκα.  Η μεγάλη έκπληξη όμως ήταν η εμφάνιση της Marpessa (Μαρπέσα Χένινκ). Στο κατώφλι των 60 της χρόνων, η γεννημένη στο Αμστερνταμ super model απέδειξε την έμφυτη κομψότητα που την καθιέρωσε διεθνώς και της χάρισε το  παρατσούκλι «The Catwalk Contessa».

 Οσοι παρακολουθούσαν τη μόδα των 80’s – 90’s σίγουρα τη θυμούνται. Ηταν  περιζήτητη στην αφρόκρεμα των ντεφιλέ και έκανε εξώφυλλα διαρκώς στα κορυφαία περιοδικά τότε. Το όνομά της συνδέθηκε με Alaia, Chanel, Dolce e Gabbana, ενώ επιπλέον είχε παίξει στο  music video του τραγουδιού του  Bryan Ferry, «Slave to Love», Πλέον ζει στην Ιμπιζα και έχει  στραφεί στην εσωτερική διακόσμηση. Τελευταία της special εμφάνιση ήταν στη Φλωρεντία το 2011 ως μοντέλο της Alberta Ferrettti. Στην Αθήνα αρέλασε με ένα μαύρο εφαρμοστό ταγιέρ με λαμπερό διάκοσμο και καταχειροκροτήθηκε.

Aνάμεσα στους καλεσμένους ήταν οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Μιμή Ντενίση, Φαίη Σκορδά, Τόνια Φουσέκη, Σίσσυ Φειδά, Ορσαλία Παρθένη, Λάκης Γαβαλάς, Σούλα Λιάκου, Αργύρης Πανταζάρας, Σίσσυ Τουμάση, Φωτεινή Δάρα, Φαίη Μπέη, Ελενα Βρεττού, Ανθή Σαλαγκούδη, Χρυσιάννα Ανδρεοπούλου κ.α. Δείτε στιγμιότυπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View