Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα - Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή ...

Οι λαμπαδηδρόμοι που θα τη μεταφέρουν

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα  την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η οποία φέτος συµπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας, ακολουθώντας τη διαδροµή από Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος στο νέο ∆ηµαρχείο και µετά την εκδήλωση, Μαιζώνος προς Πλατεία Γεωργίου.

Το πρόγραµµα υποδοχής της Φλόγας στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου είναι το εξής:

-14:50 Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας

-14:53-14:57 Λαµπαδηδροµία προς τον χώρο της Τελετής για την Υποδοχή της Ολυµπιακής Φλόγας 1η Λαµπαδηδρόµος: Εργαζόµενη της ΓΕΦΥΡΑ, 2ος Λαµπαδηδρόµος: Παναγιώτης Γιαννάκης.

-14:57-15:20 Τελετή Υποδοχής Ολυµπιακής Φλόγας (Ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του Κτιρίου Λειτουργίας) µε αφή του βωµού, έπαρση σηµαιών και εθνικοί ύµνοι που θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη µε συνοδεία πιάνου από την Ζιζή Κορκοντζέλου.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισµοί και από τις 15:20 έως τις 15:47 θα γίνει η Ολυµπιακή Λαµπαδηδροµία στην Γέφυρα, µε κατεύθυνση την Πάτρα.

Η Ολυµπιακή Φλόγα, µε τον ισχυρό συµβολισµό που περικλείει, θα τιµηθεί από τον ∆ήµο Πατρέων σε ειδική εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί, στις 4 µ.µ. στο προαύλιο του ∆ηµαρχείου (Μαιζώνος 19). Την φλόγα θα µεταφέρουν οι λαµπαδηδρόµοι: Ευάγγελος Γουζούασης (Στίβος ΑµεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (Τάε Κβο Ντο), Φωτεινή Πλέα (Πυγµαχία), Χριστόδουλος Κολόµβος (Υδατοσφαίριση), Νόρα ∆ράκου (Κολύµβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασικός Αθλητισµός).

Το πρόγραµµα περιλαµβάνει:

Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας –Αφή Βωµού από λαµπαδηδρόµο Χριστόδουλο Κολόµβο.

Άφιξη Αντιπροσωπείας Επισήµων της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των 33 ων (ΧΧΧΙΙΙ) Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Ανάκρουση Ύµνου Ολυµπιακών Αγώνων – Εθνικού Ύµνου Γαλλίας και Εθνικού Ύµνου Ελλάδας και έπαρση σηµαιών ταυτόχρονα µε την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύµνων.

Χαιρετισµός ∆ηµάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Χαιρετισµός Εκπροσώπου Ο.Ε. Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024»: Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Χαιρετισµός εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής, Πέτρου Συναδινού, Μέλος ΕΟΕ –Εκπρόσωπος Ελληνικής Οµοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024.

Ανταλλαγή δώρων µε Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή και Οργανωτική Επιτροπή. Αναχώρηση Ολυµπιακής Φλόγας µε λαµπαδηδρόµο την Νόρα ∆ράκου.

Κατά τη διάρκεια αναµονής άφιξης της Φλόγας, θα εµφανιστεί το σύνολο κρουστών του ∆ηµοτικού Ωδείου Πατρών, «KΡΟΥΣΙΣ» που διδάσκει και διευθύνει ο Maxim Mankovskiy.

Η τελετή της Αφής της Ολυµπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήµιο Πατρών θα γίνει στις 17.40 στον εξωτερικό χώρο της Πρυτανείας.

 
Το πρόγραµµα της τελετής είναι το εξής:

17:38 -Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας στο κεντρικό φυλάκιο του Πανεπιστηµίου Πατρών

17:38 – 17:41- 1ος λαµπαδηδρόµος – διαδροµή έως το κτίριο της Πρυτανείας – Αφή βωµού από λαµπαδηδρόµο Τελετή

– 17:41-18:11 Αφή βωµού από λαµπαδηδρόµο – Άφιξη αντιπροσωπείας επισήµων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Ανάκρουση µε απόλυτη σειρά των: Ολυµπιακού Ύµνου από την Cantelena Χορωδία Πάτρας – Εθνικού Ύµνου Γαλλίας – Εθνικού Ύµνου Ελλάδας

Έπαρση σηµαιών

Χαιρετισµός Χρήστου Μπούρα, Πρύτανης

Χαιρετισµός Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα

Χαιρετισµός Πέτρου Συναδινού, Μέλος ΕΟΕ – Εκπρόσωπος Ελληνικής Οµοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024

Ανταλλαγή δώρων

Πολιτιστικό πρόγραµµα: Φοιτητική Οµάδα Χορού Πανεπιστηµιακού Γυµναστηρίου

18:11- Αναχώρηση Ολυµπιακής Φλόγας – 2ος λαµπαδηδρόµος.

Η Ολυµπιακή Φλόγα θα διέλθει και θα κάνει «στάση» και στην οικία του Κωστή Παλαµά, στην οδό Κορίνθου 241./

Tο απόγευµα η ιστορική Παναχαϊκή Γυµναστική Ένωση που έχει συµβάλει στην στήριξη του θεσµού της Λαµπαδηδροµίας από την ίδρυσή της το 1936 και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαµάς» που προβάλει τον Ολυµπιακό ύµνο ως Παγκόσµια Πολιτιστική Κληρονοµιά διοργανώνουν τελετή απόδοσης τιµής την ίδια ηµέρα στις 8.00 µ.µ., στην οδό Γερµανού 30, στην αίθουσα Τέχνης, «Gallery Ωδείο» του Κέντρου Πολιτισµού-Ολυµπισµού Κωστή Παλαµά.

Η εκδήλωση συµπεριλαµβάνει οµιλίες, ενώ χαιρετισµό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας, Χαράλαµπος Μπονάνος.

Ακόµη θα απονεµηθούν τιµητικά ενθυµήµατα, στον Συναδινό Πέτρο, Αρχιτέκτονα, Αρχηγό Ελληνικής Ολυµπιακής αποστολής για τους Ολυµπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», Κουρέτα ∆ηµήτρη, αθλητή Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστηµίου, περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Μαλλιά Θεόδωρο, ∆ιεθνή δεκαθλητή της Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστηµίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαµάς» και ιδρυτή της Ολυµπιακής πρωτοβουλίας για την ανάδειξη από την Unesco του Ολυµπιακού ύµνου ως Παγκόσµια Πολιτιστική Κληρονοµιά.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν µελοποιηµένα τραγούδια από την ποίηση του Κωστή Παλαµά και Ελλήνων ποιητών από την Ιόνια Ορχήστρα από τους Μουσικούς, Χρίστο Παναγιωτόπουλο και Έλενα Βούλγαρη.
 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports