Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Η Ολυμπιακή φλόγα περνά από το Πανεπιστήμιο Πατρών- Όλες οι λεπτομέρειες- «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο»

Η Ολυμπιακή φλόγα περνά από το Πανεπιστή...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του θα ζήσει σε λίγες μέρες το Πανεπιστήμιο Πατρών  με την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο χώρο του.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.38 στον εξωτερικό χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Διοίκησης)

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η αντιπρύτανης φοιτητικής μέριμνας Λένα Αλμπάνη, «ήταν μία ιδέα που προέκυψε από τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα με αφορμή το γεγονός ότι φέτος το Πανεπιστήμιο κλείνει 60 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του, οπότε η σκέψη ήταν να προσπαθήσουμε να περάσει η ολυμπιακή φλόγα μέσα από αυτό. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά, να περάσει δηλαδή η φλόγα μέσα από ένα Πανεπιστήμιο. Η ιδέα άρεσε στην ολυμπιακή επιτροπή κι έτσι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο στην ιστορία που διεκδίκησε και κατάφερε κάτι τέτοιο.  Η ιδέα γεννήθηκε συμβολικά και σημειολογικά. Η ίδια η φλόγα συμβολίζει την ελπίδα, τη δημιουργία, την αναγέννηση και τη γνώση. Η φλόγα θυμίζει στους ολυμπιακούς αγώνες ότι ο Προμηθέας την έκλεψε από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους μεταφέροντάς τους τη γνώση. Το Πανεπιστήμιο είναι ο κατεξοχήν χώρος για να περάσει η φλόγα τους δρόμους της εκπαίδευσης,  της γνώσης και του πολιτισμού».

Όπως επισημαίνει η κα Αλμπάνη, «η φλόγα θα διασχίσει την Πανεπιστημιούπολη μας και είναι ένα σημαντικό γεγονός που συνδέει το Πανεπιστήμιο με την πόλη. Το Πανεπιστήμιο είναι κύτταρο της πόλης, είναι πολύ σημαντικό να μπει στο κάδρο της επικαιρότητας ανά τον πλανήτη. Είναι εξαιρετικά σημαντική στιγμή, όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας».

Το πρόγραμμα της τελετής

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η κα Αλμπάνη, «υπάρχει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η φλόγα θα φτάσει στο Πανεπιστήμιο στις 17:40. Στο κεντρικό φυλάκιο, στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης,  θα γίνει η άφιξη από αντιπροσώπους της ολυμπιακής επιτροπής και οργανωτικής επιτροπής των ολυμπιακών αγώνων που θα συνοδεύουν τη φλόγα. Έχουμε δύο λαμπαδηδρόμους οι οποίοι θα τρέξουν. Είναι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι και οι δύο πρωταθλητές. Πρόκειται για μία γυναίκα (συμβολικά) και έναν άνδρα που είναι και άτομο με αναπηρία. Είναι και αυτό συμβολικό γιατί το Πανεπιστήμιο υποστηρίζει την συμπερίληψη. Ο ένας λαμπαδηδρόμος θα παραλάβει τη φλόγα από το κεντρικό φυλάκιο από την ολυμπιακή επιτροπή, θα τρέξει όλη τη διαδρομή προς το κτίριο της πρυτανείας έξω από το οποίο θα βρίσκεται εξέδρα όπου ο λαμπαδηδρόμος θα ανάψει το βωμό της φλόγας και θα ακουστούν ο ολυμπιακός ύμνος, της Γαλλίας και της Ελλάδας. Τους εθνικούς ύμνους θα ψάλλει η Cantelena.  

Συμμετέχει και το γυμναστήριο του Πανεπιστημίου με το προσωπικό του και τους γυμναστές του στην έπαρση της σημαίας και τη συνοδεία των λαμπαδηδρόμων.

Θα γίνουν χαιρετισμοί, ανταλλαγή δώρων και θα κλείσει με χορευτικά από τη χορευτική ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου. Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα ανάψει το βωμό και θα τρέξει συνοδευόμενος από τους δικούς μας γυμναστές για να παραδώσει πάλι τη φλόγα στο κεντρικό φυλάκιο κάνοντας την ίδια διαδρομή για να συνεχίσει το ταξίδι. Το πανεπιστήμιο συμμετέχει πλήρως σε αυτή τη σημαντική στιγμή που θα μείνει στην ιστορία. Έχουν δοθεί προσκλήσεις με βάση το πρωτόκολλο αλλά είναι ανοιχτή η εκδήλωση για το κοινό. Προϋπόθεση είναι να δηλώσει κανείς την παρουσία του καθώς η πρόσβαση δε θα είναι εύκολη και όλα πρέπει να είναι ελεγχόμενα. Είναι σημαντικό να είναι καταγεγραμμένο πόσος κόσμος θα παραστεί».

 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

17:38- Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στο κεντρικό φυλάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών

17:38 – 17:41- 1ος λαμπαδηδρόμος – διαδρομή έως το κτίριο της Πρυτανείας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο

Τελετή- 17:41-18:11

–          Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο

–          Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

–          Ανάκρουση με απόλυτη σειρά των: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ από την Cantelena Χορωδία Πάτρας – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ– ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

–          Έπαρση σημαιών: Ολυμπιακών Αγώνων, Γαλλίας και Ελλάδος ταυτόχρονα με την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων

–          Χαιρετισμός εκπροσώπου Πανεπιστημίου Πατρών:  Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης

–          Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»: Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα

–          Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.: Πέτρος Συναδινός, Μέλος ΕΟΕ – Εκπρόσωπος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024

–          Ανταλλαγή δώρων

–          Πολιτιστικό πρόγραμμα: Φοιτητική Ομάδα Χορού Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 

18:11- Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας – 2ος λαμπαδηδρόμος

Λήξη τελετής

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό

Πέρας προσέλευσης: ώρα: 17.00 (αυστηρά)

Δήλωση της παρουσίας σας με απάντηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] μέχρι τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00 για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της τελετής

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports